Reisbeschrijving

Reis 1307: Zambia korte safari van de gebaande paden af

Tijdens dit korte reisje naar Zambia bezoekt u enkele zeer ongerepte en afgelegen gebieden in het Kafue National Park. Kafue is het grootste park van het land en in sommige delen kunt u prima zelf rondrijden op zoek naar dieren. Een groot deel van het park is echter nog altijd niet of nauwelijks begaanbaar met uw eigen huurauto, bijvoorbeeld de noordelijke Busanga Plains. In dit prachtige moerasgebied leven vele dieren en tijdens deze reis gaat u met een gids op weg door het park, om uiteindelijk drie nachten in dit indrukwekkende wildgebied door te brengen. Uiteraard is deze opzet ook in te brengen als onderdeel van een langere reis.

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt met Emirates via Dubai naar Lusaka, waar u in de loop van de middag arriveert. U wordt op het vliegveld opgewacht en overgebracht naar een eenvoudig kamp vlakbij het vliegveld. Hier kunt u even rustig bijkomen van de reis.

Na een goede nachtrust wordt u ’s ochtends opgehaald bij uw accommodatie en begint de flinke rit naar Kafue National Park. Uw chauffeur kan u onderweg ongetwijfeld het één en ander vertellen over het land, en voor u het weet bent u aan het begin van de middag bij de eerste lodge in de wildernis. Hier kunt u ’s middags gelijk mee met de eerste safari activiteit van de reis, bijvoorbeeld een wildrit of boottocht.

De volgende dag gaat u met uw ranger verder de bush in, naar een kamp verder in de wildernis gelegen met uitzicht over de rivier. Hier verkent u een aantal dagen dit deel van het park, waarbij de ranger u van alles en nog wat kan vertellen over de omgeving en natuurlijk over de dieren die u ziet.

Hierna gaat de reis verder. Samen met uw ranger reist u verder noordwaarts, naar de Busanga Plains, een ongerept moerasgebied dat maar door weinig mensen wordt bezocht. U verblijft in een mooi kamp aan de rand van de plains, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de natuur en (hopelijk) de dieren. Ook hier gaat u twee keer per dag met uw ranger op safari en natuurlijk is het verblijf verder volledig verzorgd.

Middels een lange wildrit gaat u terug naar de eerste safari lodge in Kafue, waar u aan het begin van de safari ook verbleef. De volgende dag wordt u door uw chauffeur teruggebracht naar Lusaka, waar u vertrekt met Emirates en via Dubai terug naar huis vliegt.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Pioneer Camp 1 B&B
Mukambi Lodge 1 FBA
Fig Tree Bush Camp 2 FBA
Busanga Plains Camp 3 FBA
Mukambi Lodge 1 FBA
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
Reis 1307: Zambia korte safari van de gebaande paden af

Eén van de allerbeste safari’s

Twee van onze trouwe klanten kozen dit keer voor een reis naar Zambia, en wel naar de Busanga Plains in het noorden van Kafue National Park. Voor hen één van de allerbeste safari’s, en dat wil voor deze zéér ervaren Afrika reizigers wat zeggen! Zij plaatsten hun feedback over het verblijf bij de lodges in…