Reisbeschrijving

Reis 1309: Zambia & Malawi kamperen

Deze reis combineert safari’s in de prachtige nationale parken van Zambia met een ontspannen strandverblijf aan Lake Malawi. U bezoekt de drie belangrijkste parken van Zambia: Kafue National Park, Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park. De safari wordt onderbroken door enkele dagen aan Lake Malawi, waardoor er een mooie afwisseling in de reis zit. De reis gaat uit van kamperen en u reist dus met een 4×4 voertuig met tent op het dak. Mocht u graag af en toe in vaste accommodatie verblijven dan kan dat natuurlijk ingebracht worden. Als u liever alleen maar in vaste accommodatie verblijft en/of de route in één richting wilt rijden, kijk dan eens bij voorbeeldreis 1308.

Reistijd in dit voorbeeld: mei

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia, waar u ’s ochtends aankomt. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van vliegen met KLM/Kenya Airways via Nairobi, maar vliegen met Emirates via Dubai is ook mogelijk. Op het vliegveld wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de autoleverancier, bij wie u uw huurauto in ontvangst neemt. U beschikt tijdens de reis over een Nissan 4×4 met dubbele cabine, met tent op het dak en een eenvoudige kampeeruitrusting.

De rest van de dag heeft u tijd om uit te rusten van de reis, de auto te leren en kennen en boodschappen te doen. De volgende ochtend gaat u op weg naar de eerste safaribestemming van de reis: Kafue National Park. Hier kunt u zelf in uw eigen auto op wildrit en op zoek gaan naar dieren. Uiteraard kunnen er eventueel bij het kamp ook activiteiten onder begeleiding geregeld worden.

Omdat het wegennetwerk van Zambia nog niet goed ontwikkeld is en de afstanden groot zijn moet u na deze eerste safaridagen eerst terug naar Lusaka voor een tussenovernachting. Dit biedt ook gelijk een goede gelegenheid om weer even boodschappen te doen. Hierna gaat u zuidwaarts naar Lower Zambezi National Park, waar u verblijft in een kamp aan de rivier, aan de rand van het grensgebied rondom het park. Omdat de begroeiing in Lower Zambezi heel dicht is, is zelf rondrijden hier niet mogelijk en concentreren veel activiteiten zich op de rivier. Hier kunt u bijvoorbeeld een boottocht regelen, maar ook een kanosafari is een zeer bijzondere activiteit en geeft u de mogelijkheid om de dieren en de natuur vanuit een heel ander oogpunt te bekijken.

Nu begint u aan de lange reis naar Malawi. De afstand is groot, daarom heeft u onderweg diverse tussenovernachtingen nodig, wat u wel de kans geeft om veel van het land te zien. Uiteindelijk arriveert u aan de zuidkant van Lake Malawi, waar u op een kampeerterrein direct aan het strand verblijft. Zwemmen in Lake Malawi is niet altijd mogelijk omdat er soms bilharzia voorkomt in het meer, maar u kunt natuurlijk wel genieten van het strand en eventuele activiteiten op het water. En voor de afkoeling kunt u gebruik maken van het zwembad bij de lodge.

Na deze stranddagen gaat u ontspannen weer terug naar Zambia voor enkele laatste safaridagen van de reis. U bezoekt South Luangwa National Park, waar u kampeert op een hoger gelegen kampeerterrein met prachtig uitzicht over de rivier. Vanuit hier kunt u gemakkelijk het park in rijden en op eigen houtje op zoek naar dieren, maar ook is het natuurlijk mogelijk om bij het kamp activiteiten met begeleiding te regelen.

Uiteindelijk is het tijd om terug te keren naar Lusaka, waar u de huurauto inlevert op het vliegveld en vertrekt terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Pioneer Camp 1 CAM
Kasabushi Camp 3 CAM
Eureka Camp 1 CAM
Kiambi Camp 3 CAM
Pioneer Camp 1 CAM
Mama Rula's 1 CAM
Africa House 1 B&B
Chembe Eagles Nest 4 CAM
Africa House 1 B&B
Mama Rula's 1 CAM
Wildlife Camp 3 CAM
Chimwemwe Lodge 1 CAM
CAM = Kamperen
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt