Reisbeschrijving

Reis 1209: Botswana Self-drive – middenklasse

Deze voorbeeldreis is een compacte, maar zeer complete reis door Botswana in middenklasse niveau accommodaties. Alle hoogtepunten van het land komen aan bod en veel activiteiten zijn reeds inbegrepen. Zo gaat u meerdere keren op wildrit in de ongerepte safarigebieden en ook zijn er enkele activiteiten op het water inbegrepen. Eén van de meest bijzondere ervaringen is de tocht naar de Makgadikgadi Zoutpannen, waar u midden op de zoutvlaktes overnacht onder de sterrenhemel. Deze reis staat in meerdere versies op de website, bijvoorbeeld als kampeerreis of met verblijf in basis of juist luxere accommodaties. Zie voorbeeldreizen 1201, 1202, 1203 en 1204.

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Bij aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en overgebracht naar een hotel nabij de luchthaven. De volgende dag wordt na het ontbijt uw huurauto afgeleverd. In dit voorbeeld gaan we uit van een Ford Ecosport of gelijkwaardig. Dit is een prima auto voor de route die u gaat rijden, u rijdt namelijk grotendeels over geasfalteerde wegen.

De eerste twee dagen bent u met name de afstand naar de noordelijke safarigebieden in Botswana aan het overbruggen en slaapt u in basisniveau accommodatie. Er is bewust gekozen om dit aan het begin van de reis te doen zodat u de rest van de reis vooral kunt genieten van al het moois wat dit land te bieden heeft.

U komt uiteindelijk aan bij uw eerste echte safaribestemming in Kasane. Dit is ideaal gelegen voor verkenning van het beroemde Chobe National Park en is ook een goede uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Tijdens uw meerdaagse verblijf zijn al een boottocht en een wildrit in het Chobe National Park inbegrepen. De excursie naar de Victoria Watervallen kunt u gemakkelijk ter plekke bij de receptie regelen.

Na uw dagen in Kasane rijdt u naar uw volgende bestemming aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen, een uitgestrekte vlakte waar u ’s nachts onder een prachtige sterrenhemel gaat overnachten. Om bij uw overnachtingsplaats te komen gaat u op weg in een open 4×4 safari voertuig en kunt u na een tijdje overstappen op quadbikes. U bent meestal niet alleen, maar met een internationaal gezelschap van maximaal 20 personen. Het is een bijzondere ervaring om met een kleine groep mensen zo ver verwijderd van de bewoonde wereld en midden in de natuur te overnachten. De staf doet er alles aan om een goede sfeer te creëren en zij bereiden ’s avonds een heerlijke “braai” maaltijd voor u.

Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde Okavango Delta niet ontbreken. Ook hier zijn al enkele bijzondere activiteiten inbegrepen. Zo gaat u na de eerste overnachting aan de rand van de delta dit bijzondere gebied bezichtigen vanaf het water en maakt u een wandeling over één van de vele kleine eilandjes. De tweede dag gaat u een volle dag een wildrit ondernemen in het Moremi Game Reserve – één van Afrika’s beste wildgebieden!

Tot slot rijdt u, met een tussenovernachting, weer terug naar Zuid-Afrika. Om de reis geheel in safari thema af te sluiten overnacht u deze laatste dagen van de reis in een privé safari lodge in Welgevonden Game Reserve. Hier gaat u meerdere malen wildritten maken in dit prachtige reservaat in de Waterbergen. Landschappelijk is dit gebied weer heel anders dan wat u eerder heeft gezien tijdens de reis, waardoor u mogelijk ook weer andere dieren spot. Daarnaast bent u onder begeleiding van een goed getrainde ranger die het gebied goed kent.

Op de laatste dag gaat u, na een laatste ochtendwildrit en het ontbijt, op weg naar de luchthaven waar de vlucht ’s avonds vertrekt. De volgende ochtend komt u aan in Amsterdam.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
KwaNokeng 1 BO
Woodlands 1 BO
Chobe Safari Lodge 3 B&B
Planet Baobab incl. Ntwetwe Pan trip 2 DBB/FBA
Mochaba Crossing 3 DBB
Khama Rhino Sanctuary 1 BO
Wild Ivory Eco Lodge 2 FBA
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
DBB/FBA = Dinner, bed & breakfast (half pension) + excursie met maaltijden
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes