Reisbeschrijving

Reis 2107: Zuid-Afrika en Botswana puur safari vaste accommodatie

Deze reis is uitstekend geschikt voor de echte safariliefhebber. De route gaat door het noorden van Zuid-Afrika en Botswana, waarbij zowel de bekende als minder bekende wildparken aan bod komen. U komt langs prachtige stille gebieden en ziet diverse soorten landschappen, wat de kans op het zien van veel verschillende dieren groter maakt. Bovendien kunt u op meerdere manieren op safari, zowel te voet als op het water en natuurlijk per voertuig. En dan niet alleen in het eigen voertuig, maar ook onder leiding van een gids. In dit voorbeeld wordt uitgegaan van verblijf in vaste accommodatie. Wilt u het liever nog wat avontuurlijker aanpakken door te kamperen? Kijk dan naar reis 2106.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst op het vliegveld van Johannesburg loopt u naar een hotel op het vliegveld voor de eerste overnachting. De volgende ochtend staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld wordt uitgegaan van een stevige Toyota Hilux Double Cab met vierwielaandrijving (4×4) en grote laadbak.

Dan volgt een eerste rit oostwaarts naar de Panoramaroute. Dit is een bekend gebied met meerdere mooie uitzichtpunten, rotsformaties en watervallen. U kunt met de eigen auto langs deze route rijden en stoppen bij de diverse bezienswaardigheden. Daarna is het tijd voor de eerste safari in het Kruger National Park, wereldberoemd door de enorme wildconcentraties. U overnacht in verschillende kampen en rijdt daarbij een route door het stille, ongerepte noorden van het park.

Na enkele dagen komt u helemaal in het uiterste noorden van het Krugerpark aan, waar u verblijft bij een bijzondere bestemming. Hier gaat u meerdere keren onder leiding van een ranger op wandelsafari. Juist tijdens een wandeling ervaart u de bush met alle zintuigen en verstoort u de dieren zo min mogelijk.

Via een tussenstop in het Mapungubwe National Park, een landschappelijk bijzonder park en weer heel anders dan het Krugerpark, gaat u vervolgens de grens over naar Botswana. Hier volgt een safari in het Tuli Block in het zuidoosten van het land, net over de grens met Zuid-Afrika. Dit relatief onbekende deel van Botswana is nog zeer ongerept en kenmerkt zich door de prachtige landschappen met veel heuvels en rotsen, diepe kloven, oude vijgenbomen en baobabs, afgewisseld met groene rivierbeddingen. Per dag zijn er twee wildactiviteiten met een ranger inbegrepen.

U rijdt verder noordwaarts door Botswana heen met onderweg een overnachting bij een eenvoudige lodge in Francistown. De volgende bestemming is het dorp Kasane, helemaal in het uiterste noorden van het land. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Chobe National Park, gelegen aan de machtige Chobe Rivier en vooral bekend vanwege de grote kuddes olifanten. U kunt hier zowel op het water als op het land op safari. Vanuit Kasane is het eventueel ook mogelijk om een dagtrip te maken naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe, de breedste ononderbroken waterval ter wereld. De watervallen zijn goed zichtbaar vanaf de tegenoverliggende kliffen en dat is wat de Vic Falls zo spectaculair maakt.

Na een stop bij een leuke lodge ten oosten van Gweta is het tijd voor uw bezoek aan de wereldberoemde Okavango Delta. U verblijft op een gunstige locatie om zowel het natte als het droge gedeelte van de Delta te ontdekken. Tijdens dit verblijf zijn er twee dagexcursies inbegrepen, namelijk een mokorotocht en een wildrit naar Moremi Game Reserve, één van de beste wildgebieden van heel Afrika.

Dan start de rit terug naar Zuid-Afrika waarbij u (over prima wegen) dwars door de Kalahari rijdt en onderweg stopt voor een laatste tussenovernachting. U sluit de reis uiteindelijk af met een laatste mooie safari in het Welgevonden Game Reserve, een privé natuurreservaat in het hart van de Waterbergen. Hier vindt u een uitgestrekt landschap met heuvels en open vlaktes. U overnacht bij een lodge in leuke safaritenten met buitendouche en een weids uitzicht op de omgeving. ’s Ochtends vroeg en aan het einde van de middag gaat u weer samen met een ranger op wildrit in een open safarivoertuig.

Tenslotte rijdt u door naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg. U levert de huurauto in en vliegt dan weer terug naar huis.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)