Reisbeschrijving

Reis 1004: Zuid-Afrika Hoogtepunten 4 – Oostkant + Kaapstad

Dit is een compacte tweeweekse reis langs veel bekende hoogtepunten in het oosten van het land o.a. de Drakensbergen, St. Lucia, Swaziland, Greater Kruger Park. Dit deel van de reis is gericht op natuur. Daarna vliegt u naar Kaapstad. Hier zijn ook nog mooie natuurgebieden maar deze stad is toch vooral bekend om de historie, cultuur en goede restaurants. Een laatste kort bezoek aan de wijnstreek maakt de reis helemaal af.

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Indien u twee weken de tijd heeft en toch een goed beeld wilt krijgen van Zuid-Afrika, is dit de perfecte route. In dit voorbeeld wilden klanten graag op meerdere plaatsen kunnen wandelen. Verder wilden zij een eenvoudige huurauto (bijvoorbeeld VW Polo Vivo).

De reis start met een eerste rit naar de KwaZulu Natal Drakensbergen. We hebben een hotel gekozen dat wandelen hoog in het vaandel heeft staan. Echter, ook voor de minder fitte reizigers is dit een prima adres. Er zijn prachtige tuinen (met veel vogels), een spa, en een leuke bar met wijnkelder. Daarna rijdt u naar de kust voor een tussenovernachting aan het strand. We vermijden het drukke en dichtbebouwde Durban en Umhlanga, en rijden net iets verder door naar het slaperige plaatse Umdloti. Hier zit u altijd warme Indische Oceaan met de langgerekte surfgolven in volle glorie. Via een mooie route komt u vervolgens aan in het St. Lucia Wetlands gebied (nu genoemd Isimangaliso). Hier kunt u de eerste safari’s maken, op de rivier op zoek naar krokodillen en nijlpaarden, of in het nabij gelegen Hluhluwe-Imfolozi National Park, het eerste echte safari park met Big Five en vele andere diersoorten. Dan via Swaziland door naar Kruger Nationaal Park. U verkent het zuidelijk deel en rijdt dat door naar de privé safari lodge. Hier gaat u dagelijks op wildrit d.w.z. u gaat met andere lodge gasten onder leiding van een ranger in open 4×4 safarivoertuig op zoek naar dieren. Daarnaast staat deze lodge bekend om de goede wildwandelingen die er gedaan worden. De wandelingen zijn niet zwaar want u staat vaak stil en het terrein is vlak. Maar ze zijn zeer leerzaam en zeker ook spannend. Lopend ervaart u de bush echt met al uw zintuigen!

Vervolgens vliegt u met één binnenlandse vlucht zonder overstappen helemaal naar de andere kant van het land, naar Kaapstad. Dit is een totaal andere wereld maar het is toch ook Zuid-Afrika. U verblijft in een prima hotel en heeft tijd om te genieten van de vele historische en culturele bezienswaardigheden. Maar ook hier is nog natuur – dat is juist hetgeen dat Kaapstad zo bijzonder maakt. De Tafelberg is prachtig, er zijn heel mooie stranden en het gehele zuidelijke deel van het schiereiland is een nationaal park omringd door schitterende oceanen. En vergeet de pinguïns bij Boulder’s Beach niet. De laatste overnachting en de dag van vertrek brengt u in de wijngebieden door op een echte (werkende) wijnboerderij. Of overweeg om naar Hermanus te rijden (walvissen/haaien) – aanpassen kan natuurlijk, het is maatwerk.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FB = Full Board = vol pension
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes