Reisbeschrijving

Reis 1212: Botswana self-drive + fly-in luxe niveau

Deze route bevat de meest prachtige natuurgebieden van Botswana. Behalve de bekende plekken in het noorden is er ook een bezoek opgenomen aan het ongerepte Tuli Block in het zuidoosten van het land. De route gaat in één richting, waarbij het eerste deel zelf gereden wordt en u daarna per vliegtuig verder gaat. Er is uitgebreid tijd ingepland voor de Okavango Delta met een verblijf in zowel het natte als het droge gedeelte. De reis eindigt bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe. In dit voorbeeld wordt uitgegaan van zeer luxe accommodatie met een uitstekend service niveau.

Reistijd in dit voorbeeld: juni

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst op het vliegveld van Johannesburg loopt u naar een hotel op het vliegveld voor de eerste overnachting. De volgende ochtend staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld wordt uitgegaan van een stevige Toyota Hilux Double Cab met vierwielaandrijving (4×4) en grote laadbak.

Dan gaat u noordwaarts op weg richting de grens met Botswana, met onderweg een tussenstop bij een guesthouse in Polokwane. Eenmaal in Botswana is het meteen tijd voor de eerste safari in het Mashatu Game Reserve, gelegen in het Tuli Block in het zuidoosten van het land, net over de grens met Zuid-Afrika. Dit relatief onbekende deel van Botswana is nog zeer ongerept en kenmerkt zich door de prachtige landschappen met veel heuvels en rotsen, diepe kloven, oude vijgenbomen en baobabs, afgewisseld met groene rivierbeddingen. U verblijft in een mooi tented camp en per dag zijn er twee wildactiviteiten inbegrepen. Het bijzondere aan Mashatu is dat er veel soorten safari’s mogelijk zijn. Niet alleen per voertuig, maar ook te voet, te paard of zelfs op de fiets.

Via een tussenovernachting bij een eenvoudige lodge rijdt u verder noordwaarts door Botswana heen. De volgende bestemming is een bijzonder adres langs de Boteti Rivier, aan de rand van de Makgadikadi Zoutpannen. Van hieruit kunt u tochten maken in het Makgadikgadi Pans National Park, een zeer leeg en open gebied met prachtige vergezichten. Daarna rijdt u verder naar Maun, waar u overnacht bij een mooie lodge welke rustig buiten het centrum gelegen is aan de Thamalakane rivier.

De volgende dag levert u de huurauto in bij het vliegveld van Maun en gaat de fly-in safari beginnen. Via een prachtige chartervlucht vliegt u de Okavango Delta in, waar u eerst twee nachten in het natte gedeelte verblijft. Hier kunt u wateractiviteiten doen, zoals mokoro tochten. Daarna vliegt u door naar de volgende locatie in het droge gedeelte van de Delta bij het wereldberoemde Moremi Game Reserve. Dit is één van de beste wildgebieden van heel Afrika.

Dan volgt een laatste chartervlucht naar Kasane, waarna u wordt overgebracht naar een prachtig gelegen lodge binnen de grenzen van het Chobe National Park. Dit park in het noorden van Botswana grenst aan de machtige Chobe Rivier en is vooral bekend vanwege de grote kuddes olifanten. U kunt hier zowel op het water als op het land op safari. Tenslotte wordt u per wegtransfer via twee grensovergangen overgebracht naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe, de breedste ononderbroken waterval ter wereld. De watervallen zijn goed zichtbaar vanaf de tegenoverliggende kliffen en dat is wat de Vic Falls zo spectaculair maakt. U verblijft bij een uitstekend hotel in het Stanley & Livingstone Private Game Reserve op enkele minuten van de watervallen.

Tot slot wordt u naar het vliegveld van Victoria Falls gebracht en vliegt u via Johannesburg weer terug naar huis, met ongetwijfeld veel bijzondere ervaringen rijker.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
City Lodge O.R. Tambo Airport 1 B&B
African Roots 1 B&B
Mashatu Tent Camp 2 FBA
Woodlands 1 BO
Meno a Kwena 2 FBA
Thamalakane Lodge 1 B&B
Camp Okavango 2 FBA
Camp Moremi 2 FBA
Chobe Game Lodge 2 FBA
Stanley & Livingstone Boutique Hotel 2 B&B
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)