Reisbeschrijving

Reis 1005: Zuid-Afrika Oostkant – basis niveau

Zuid-Afrika is een heel groot land. Indien u opziet tegen veel verplaatsen en lange afstanden adviseren wij vaak deze voorbeeldroute door het oosten van het land. Het is een cirkel vanuit Johannesburg die langs een flink aantal prachtige plaatsen gaat. Hoewel u “slechts” een deel van het land ziet, is er ontzettend veel variatie. U kunt met de klok mee rijden (zoals dit voorbeeld d.w.z de safari valt aan het begin) of tegen de klok in (zie voorbeeld 1006 d.w.z. eerst actie in de Drakensbergen).

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Dit voorbeeld gaat uit van 2 personen en zelf rijden in een kleine middenklasse auto, bijvoorbeeld een Toyota Avanza. U begint met een gezellig guesthouse aan de zuidkant van de Panoramaroute. U kunt hier zelf naar de beroemde uitkijkpunten rijden (bijv. God’s Window, Bourke’s Luck, Three Rondavels), en/of één van de vele excursies en activiteiten doen die in deze omgeving worden aangeboden. Daarna gaat u 3 dagen naar het wereldberoemde Kruger National Park waar u het wildrijke centrum bezoekt. U rijdt door het park naar het zuiden en verblijft onderweg in de handige Rest Camps. Indien u tijdig boekt kunnen wij de leukste voor u boeken – elk jaar reizen wij zelf door Kruger dus we kennen het goed!

Volgende bestemming is Swaziland. U verblijft hier in zogenaamde bijenkorfhuisjes in een natuurpark dus het is een tweede safaribestemming. Maar Swaziland is ook bekend om de meer cultureel getinte activiteiten die u overdag kunt doen. U kunt bijvoorbeeld een dorp bezoeken of één van de kaarsenfabriekjes. Het is ook een goede plek om een fietstocht te maken. Na Swaziland steekt u door naar de St. Lucia Wetlands (Isimangaliso) en de prachtige Indische Oceaan. Deze reis is gemaakt in april en dan is het nog prima weer aan het strand. Daarnaast kunt u een boottocht maken in de natte natuurgebieden of een boottocht op zee.

Dan volgt de derde safari bestemming, het Hluhuwe-Imfolozi park (hoe je dit uitspreekt staat in de offerte ;-)). Onze favoriet is het eenvoudige zuidelijke rest camp waar bijzondere “tented” safari units zijn. U moet hier dan wel zelf koken. Wilt u dat echt niet dan is Hilltop, het noordelijke kamp, beter geschikt.

Afscheid van de bushveld dieren en een mooie rit dwars door Zululand. Het is leuk om van tevoren te lezen over de geschiedenis van Zuid-Afrika. Ooit vochten hier de Zulu’s tegen andere stammen (waaronder de Swazi’s), Zulu’s tegen Afrikaners, Zulu’s tegen de Engelsen en de Afrikaners tegen de Engelsen. Wilt u hier meer van zien dan heeft u een dag extra nodig en regelen wij een lokale gids.

Dan komt u aan in de prachtige Drakensbergen waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de vergezichten, en van een geheel verzorgd einde aan de vakantie. Met een beetje geluk ziet u zelfs hier nog dieren – vogels zeker, en soms elanden, rietbokken, duikers, bavianen. Met enige planning is het mogelijk om ons scholenproject te bezoeken.

Tenslotte rijdt u in minder dan een halve dag terug naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg voor de vlucht terug naar huis.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FB = Full Board = vol pension