Reisbeschrijving

Reis 1210: Botswana Self-drive kamperen via Caprivistrip

Deze voorbeeldreis is een avontuurlijke kampeerreis van drie weken door Botswana met het gezin. Als voorbeeld gaan wij uit van vier personen met twee kinderen ouder dan 12 jaar, omdat dat voor diverse activiteiten in Botswana de minimumleeftijd is. Het is een prachtige route die veel afwisseling bevat, waardoor het voor alle leeftijdscategorieën een prachtige reis is. De reis is dus ook zeker geschikt als u bijvoorbeeld als stel samen reist! De reis is eventueel ook te combineren met meer van Namibië, zie dan voorbeeldreis 2010.

Reistijd in dit voorbeeld: augustus

Aantal personen in dit voorbeeld: 4

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

In dit voorbeeld gaan we uit van vertrekken vanaf Amsterdam en aankomst ’s avonds in Johannesburg. U wordt dan per transfer naar uw eerste accommodatie gebracht. De volgende dag wordt u opgehaald en overgebracht naar het depot van de autoleverancier, waar u het kampeervoertuig in ontvangst neemt. Dit is een Toyota Double Cab met twee tenten op het dak en een complete kampeeruitrusting voor vier personen.

Dan begint het avontuur echt. U gaat, met een tussenovernachting onderweg om de afstand te onderbreken, op weg naar het Tuli Block net over de grens met Zuid-Afrika. Dit is een bijzondere en relatief onbekende bestemming in Botswana. U kampeert hier back to basic midden in de natuur. U mag hier niet zelf rondrijden, maar bij het kamp zijn wel verschillende activiteiten bij te boeken, bijvoorbeeld wildritten.

Daarna gaat u door naar de Makgadikgadi Zoutpannen, waar u een prachtige excursie doet over de zoutvlaktes op quadbikes. Hier bezoekt u onder andere de stokstaartjes die hier leven en gewend zijn aan mensen (maar zeker niet tam zijn!) en overnacht u onder de sterren, ook voor kinderen erg leuk dus!

Dan rijdt u door naar het uiterste noorden van het land, waar u kampeert in het dorp Kasane, aan de rand van het Chobe National Park. De lodge waar u kampeert ligt aan de rivier en u heeft dus een prachtig uitzicht over de natuur en soms ziet u vanaf hier ook dieren. Maar indien u graag verder het park in wilt of de rivier op wilt in een bootje, dan kunt u bij de lodge activiteiten regelen. Naast activiteiten in Chobe National Park kunt u ook een bezoek regelen aan de Victoria Watervallen, net over de grens van Zimbabwe.

Nu gaat u voor enkele dagen Namibië in. U rijdt via de groene Caprivistrip, waar u onder andere de tijd heeft om een lokaal schooltje te bezoeken, gaat u terug Botswana in en door naar de Okavango Delta. Reeds inbegrepen zijn een dagtocht met mokoro (een soort uitgeholde kano) en een dagtocht naar het Moremi Game Reserve. Beide activiteiten worden begeleid door een ervaren gids en staan in teken van het spotten van wilde dieren in deze bijzondere omgeving.

Na uw dagen rondom de Okavango Delta rijdt u dwars door de Kalahari terug richting Zuid-Afrika. Tot slot brengt u nog een kort bezoek aan Marakele National Park voordat u het kampeervoertuig weer inlevert bij het depot van de autoleverancier. Vanaf daar wordt u naar het vliegveld ten oosten van Johannesburg gebracht en vertrekt u weer richting Nederland.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
African Roots 1 B&B
Molema Bush Camp 2 CAM
Woodlands 1 CAM
Planet Baobab incl. Ntwetwe Pan trip 2 CAM/FBA
Chobe Safari Lodge 3 CAM
Camp Kwando 2 CAM
Drotsky's Cabins 1 CAM
Mochaba Crossing 3 CAM
Khama Rhino Sanctuary 2 CAM
Marakele National Park 1 CAM
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen
CAM/FBA = Kamperen + excursie met maaltijden