Reisbeschrijving

Reis 2504: Rondom de Kalahari (kamperen)

De Kalahari is een enorme semi-woestijn die delen van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana beslaat. Met deze route rijdt u in drie weken tijd als het ware om de Kalahari heen, waarbij u diverse prachtige natuurgebieden bezoekt. Veel van deze gebieden zijn afgelegen en ongerept en hoewel u bij een dergelijke route misschien aan dorre en droge landschappen denkt, is er ook een bezoek aan de natte en groene Okavango Delta inbegrepen. Er zijn diverse bijzondere activiteiten reeds opgenomen in de begroting, maar er is ook voldoende tijd om zelf dingen te ondernemen en te regelen. Dit is een kampeerreis, maar mocht u liever verblijven in vaste accommodaties dan kan dat natuurlijk ook. Kijk dan eens bij voorbeeldreis 2503.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt naar Johannesburg waar u wordt opgehaald op het vliegveld en naar uw eerste overnachtingsadres wordt gebracht. Na een goede nachtrust wordt u de volgende opgehaald door een vertegenwoordiger van de autoleverancier, die u naar het depot brengt waar u uw kampeervoertuig in ontvangst neemt. In dit voorbeeld gaan we uit van een Toyota Hilux 4×4 of gelijkwaardig met enkele cabine, een tent op het dak en een volledige kampeeruitrusting.

Dan gaat u noordwaarts op weg. Na een eerste tussenstop om de afstand te onderbreken en boodschappen te kunnen doen gaat u naar het prachtige Mapungubwe National Park in het uiterste noorden van Zuid-Afrika. Hier heeft u kans op het zien van de eerste wilde dieren van de reis, maar u kunt ook simpelweg genieten van de mooie natuur waar dit park om bekend staat.

Vervolgens steekt u de grens met Botswana over en is het een kort ritje naar de kampeerplaats midden in het Tuli Block, een ongerept gebied net over de grens. Hier kampeert u midden in de wildernis. Het is niet toegestaan om zelf rond te rijden en op zoek te gaan naar dieren, maar u kunt wel bij het kamp diverse activiteiten met begeleiding regelen.

Door het binnenland steekt u door naar de Makgadikgadi Zoutpannen, waar u eerst een nacht kampeert aan de rand van dit gebied. De volgende dag gaat u met een gids en eventuele andere gasten de zoutpannen op. Onderweg verwisselt u het safari voertuig voor quad bikes en verkent u op deze bijzondere manier deze enorme uitgestrekte vlakte. Aan het eind van de dag stopt u ergens midden op de zoutpannen, waar de gids een maaltijd voor u “braait”. U brengt de nacht door in de buitenlucht, onder de indrukwekkende sterrenhemel. De volgende ochtend gaat u op zoek naar de stokstaartjes die in deze omgeving leven voor u terugkeert naar het kamp.

Hierna is het tijd voor een verblijf aan de rand van de Okavango Delta. Ook hier zijn twee bijzondere excursies inbegrepen. U gaat eerst een dag op weg in een mokoro, waarbij u door de wateren van de Okavango Delta glijdt en de natuur en dieren vanuit een heel ander oogpunt kunt bekijken. De volgende dag gaat u met een gids in een open safari voertuig op weg naar het Moremi Game Reserve, een zeer wildrijk gebied dat grenst aan de Okavango Delta. Hier brengt u de dag door waarbij de gids u van alles kan vertellen over de dieren en andere dingen die u onderweg tegenkomt.

Dan gaat u op weg naar Namibië. Hier brengt u enkele dagen door op een kampeerterrein aan de rand van een indrukwekkende dam, waarna u doorsteekt naar Zuid-Afrika en het Kgalagadi Transfrontier Park binnen gaat. In dit indrukwekkende park verblijft u in diverse kampen, zodat u een groot deel van het park te zien krijgt. U kunt u heel goed zelf rondrijden en op zoek gaan naar dieren.

Na enkele dagen verlaat u Kgalagadi en gaat u met een laatste tussenstop onderweg terug naar Johannesburg, waar u de huurauto inlevert bij het depot van de leverancier. U wordt naar het vliegveld gebracht en vertrekt terug naar huis.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen
CAM/FBA = Kamperen + excursie met maaltijden