Reisbeschrijving

Reis 2260: Zuid-Afrika en Mauritius – Kaap, safari en strand malariavrij

In deze reis van drie weken wordt het zuiden van Zuid-Afrika gecombineerd met een strandverblijf op Mauritius. Het is een erg afwisselende route met onder meer een bezoek aan Kaapstad, de wijngebieden en de Tuinroute. Er is ook een privé safari inbegrepen waarbij u onder leiding van een ranger op zoek gaat naar dieren. In Zuid-Afrika overnacht u in leuke, kleinschalige B&B’s en op Mauritius in een mooi strandhotel. Deze reis is volledig malariavrij, dus ideaal indien u de malariagebieden wilt vermijden.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Kaapstad wordt u opgehaald op het vliegveld en overgebracht naar een kleinschalig guesthouse in een rustig deel van het centrum. De volgende ochtend wordt uw huurauto bezorgd, in dit voorbeeld is dat een Toyota Yaris met airco of gelijkwaardig.

De komende dagen heeft u tijd om Kaapstad en omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Tafelberg, het V&A Waterfront en het wereldberoemde Robben Eiland. Een dagtrip naar Kaap de Goede Hoop met een stop bij Boulder’s Beach is ook zeer aan te bevelen. Onderweg rijdt u langs een prachtige kustroute, waaronder Chapman’s Peak Drive.

Na het verblijf in Kaapstad volgt een korte rit naar het wijngebied. U verblijft buiten het centrum van Stellenbosch, waar u ook kunt wijnproeven op het terrein. Daarna rijdt u verder naar Hermanus, de beste plek voor het spotten van walvissen vanaf het land. U overnacht aan de andere kant van de baai in het gehucht de Kelders. In deze omgeving is het eventueel ook mogelijk om te gaan kooiduiken met haaien – de legendarische Great White.

Via een tussenstop in Swellendam rijdt u vervolgens oostwaarts naar de Tuinroute, niet zo genoemd omdat er veel mooie tuinen zijn, maar door de ongerepte kustlijn en vele natuurlijke groene ’tuinen’ in dit lieflijke deel van Zuid-Afrika. Het is een toeristisch gebied waar veel actie is, u kunt u onder andere bungee jumpen, kayakken, wandelen, golfen, of boottochten maken. Hierna is het tijd voor een mooie safari in het Amakhala Game Reserve, een privé natuurreservaat ten oosten van het Addo Elephant National Park. Per dag zijn er twee safari-activiteiten inbegrepen en behalve wildritten zijn er ook wandelingen of boottochten mogelijk. In dit voorbeeld hebben wij een verblijf opgenomen in een eenvoudig maar karakteristiek kamp met en-suite safaritenten.

Na een laatste overnachting in de buurt van het vliegveld van Port Elizabeth, vliegt u vanaf hier via Johannesburg door naar Mauritius. Dit subtropische eiland midden in de Indische Oceaan is de perfecte bestemming voor liefhebbers van een ontspannen strandvakantie. Er zijn prachtige witte stranden en een groot deel van het eiland is bedekt met suikerrietplantages. Daarnaast zijn er dorpen en stadjes en op sommige plaatsen zie je nog de oorspronkelijke, weelderige subtropische vegetatie, vooral in de bergen. Wat betreft accommodatie is er heel veel keus op Mauritius, van appartementen tot aan grote All-Inclusive resorts. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van een hotel aan de beschutte noordkust van het eiland. Zoals bij de meeste hotels op Mauritius is er van alles te doen, zoals windsurfen, kayakken, snorkelen en waterskiën. Of u nestelt zich gewoon op één van de strandbedjes met een goed boek.

Tenslotte vliegt u vanaf Mauritius weer terug naar huis.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)