Reisbeschrijving

Reis 2505: Zuid-Afrika, Botswana en Zambia kamperen

Deze voorbeeldreis is geschikt voor reizigers die bijna vijf weken op pad kunnen en graag veel willen zien. De route gaat langs de mooiste wildparken in onder andere Botswana en Zambia en gaat uit van kamperen met een tent op het dak. Vanwege de keus om de reis te laten starten in Zuid-Afrika en omdat dit voorbeeld uitgaat van reizen in het laagseizoen, is de reis zeer goed betaalbaar. Kunt u niet in het laagseizoen? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren over een andere periode. Indien u geen vijf weken op reis kunt dan raden we aan om te kijken naar voorbeeldreizen: 1201, 1302, 1304.

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U start deze reis in Johannesburg waar u de dag na de vlucht het kampeervoertuig in ontvangst neemt. Het voertuig dat voor u klaar staat is een Toyota Single Cab met een tent op het dak. Na een uitgebreide uitleg over het voertuig bent u klaar om op pad te gaan. Al snel gaat u (met een tussenstop onderweg) op weg naar Botswana.

Na de eerste reisdagen komt u aan bij de eerste echte bezienswaardigheid van deze reis: de Okavango Delta. U kampeert bij een lodge waar u ter plaatse activiteiten kunt regelen. Ga bijvoorbeeld met een mokoro (soort kano) dit prachtige gebied vanaf het water bezichtigen. Daarnaast is deze lodge ook relatief gunstig gelegen ten opzichte van de South Gate, toegangspoort tot het Moremi Game Reserve. Dit is een gebied met zeer goede wildstand en vanuit het kamp waar u verblijft kunt u een dagtocht met gids regelen, waarbij u in een open safari voertuig op pad gaat en de ranger u van alles kan vertellen over de dingen die u onderweg ziet.

Uw volgende bestemming is Gweta – de uitvalbasis voor een bezoek aan de Makgadikgadi Zoutpannen. U kampeert aan de rand van dit uitgestrekte gebied en inbegrepen is een dagtocht waarbij u in een open safarivoertuig met een gids op pad gaat. Vaak komt u onderweg stokstaartjes tegen, die niet tam zijn maar wel gewend zijn aan mensen zodat u ze dichtbij kunt naderen en fotograferen.

Dan rijdt u door naar het noorden van Botswana waar u verblijft in het dorpje Kasane. Hier kunt u weer wat inkopen doen en heeft u de gelegenheid om Chobe National Park te verkennen middels een boottocht of wildrit (gemakkelijk zelf ter plaatse te regelen).

U steekt na het bezoek aan Kasane de grens over naar Zambia. Een ongerepte natuur bestemming met prachtige en ruige wildparken. Het eerste wildpark dat u bezoekt is Kafue National Park. In dit park kunt u goed zelf op zoek naar wilde dieren en omdat het kamp waar u verblijft centraal gelegen is, kunt u zowel zuidwaarts als noordwaarts op ontdekking.

De afstanden in Zambia zijn relatief groot, dus u heeft enkele tussenovernachtingen nodig onderweg naar het volgende hoogtepunt van de reis. Ook het tweede wildpark in Zambia dat u bezoekt, het South Luangwa National Park, is er één waar u zelf kunt rondrijden. Dit is een park met een zeer goede reputatie wat betreft de wildstand. U kampeert op een kampeerterrein aan de rivier en wat hoger gelegen, dus met een prachtig uitzicht. Hier worden regelmatig bijzondere dingen gezien!

Het laatste natuurpark wat u, na wederom enkele tussenovernachtingen, bezoekt in Zambia is Lower Zambezi National Park. Voor mensen die graag vissen is Lower Zambezi NP de optimale bestemming, maar ook als u niet geïnteresseerd bent in vissen kunt u hier genoeg doen. Maak bijvoorbeeld een kanotocht over de rivier met een gids, eventueel zelfs met overnachting op een klein eilandje midden in de rivier.

Een bezoek aan de Victoria Watervallen mag zeker ook niet ontbreken tijdens deze reis. Net voordat u weer terugkeert naar Botswana bent u twee dagen in het dorp Livingstone, een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan deze indrukwekkende watervallen.

Daarna keert u dan weer terug naar Botswana en begint u met diverse mooie tussenstops aan de weg terug naar Zuid-Afrika. U sluit deze reis af in een comfortabele lodge in het Welgevonden Game Reserve. Bij uw verblijf zijn meerdere wildritten onder hoede van een goed getrainde ranger inbegrepen.

Op de laatste dag heeft u ’s ochtends nog een wildrit en daarna rijdt u op het gemak door naar het depot in Johannesburg waar u het kampeervoertuig weer inlevert. Door een vertegenwoordiger wordt u naar de luchthaven gebracht, vanwaar ’s avonds uw vlucht vertrekt naar Nederland.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes