Reisbeschrijving

Reis 5001: Groepsreis op maat – Familiereis Zuid-Afrika

Deze reis is samengesteld voor een familie van 8 personen: ouders met hun drie kinderen en diens partners. Het is een korte Zuid-Afrika reis van twee weken, waarin u de belangrijkste hoogtepunten van het land ziet, namelijk Kaapstad en het safarigebied. Daarbij zijn er meer prachtige gebieden die u bezoekt, zoals het kustplaatsje Hermanus waar een groot deel van het jaar walvissen te zien zijn vanaf de kust, de wijngebieden en de Panoramaroute. Een prachtige reis met veel afwisseling en voor ieder wat wils. In deze reis is de accommodatie van een comfortabel niveau, maar dit kan uiteraard aangepast worden.

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 8

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt naar Kaapstad met een rechtstreekse KLM vlucht. Na aankomst op het vliegveld ’s avonds wordt u opgewacht en overgebracht naar uw accommodatie voor de komende dagen. U verblijft bij een mooie lodge op een rustige, maar ideale locatie. Zowel het bruisende centrum van Kaapstad als het prachtige Kaapse schiereiland zijn makkelijk te bereiken.

De volgende ochtend worden uw twee huurauto’s bezorgd. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van 2x een Toyota Rav 2×4 of gelijkwaardig. Deze auto is ruim genoeg voor vier personen en omdat u beschikt over twee auto’s kunt u zowel dingen gezamenlijk als apart ondernemen.

Deze eerste dagen van de reis heeft u tijd om Kaapstad te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een dag uittrekken om over het Kaapse schiereiland te rijden en een bezoek aan de Tafelberg is ook een aanrader. Op de tweede dag is er reeds een excursie opgenomen. U wordt dan ’s ochtends vroeg opgehaald bij uw accommodatie en gaat met een gids naar Robben Island, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten tijdens de Apartheid, en naar een township.

Na het verblijf in Kaapstad rijdt u over een prachtige weg langs de kust naar Hermanus, gelegen aan een baai waar elk jaar walvissen komen paren en kalveren. De walvissen komen vaak dichtbij de kust en zijn vanaf de rotsen te zien. Dit deel van de reis wordt afgesloten met een verblijf in de wijngebieden, waar u kunt genieten van heerlijk eten en natuurlijk de uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen.

Vervolgens vliegt u naar Nelspruit, vlakbij het Kruger National Park. Hier verblijft u eerst twee dagen aan de zuidkant van de Panoramaroute. U kunt er eventueel voor kiezen om een dagje het Krugerpark in te gaan en onderweg naar de volgende bestemming de Panoramaroute te verkennen, een gebied met bijzondere natuurverschijnselen en mooie vergezichten.

Hierna is het tijd voor safari! U gaat naar een privé safari gebied dat grenst aan het Kruger National Park, waar u twee keer per dag in een open safari voertuig onder begeleiding van een goed getrainde ranger op zoek gaat naar dieren. Dit gebied staat bekend om de uitstekende Big 5 sightings, maar er zijn ook legio andere dieren te zien. Uw verblijf hier is volledig verzorgd, dus drie uitgebreide maaltijden per dag zijn inbegrepen.

Na de laatste ochtendsafari gaat u op weg naar uw laatste verblijf van de reis, een mooie lodge aan de noordkant van de Panoramaroute. Hier kunt u eventueel nog bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken of een mooie wandeling op het terrein maken, maar u kunt natuurlijk ook deze laatste middag nog even heerlijk ontspannen en genieten van de mooie omgeving.

Dan zit de reis er weer op! U rijdt naar O.R. Tambo International Airport, het vliegveld ten oosten van Johannesburg. U levert de huurauto’s in en vertrekt ’s avonds laat met de rechtstreekse vlucht van KLM terug naar Amsterdam.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Glen Avon Lodge 4 B&B
Sea Star Cliff Lodge 2 B&B
Banhoek Lodge 2 B&B
Porcupine Ridge Guesthouse 2 B&B
KwaMbili Game Lodge 2 FBA
Iketla Lodge 1 DBB
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)