Reisbeschrijving

Reis 1007: Zuid-Afrika Rondje Kaap 1 – basis niveau

Indien u houdt van prachtige natuur en ook geïnteresseerd bent in de vroege geschiedenis van Zuid-Afrika, u wilt niet te grote afstanden rijden en de safari is niet het hoofddoel van uw reis, dan is dit een voorbeeld van een geschikte reis voor u. De westelijke en oostelijke Kaapprovincies zijn landschappelijk prachtig, vooral ook het contrast tussen de kust en het stille achterland. Verder zijn er tal van goede guesthouses en nationale parken in dit deel van het land. Er staan meerdere voorbeeldversies van deze route op de website – dit is de meest eenvoudige versie. Kijk ook naar een voorbeeld met luxere accommodatie (1008) en een extra lange versie (1009).

Reistijd in dit voorbeeld: maart

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U start in Kaapstad in een leuke guesthouse in het oude centrum. Een eenvoudige huurauto (bijv. Volkswagen Vivo) wordt bezorgd, grotere auto’s zijn natuurlijk mogelijk. Na de beroemde bezienswaardigheden van Kaapstad rijdt u noordwaarts langs de Atlantische Oceaan kust naar de zogenaamde West Coast. Hier verblijft u in een mooi hotel aan de lagune en kunt u het West Coast National Park bezoeken, vooral bekend vanwege de vele zeevogels. Daarna gaat u dieper het achterland in en komt u de ene bergketen na de andere tegen. U zult hier nog maar weinig toeristen zien. U verblijft in het pittoreske plaatsje Tulbagh, één van de oudste (door Europeanen gevestigde) dorpen in het land. De hoofdstraat staat vol met Kaaps- Hollandse, Victoriaanse en Edwardiaanse huizen. Er zijn hier enkele zeer goede restaurants.

U rijdt verder door het achterland richting de Klein Karoo. Er zijn meerdere routes mogelijk, sommige met spectaculair mooie bergpassen. Net ten noorden van Oudtshoorn kunt u de struisvogelindustrie bekijken of de Cango grotten (niet voor mensen met claustrofobie) en de Swartbergpas (niet voor mensen met hoogtevrees). Dan opnieuw een mooie rit langs slaperige “dorps” met als eindbestemming Addo Elephant National Park voor een korte safari. Dit sluit het stillere deel van de reis af.

U rijdt nu via Port Elizabeth langs de kust terug richting Kaapstad met een stop in Tsitsikamma National Park, langs de Tuinroute, via het dorpje Swellendam naar de mooie baai van Hermanus (walvissen/ haaien). U eindigt deze mooie reis met twee rustige dagen in de wijngebieden.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)