Reisbeschrijving

Reis 1006: Zuid-Afrika Oostkant – comfortabel niveau

Zuid-Afrika is een heel groot land. Indien u opziet tegen veel verplaatsen en lange afstanden adviseren wij vaak deze route door het oosten van het land. Dit is een tweede voorbeeld van deze oostelijke route die populair is vanwege de grote variatie in landschappen, accommodatie en activiteiten. U rijdt “tegen de klok in” (d.w.z. u start in de Drakensbergen) en het niveau van de accommodatie is vrij hoog, met onder meer twee privé safari’s. Voorbeeld 1005 rijdt “met de klok mee” (d.w.z. de safari eerst) en heeft eenvoudigere accommodatie.

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 4

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Dit voorbeeld gaat uit van 4 personen en zelf rijden in een kleine middenklasse auto, bijvoorbeeld een Toyota Avanza. U rijdt eerst naar de Drakensbergen voor verblijf in een prachtige lodge. U kunt hier actief zijn (wandelen, paardrijden, een bezoek brengen aan een lokaal dorp en één va de schooltjes die wij ondersteunen) of juist uitrusten en genieten van het prachtige uitzicht, het zwembad en de prima maaltijden.

Dan een rit naar het historisch interessante Zululand. Wilt u meer weten over de verschillende Zuid-Afrikanen die elkaar hier in het verleden bevochten (Zulu’s, Engelsen en Afrikaners) dan regelen wij een gids en plannen we hier een extra dag. Vervolgens door naar de kust voor een rustig verblijf van 3 nachten in St. Lucia dorp, de springplank naar de St. Lucia Wetlands (Isimangaliso) aan de prachtige Indische Oceaan. Deze reis is gemaakt in april en dan is het nog prima weer aan het strand. Daarnaast kunt een boottocht maken in de natte natuurgebieden of een boottocht op zee. Verder kunt u het moerasachtige gebied ten noorden van het dorp zelf per auto verkennen of u kunt een excursie boeken met een lokale gids die dit zeer complexe natuurgebied (dat doorloopt tot aan de grens met Mozambique) nog meer tot leven laat komen.

En dan de eerste safari! U rijdt naar het Zululand Game Reserve voor verblijf in een privé safari lodge met één van de beste uitzichten van Zuid-Afrika. Hier maakt u wildritten met een ranger in open safarivoertuigen op zoek naar dieren. De safari is geheel verzorgd inclusief alle maaltijden en wildritten. U kunt er ook een wildwandeling maken met gids, zeer aan te bevelen!

Dan door naar Swaziland waar u overnacht in een authentieke herberg midden in de bossen. Het personeel is zeer behulpzaam bij het samenstellen van een dagprogramma. U kunt er tal van dingen doen, bijvoorbeeld wandelen naar watervallen, oude mijnen, paardrijden, een markt bezoeken, enz.
Vanuit Swaziland steekt u door naar het Kruger Nationaal Park. Omdat er in deze reis al twee privé safari’s zijn opgenomen, wordt dit een korte lus door het zuiden van het park. Zo ziet u toch iets van Kruger en verder is het vooral een leuke manier om de afstand zuid-noord te overbruggen. U maakt een tweede privé safari in het beroemde Sabi Sand Game Reserve. Ook hier gaat u met ranger op pad op zoek naar dieren en dit reservaat staat met name bekend om de vele katachtigen, vooral het luipaard.

Daarna afscheid van de bush en een laatste mooi verblijf in een rustige lodge. Hier moet u opnieuw kiezen: ofwel rust houden en genieten van het uitzicht, ofwel u bezoekt van hieruit een flink aantal van de bekende bezienswaardigheden van de Panoramaroute. U kunt ook kiezen voor een andere locatie, bijvoorbeeld in de buurt van golfbanen.

Op de dag van vertrek heeft u nog tijd om iets te doen en dan in de loop van de middag door naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg (of een verlenging, bijvoorbeeld naar de Victoria Watervallen?).

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)