Reisbeschrijving

Reis 2256: Zuid-Afrika noord en Seychellen met kinderen

Deze reis van drie weken is uitstekend geschikt voor wie op zoek is naar een mooie combinatie van safari en strand. Er wordt eerst een route gemaakt door het noorden van Zuid-Afrika, langs verschillende prachtige natuurgebieden. Dit deel van het land is nog redelijk onbekend en daardoor een stuk stiller dan sommige plekken langs de klassieke route. Na de rondreis door Zuid-Afrika is er tijd om nog even uit te blazen op het strand van de Seychellen.

Reistijd in dit voorbeeld: augustus

Aantal personen in dit voorbeeld: 4

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Bij aankomst in Johannesburg wordt u opgehaald op het vliegveld en naar uw eerste overnachting gebracht. De volgende ochtend wordt uw huurauto bezorgd. In dit voorbeeld gaan we uit van een Toyota Hilux Double Cab met vierwielaandrijving en grote laadbak. Deze auto is uitstekend geschikt voor de soms onverharde wegen in de natuurparken.

Dan volgt een eerste rit oostwaarts naar de Panoramaroute. Dit is een bekend gebied met meerdere mooie uitzichtpunten, rotsformaties en watervallen. U kunt met de eigen auto langs deze route rijden en stoppen bij de diverse bezienswaardigheden. U overnacht bij een charmant, kleinschalig guesthouse aan de zuidkant van de Panoramaroute. Daarna is het tijd voor de eerste safari in het Kruger National Park, wereldberoemd door de enorme wildconcentraties. U overnacht in verschillende kampen en rijdt daarbij een route van het zuiden, door het wildrijke centrum naar het ongerepte noordelijke deel van het park.

Voor een leuke afwisseling tussen de safari’s door gaat u naar een leuk adres met een cultureel tintje in de Soutpansbergen. De lodge is prachtig gelegen, in een rustige omgeving en met uitzicht op de bergen. Ter plaatse zijn verschillende tours te boeken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een school, dorpje, lokale markt, of deelnemen aan workshops van lokale kunstenaars. Vanaf hier rijdt u helemaal naar het uiterste noorden van het land voor een volgende safari in het Mapungubwe National Park. Behalve de Big Five zijn hier ook archeologische vondsten te bewonderen en er is een boomtopwandeling uitgezet. Ook landschappelijk gezien is het een bijzonder park en weer heel anders dan het Krugerpark. De 4×4 komt hier goed van pas, aangezien er veel wegen in het park zijn die alleen toegankelijk zijn voor 4×4 voertuigen. U overnacht in leuke huisjes waar u zelf kunt koken of braaien.

De laatste safari doet u in het Welgevonden Game Reserve, een privé natuurreservaat in het hart van de Waterbergen. Hier vindt u een uitgestrekt landschap met heuvels en open vlaktes. U overnacht bij een lodge in leuke safaritenten met buitendouche en een weids uitzicht op de omgeving. ’s Ochtends vroeg en aan het einde van de middag gaat u op wildrit samen met een ranger in een open safarivoertuig. De ranger staat in contact met andere voertuigen waardoor de kans op het vinden van iets bijzonders groter is. Bovendien kan hij van alles vertellen over het leven in de bush.

Daarna rijdt u terug naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg, waar u de huurauto weer inlevert. U overnacht bij een hotel op het vliegveld en vliegt de volgende dag door naar de Seychellen. De Seychellen is een paradijselijke groep eilanden ongeveer 1400km ten oosten van het vasteland van Afrika, ter hoogte van Kenia. Hier vindt u het klassieke bounty decor van witte stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. U verblijft op het hoofdeiland Mahé, bij een leuk hotel aan het strand in het gezellige plaatsje Beau Vallon, waar restaurants en enkele winkeltjes te vinden zijn. Deze dagen is er tijd voor ontspanning op het strand, maar u kunt onder andere ook snorkelen, duiken, of met de boot een tripje maken naar één van de andere eilanden.

Tenslotte wordt u opgehaald bij het hotel en terug gebracht naar het vliegveld van Mahé, vanwaar u weer terugvliegt naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Plumbago Guesthouse 2 B&B
Kruger National Park 4 BO
Madi a Thavha 2 DBB
Mapungubwe National Park 2 SC
Wild Ivory Eco Lodge 2 FBA
City Lodge O.R. Tambo Airport 1 B&B
Coral Strand Hotel 5 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes