Reisbeschrijving

Reis 1305: Zambia Avontuurlijke Safari – Mix kamperen en lodges

Deze reis gaat langs de drie belangrijkste wildparken van Zambia: Kafue National Park, Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park. Maar daarnaast is ook een bezoek aan de machtige Victoria Watervallen opgenomen in de reis! In drie weken tijd beleeft u dus vele bijzondere momenten en heeft u bovendien kans op het zien van veel dieren. In Kafue National Park kunt u ervoor kiezen om zelf rond te rijden in uw huurauto, maar in Lower Zambezi en South Luangwa zijn er alvast bijzondere activiteiten opgenomen. Bij Lower Zambezi gaat u namelijk op een kanosafari en in South Luangwa gaat u op wandelsafari met een gewapende ranger. Dit brengt dus veel afwisseling in de reis en ook de overnachtingen zijn afwisselend: in dit voorbeeld zijn we uitgegaan van een combinatie van kamperen en verblijf in vaste accommodaties. Deze verdeling kan uiteraard anders, we bieden niet voor niets maatwerk!

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

In deze reis zijn we uitgegaan van vliegen met Kenya Airways/KLM via Nairobi, waarbij u ’s ochtends in Lusaka aankomt. Hier neemt u uw huurauto in ontvangst en gaat u op weg naar uw eerste bestemming. Tijdens de reis beschikt u over een Nissan Double Cab of gelijkwaardig, compleet met vierwielaandrijving en tent op het dak. Ook is er een eenvoudige kampeeruitrusting inbegrepen.

De eerste nacht verblijft u nog in Lusaka. Op deze manier heeft u rustig de tijd om het voertuig te leren kennen en om boodschappen te doen voor de komende dagen. Na deze eerste nacht gaat u op weg naar het eerste nationale park van de reis: Kafue National Park. U verblijft op een kampeerterrein dat officieel net in het noordelijke deel van het park ligt, maar vanwaar u gemakkelijk ook richting het centrale/zuidelijke deel van het park kunt rijden. Het kampeerterrein ligt op een mooi plekje met uitzicht over de rivier en ’s nachts hoort u ongetwijfeld de geluiden van de nijlpaarden die hier leven.

Na deze eerste safaribelevenis gaat u via twee tussenstops naar het uiterste zuiden van het land, waar u in Livingstone verblijft. Livingstone ligt vlakbij de beroemde Victoria Watervallen en u heeft dus ook de hele volgende dag de tijd om dit prachtige natuurfenomeen te bezoeken.

Hierna heeft u een langere rit voor de boeg, dus op tijd vertrekken en onderweg niet te veel en te lang stoppen. Uiteindelijk arriveert u aan de rand van het grensgebied van Lower Zambezi National Park. Dit park is enigszins anders dan de andere parken in Zambia, omdat het een stuk dichter begroeid is en rijden hier dus een grotere uitdaging vormt. Daarom zijn veel activiteiten hier gericht op de rivier en een hele bijzondere is een meerdaagse kanotocht. In deze reis is een dergelijke kanotocht opgenomen waarbij u ’s ochtends vroeg op pad gaat met kano’s, uiteraard met een gids die u begeleid in zijn eigen kano. Die avond wordt er een eenvoudig kamp opgezet en wordt er een maaltijd voor u bereid op een eilandje in de rivier, en u overnacht dus midden in de natuur. De volgende dag wordt u met een motorbootje terug gebracht naar het kamp. Eventueel is deze activiteit uit te breiden met meerdere overnachtingen en dus meer dagen in de kano.

U gaat terug naar Lusaka, waar u opnieuw inkopen kunt doen. Dan gaat u westwaarts op weg naar het andere uiterste van het land, waar u verblijft bij South Luangwa National Park. Het verblijf hier is opgesplitst in twee delen. Eerst gaat u naar een kamp vanwaar u meegaat met een wandelsafari. De wandelsafari wordt begeleid door een goed getrainde gewapende ranger en u overnacht in een eenvoudig Bush Camp midden in de wildernis, waar er uiteraard ook wordt gezorgd voor de maaltijden. De volgende dag wandelt u terug naar het kamp, waar u die nacht kampeert.

De dagen daarna gaat u naar “de buren”, waar u verblijft in een comfortabele lodge met uitzicht over de Luangwa rivier. U kunt eventueel zelf het park in gaan met uw huurauto, maar u kunt uiteraard ook bij de lodge één of meerdere wildritten met begeleiding regelen (dit kunnen we van harte aanbevelen).

Na deze laatste safaridagen begint u aan de terugreis naar Lusaka. U overnacht onderweg nog een keer om de lange afstand te onderbreken en op de laatste dag levert u de huurauto in op het vliegveld voor u via Nairobi terug vliegt naar Amsterdam.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Pioneer Camp 1 B&B
Mayukuyuku Camp 2 CAM
Eureka Camp 1 BO
Moorings Camp 1 CAM
Victoria Falls Waterfront Lodge 2 B&B
Kiambi Camp incl. kanotocht 3 CAM/FBA
Pioneer Camp 1 B&B
Mama Rula's 1 CAM
Wildlife Camp incl. wandelsafari 3 CAM/FBA
Flatdogs Camp 2 BO
Chimwemwe Lodge 1 CAM
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
CAM/FBA = Kamperen + excursie met maaltijden
Reis 1305: Zambia Avontuurlijke Safari – Mix kamperen en lodges

3 Hoogtepunten van reis naar Zambia

De familie Peterse is met het gezin op reis geweest naar Zambia, een prachtig avontuur! Hieronder een korte greep uit hun uitgebreide feedback, waarin ze de drie absolute hoogtepunten van de reis beschrijven: “Goedemiddag Yosta, Allereerst super bedankt voor de prachtige reis die je voor ons hebt samen gesteld, we hebben van elke dag genoten!!!…