Reisbeschrijving

Reis 1211: Botswana Self-drive mix kamperen + lodges

Het spreekt u erg aan om een avontuurlijke reis te gaan maken met een kampeervoertuig met een tent op het dak, maar u wilt liever niet alle nachten kamperen? Dat is uiteraard goed mogelijk en deze reis is daar een voorbeeld van. Tijdens deze reis bezoekt u in drie weken tijd voornamelijk de hoogtepunten van Botswana, waarbij u op bijzondere plekjes kampeert maar ook af en toe in een mooi gelegen lodge verblijft. Liever toch wat meer kamperen? Zie dan voorbeeldreis 1210 of 1201.

Reistijd in dit voorbeeld: juni

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt van Amsterdam op Johannesburg en komt ’s avonds aan. Na een eerste nacht nabij de luchthaven om even bij te komen van de reis, wordt u de volgende ochtend bij uw accommodatie opgehaald.

Een vertegenwoordiger brengt u naar het depot waar uw kampeervoertuig al voor u klaar staat. Dit is een Toyota Single Cab met complete kampeeruitrusting en een tent op het dak. U krijgt een zeer uitgebreide uitleg over alles wat u moet weten van het voertuig en de kampeeruitrusting zodat u goed voorbereid op pad kunt.

U gaat op weg naar uw volgende overnachting, die op slechts enkele uren rijden vanaf het depot ligt zodat er tijd is om boodschappen en andere inkopen te doen. De volgende dag heeft u namelijk een langere rit inclusief een grensovergang op de planning staan.

Uw eerste hoogtepunt van deze reis is in het Tuli Block, een relatief onbekend en ongerept safari gebied net over de grens in Botswana. Hier verblijft u in een comfortabele en-suite safari tent en gaat u meerdere wildritten maken met een goed getrainde ranger die u alles kan vertellen over de dieren en het landschap.

Dan steekt u door naar het noorden van Botswana waar u kampeert in Kasane, de ideale plek om een bezoek te brengen aan Chobe National Park en de Victoria Watervallen. Dit kunt u gemakkelijk ter plaatse regelen. In Chobe National Park kunt u zowel in een open safari voertuig op wildrit, maar u kunt ook kiezen voor een boottocht over de rivier. Deze laatste is zeker aan het eind van de middag een aanrader, met de zon die ondergaat boven het water.

Na de dagen in Kasane rijdt u via Nata naar Gweta, aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen. U kampeert eerst een nacht bij de lodge zodat u zich voor kunt bereiden op een bijzondere nacht onder de sterrenhemel midden in de zoutvlaktes. Het uitgestrekte landschap zorgt voor een bijzondere ervaring en het landschap is compleet anders dan wat u tijdens de rest van de reis ziet.

U rijdt vervolgens door naar uw volgende verblijf – nu in vaste accommodatie – net noorden van Maun. Bij dit verblijf zijn twee belangrijke en wat ons betreft onmisbare activiteiten reeds opgenomen. U gaat namelijk een volle dag in een open safari voertuig met een gids op wildrit in één van Afrika’s beste wildgebieden, namelijk het Moremi Game Reserve. De andere dag gaat u het prachtige landschap van de Okavango Delta bewonderen vanaf het water in een mokoro (soort uitgeholde kano). Tijdens deze tocht gaat u op pad met een lokale gids die is opgegroeid in dit gebied en u dus vele bijzondere weetjes kan vertellen.

Vervolgens begint u aan de rit dwars door de Kalahari terug richting Zuid-Afrika, waarbij u onderweg zowel in Botswana als in Zuid-Afrika nog enkele natuurgebieden bezoekt. Deze laatste nachten van de reis zijn we nu uitgegaan van kamperen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de laatste overnachtingen wat meer comfort in te brengen bij een privé safari lodge, waarbij u nog enkele keren met een gids op wildrit gaat.

Op de laatste dag van deze prachtige reis gaat u op het gemak door naar het depot van de verhuurder in omgeving van Johannesburg Airport. Na het inleveren van het voertuig wordt u naar de luchthaven gebracht en vertrekt u terug naar Amsterdam.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
African Roots 1 B&B
Serolo Safari Camp 2 FBA
Woodlands 1 CAM
Chobe Safari Lodge 3 CAM
Planet Baobab incl. Ntwetwe Pan trip 2 CAM/FBA
Mochaba Crossing 3 FBA
Khama Rhino Sanctuary 2 CAM
Marakele National Park 1 SC
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
CAM = Kamperen
CAM/FBA = Kamperen + excursie met maaltijden
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)