Reisbeschrijving

Reis 1308: Zambia & Malawi vaste accommodaties – one way

Wilt u graag naar de ongerepte safarigebieden van Zambia, maar zou u dat graag combineren met een aantal dagen ontspannen aan het strand zonder daar ver voor te moeten vliegen? Dan is dit de ideale opzet. U start de reis met een verblijf aan Lake Malawi, waar u enkele dagen kunt ontspannen en van de zon kunt genieten. Vervolgens rijdt u naar Zambia, waar u de parken South Luangwa National Park en Lower Zambezi National Park bezoekt. Heeft u langer de tijd dan kan een bezoek aan Kafue National Park natuurlijk ook ingebracht worden. Indien u liever in een rondje rijdt en/of wilt kamperen, kijk dan eens bij voorbeeldreis 1309.

Reistijd in dit voorbeeld: mei

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt via Nairobi met KLM/Kenya Airways naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Daar wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de autoleverancier, van wie u uw huurauto overhandigd krijgt. U beschikt tijdens de reis over een Nissan 4×4 met dubbele cabine.

Deze nacht verblijft u in Lilongwe, wat u de kans geeft om wat bij te komen van de reis en een beetje te acclimatiseren. De volgende dag gaat u op weg naar Lake Malawi, een enorm meer dat een groot deel van het oppervlak van Malawi beslaat. U verblijft aan de zuidkant nabij Cape Maclear, in een gezellige lodge aan het strand. Hoewel zwemmen in het meer niet altijd mogelijk is vanwege bilharzia, kunt u wel genieten van het strand en eventuele activiteiten op het water. En voor de afkoeling is er natuurlijk een zwembad bij de lodge.

Vervolgens rijdt u via Lilongwe door naar Zambia, waar de reis van de reis in het teken staat van safari. U brengt eerst enkele dagen door bij South Luangwa National Park, waar u verblijft in een comfortabele lodge direct aan de rivier. Vanuit hier kunt u zelf het park in rijden en op eigen houtje het park verkennen, maar u kunt bij de lodge ook diverse activiteiten met begeleiding regelen.

Hierna moet u de afstand overbruggen naar de volgende safaribestemming. De parken in Zambia liggen ver uit elkaar, dus er zijn enkele tussenovernachtingen nodig. Dit biedt echter wel de kans om veel van het land te zien en in u op te nemen. Uiteindelijk arriveert u aan de rand van het gebied dat grenst aan het Lower Zambezi National Park, waar u wederom in een kamp aan de rivier verblijft. Hier beschikt u over een comfortabel self-catering huis en bij de lodge kunt u diverse activiteiten regelen. Omdat Lower Zambezi vanwege de dichte begroeiing minder geschikt is om zelf rond te rijden, ligt de focus van veel activiteiten op de rivier. Er zijn bijvoorbeeld boottochten mogelijk, maar erg bijzonder is ook een kanosafari, waarbij u in uw eigen kano (maar uiteraard met begeleiding) de rivier op gaat en de natuur vanuit een heel ander oogpunt bekijkt.

Na deze laatste safaridagen gaat u op weg naar Lusaka, waar u de huurauto inlevert op het vliegveld en terug naar huis vertrekt.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Africa House 1 B&B
Chembe Eagles Nest 4 DBB
Africa House 1 B&B
Mama Rula's 1 B&B
Flatdogs Camp 4 CAM
Chimwemwe Lodge 1 BO
Pioneer Camp 1 B&B
Kiambi Camp 3 SC
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
CAM = Kamperen
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)