Reisbeschrijving

Reis 1306: Zambia self-drive + fly-in

In deze reis naar Zambia komen de belangrijkste hoogtepunten van het land aan bod, namelijk de drie bekendste safariparken van het land: Kafue National Park, Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park. Het mooie van deze parken is dat ze nog ongerept zijn en uitermate geschikt voor de echte bush- en safariliefhebber. In principe kunt u naar alle parken rijden, zie onder andere voorbeeldreizen 1301 en 1302, maar het nadeel is dat alle drie de parken in een andere uithoek van het land liggen en de afstanden fors zijn. In dit voorbeeld laten we een mogelijkheid zien om deels zelf te rijden, maar aan het einde naar South Luangwa National Park te vliegen. Dit scheelt enkele reisdagen en op deze manier heeft u een heerlijk comfortabel einde van een mooie reis!

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

In deze voorbeeldreis zijn we uitgegaan van vliegen met KLM/Kenya Airways via Nairobi, maar vliegen met Emirates via Dubai is ook een optie. Bij de huidige opzet komt u ’s ochtends aan in Lusaka, waar u op het vliegveld wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van de autoleverancier. U neemt uw huurauto in ontvangst, in dit voorbeeld zijn we uitgegaan van een Nissan 4×4 met dubbele cabine.

De eerste nacht blijft u in Lusaka. U heeft de tijd om bij te komen van de reis en boodschappen te doen voor de komende dagen. Nadat u de stad achter u laat gaat u namelijk op weg naar een self-catering bestemming in het noordelijke deel van het Kafue National Park. Hier verblijft u in een ruim huis en heeft u de beschikking over een eigen keuken. U kunt bij de lodge activiteiten regelen, maar u kunt zelf ook op onderzoek uit in de dit deel van het park.

Na deze eerste dagen rijdt u om het noordelijke deel van het park heen (er doorheen kan niet, er is namelijk geen brug over de rivier in dit deel van het park) naar de volgende bestemming. Dit is een comfortabele lodge iets zuidelijker gelegen, aan de oevers van de Kafue rivier. De lodge ligt officieel net buiten de grenzen van het park, maar omdat er geen hekken zijn merkt u het verschil niet en heeft u ook hier kans op het zien van dieren. U kunt zelf het park in rijden of mee met activiteiten van de lodge, bijvoorbeeld een boottocht over de rivier.

Dan gaat u terug naar Lusaka, waar u opnieuw boodschappen kunt doen. Na een overnachting ten zuiden van de stad gaat zuidwaarts verder naar een kamp aan de rand van het grensgebied van Lower Zambezi National Park. Ook hier heeft u de beschikking over een comfortabel self-catering huis met eigen keuken. Omdat Lower Zambezi een stuk dichter begroeid is dan de andere parken, zijn de activiteiten hier meer gericht op de rivier. U kunt bij het kamp bijvoorbeeld boottochten en kanotochten regelen – een zeer bijzondere manier van safari!

Na een laatste tussenovernachting in Lusaka gaat u door naar het vliegveld en levert u de huurauto in bij een vertegenwoordiger van de autoleverancier. Dan vertrekt u met een binnenlandse vlucht naar Mfuwe, het dorpje aan de rand van South Luangwa National Park. Hier wordt u opgehaald en overgebracht naar een mooi gelegen lodge met uitzicht over de rivier, waar u de laatste dagen van de reis comfortabel verblijft in een en-suite safari tent. Alle maaltijden zijn inbegrepen en u gaat twee keer per dag met een ranger in een open safari voertuig het park in op zoek naar dieren.

Aan het eind van het verblijf wordt u teruggebracht naar het vliegveld van Mfuwe, vanwaar u terug naar Lusaka vliegt. Hier stapt u over en begint u aan de terugreis via Nairobi naar Amsterdam.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Pioneer Camp 1 B&B
Hippo Lodge 2 SC
Mukambi Lodge 2 FB
Eureka Camp 1 BO
Kiambi Camp 3 SC
Pioneer Camp 1 B&B
Flatdogs Camp 3 FBA
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
FB = Full Board = vol pension
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes