Reisbeschrijving

Reis 1114: Namibië luxe

Deze voorbeeldroute is geschikt voor wie de meest bekende hoogtepunten van Namibië wil zien zonder al te grote afstanden. Het is tevens een uitstekende keuze als u op zoek bent naar ultieme luxe – deze reis gaat uit van verblijf in prachtige en zeer exclusieve accommodaties. In dit voorbeeld zijn al enkele activiteiten inbegrepen. Wilt u liever zoveel mogelijk activiteiten en maaltijden inclusief hebben dan kunnen wij dit er ook vaker bij opnemen. Deze route is eventueel ook uit te breiden met een verlenging naar bijvoorbeeld Kaapstad, of een mooie strandbestemming zoals Mauritius of de Seychellen.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Windhoek staat op het vliegveld uw huurauto klaar. In dit voorbeeld is dat een Toyota Hilux Double Cab met vierwielaandrijving (4×4) en grote laadbak. Dit voertuig is uitstekend geschikt voor de vele onverharde wegen in Namibië. Op deze eerste dag heeft u tijd om wat inkopen te doen en eventueel enkele bezienswaardigheden in Windhoek te bekijken.

Dan gaat u op weg naar het Sossusvlei gebied. Hier vindt u het typische woestijnlandschap met de hoge rode zandduinen waar Namibië zo bekend om staat. De Sossusvlei is het meest beroemd, maar sla ook zeker de Deadvlei niet over welke misschien wel nog indrukwekkender is. Het is een prachtig uitgestrekt gebied waar fotografen hun hart kunnen ophalen. U kunt met de eigen auto het park verkennen of ter plaatse begeleide activiteiten boeken, zoals natuurritten of wandelingen. Ook een ballonvaart behoort tot de mogelijkheden.

U rijdt over het Namib Naukluft plateau (een mooie rit) door richting de kust voor een verblijf in Swakopmund. Dit kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan biedt een fijne verkoeling na de hete woestijn en er zijn veel winkels te vinden. U overnacht in een mooie lodge direct aan het strand met uitzicht op de oceaan. Vanuit Swakopmund kunt u verschillende tochten maken de woestijn in, of de zee op.

Op weg naar de volgende locatie kunt u een omweg maken via de Cape Cross pelsrobben kolonie ten noorden van Swakopmund, zeker de moeite waard. Vanaf hier rijdt u dan door naar het Twyfelfontein gebied, bekend vanwege de culturele en geologische bezienswaardigheden. Daarna volgt een relatief korte rit naar Damaraland. Hier kunt u wildritten maken met een gids door het ruige woestijnlandschap om op zoek te gaan naar dieren die in dit gebied in het wild leven (dus niet in een nationaal park), waaronder de beroemde woestijnolifanten. Op deze locatie zijn per dag twee activiteiten inbegrepen.

Vervolgens is het tijd voor een mooie safari in de omgeving van het Etosha National Park. U verblijft eerst enkele nachten in een groot privé natuurreservaat dat grenst aan de zuidkant van het park. Vervolgens rijdt u zelf een dag door het park heen, van het centrum naar het oosten. Vanwege het platte en open landschap van Etosha zijn de dieren gemakkelijk op te sporen. U kunt natuurlijk ook even stoppen bij één van de vele drinkplaatsen waar vaak verschillende soorten dieren bij elkaar te vinden zijn. U verlaat het park bij de oostelijke uitgang en dan verblijft u nog enkele nachten in een privé reservaat aan deze kant van het park. In dit voorbeeld zijn wij uitgegaan van een verblijf in een kleinschalig luxe kamp met zeer comfortabele en-suite safaritenten.

Op weg terug richting Windhoek sluit u de reis mooi af bij de Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor de grote katten in heel Namibië. Leeuwen in het wild zijn helaas al zeer zeldzaam, maar cheeta’s komen nog relatief vaak voor in het wild en raken soms in conflict met lokale boeren. Door middel van research en voorlichting probeert de stichting de situatie voor de katachtigen te verbeteren.

Tenslotte levert u de huurauto weer in op het vliegveld ten oosten van Windhoek en is het tijd om weer terug naar huis te vliegen.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Vondelhof Guesthouse 1 B&B
Kulala Desert Lodge 2 DBB
Beach Lodge 2 B&B
Doro Nawas 2 DBB
Desert Rhino Camp 2 FBA
Ongava Lodge 2 DBB
Onguma Tented Camp 2 DBB
Okonjima Lodge 2 DBB
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes