Reisbeschrijving

Reis 1008: Zuid-Afrika Rondje Kaap 2 – comfortabel niveau

Indien u houdt van comfortabele, bijzondere accommodaties, u wilt niet te grote afstanden rijden en u zoekt afwisseling tussen cultuur en natuur, dan is dit een voorbeeld van een geschikte reis voor u. De westelijke en oostelijke Kaapprovincies zijn landschappelijk prachtig en wij kennen vele mooie adressen die het beste bieden in hun omgeving. Er staan meerdere voorbeeldversies van deze route op de website – dit is de meer luxe versie. Er is ook een eenvoudigere versie (1007) en een extra lange versie (1009).

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U begint in Kaapstad met een verblijf in een prachtige accommodatie in het gezellige en levendige centrum van de stad. Dit voorbeeld gaat uit van een kleine middenklasse huurauto (bijv. Toyota Avanza met automaat) die wordt bezorgd bij het hotel. U heeft 3 volle dagen om Kaapstad te bezichtigen.

Daarna rijdt u naar de Riebeek Vallei voor een verblijf in een bijzondere, boerderijachtige lodge. Dit is een zeer verzorgd, historisch adres en natuurritten e.d. zijn inbegrepen. Er is veel kennis over de lokale flora en fauna. Over mooie bergpassen rijdt u verder naar het dorpje Tulbagh, één van de oudste (door Europeanen gevestigde) dorpen in het land. De hoofdstraat staat vol met Kaaps-Hollandse, Victoriaanse en Edwardiaanse huizen. U verblijft op de hellingen buiten het dorp in een zeer rustige lodge (kinderen 12+) gelegen op een terrein met 600ha fynbos en tevens een olijfboomgaard.

Opnieuw via een prachtige route door naar een zeer bijzonder adres in de Klein Karoo, aan de voet van de Swartbergen. Hier kunt u prima wandelen en genieten van gelijkgestemd gezelschap aan het diner. U vervolgt de route oostwaarts met als volgende adres een privé natuurreservaat net ten oosten van Addo Elephant Park/ Port Elizabeth. Hier verblijft u in traditionele maar luxe safaritenten met eigen douche en toilet. Wilt u liever in een “stenen” kamer slapen dan zijn er nog diverse andere overnachtingsmogelijkheden in dit natuurreservaat. Dagelijks gaat u op wildrit, dus op pad met de ranger in hun open 4×4 safarivoertuig op zoek naar dieren. Er zijn in dit reservaat onder meer leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, cheeta’s, giraffen, zebra’s, apen en allerlei antilope soorten.

Dan door naar de kust en de Tuinroute. Dit deel van het land is wat drukker maar wij hebben toch rustige adressen geselecteerd. Wilt u juist wel wat meer drukte en reuring dan kunnen we dit uiteraard aanpassen. Het is maatwerk.

Langs de Tuinroute hebben we opnieuw één van onze topadressen geselecteerd. Prachtig gelegen, zeer verzorgd, gastvrij en behulpzaam bij het organiseren van de vele dingen die te zien en te doen zijn langs de Tuinroute. Via een tussenovernachting in het aardige dorp in Swellendam door naar Hermanus, of liever gezegd Die Kelders, een gehucht naast het nogal toeristische Hermanus, waar uw accommodatie vol uitzicht heeft op Walker Bay. Hier komen tussen juni en begin december walvissen tot zeer dicht langs de kust om te paren en te kalveren. Ook kunt u hier eventueel kooiduiken met haaien. Het is ook interessant om te bedenken dat in deze omgeving de alleroudste archeologische vindplaatsen in Afrika zijn van “symbolisch gedrag” van de mens (Blombos Cave en omgeving).

Tenslotte nog een zeer bijzonder verblijf in het leuke dorp Franschhoek. Deze laatste bestemming hebben wij in de loop van 20 jaar zien groeien van eenvoudige B&B tot beste “boutique hotel” in het land. Vanaf Kaapstad vliegt u tenslotte (rechtstreeks) naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Cape Heritage Hotel 4 B&B
Bartholomeus Klip 2 FBA
Galenia Estate 2 B&B
Retreat at Groenfontein 2 B&B
Amakhala Quatermain Camp 2 FBA
Hog Hollow Country Lodge 2 B&B
The Hideaway 1 B&B
Cliff Lodge 2 B&B
Banhoek Lodge 2 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes