Reisbeschrijving

Reis 1113: Namibië safari – comfortabel niveau

Deze mooie reis van ongeveer twee weken gaat door de noordelijke helft van Namibië, waarbij de focus ligt op safari. De reis heeft een relatief rustig tempo waardoor er dus genoeg tijd is om op zoek te gaan naar dieren. Deze route staat in twee verschillende versies op de website: dit voorbeeld (1113) is gebaseerd op rijden in een normaal 4×4 voertuig en met overnachtingen in comfortabele accommodaties. Voorbeeld 1112 heeft dezelfde route, maar dan wordt er uitgegaan van voornamelijk kamperen, waarbij wordt gereden in een 4×4 kampeervoertuig met tenten op het dak.

Reistijd in dit voorbeeld: oktober

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst op het vliegveld van Windhoek staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld is uitgegaan van een Toyota Hilux Double Cab met vierwielaandrijving (4×4) en grote laadbak. Deze auto is uitstekend geschikt voor de vele onverharde wegen in Namibië. U heeft tijd om boodschappen te doen en om eventueel enkele bezienswaardigheden te bekijken in Windhoek.

Vanuit Windhoek rijdt u noordwaarts voor een verblijf bij de Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor de grote katten in heel Namibië. Leeuwen in het wild zijn helaas al zeer zeldzaam, maar cheeta’s komen nog relatief vaak voor in het wild en raken soms in conflict met lokale boeren. Door middel van research en voorlichting probeert de stichting de situatie voor de katachtigen te verbeteren.

Daarna gaat u verder op weg naar het Etosha National Park. U verblijft eerst enkele nachten in een privé reservaat dat grenst aan de oostkant van het park. Hier kunt u wildritten en –wandelingen onder leiding van een ranger boeken. U overnacht in een kleinschalig kamp met comfortabele boomchalets die uitkijken op een drinkplaats.

Daarna gaat u bij het oostelijke hek het Etosha National Park binnen en rijdt u in meerdere dagen via het centrum naar de westkant van het park, wat nog maar sinds enkele jaren toegankelijk is voor toeristen. U doorkruist dus het hele park van oost naar west. Onderweg kunt u af en toe stoppen bij één van de vele drinkplaatsen en uitkijken naar wild. Het bijzondere aan Etosha is dat er hier vaak meerdere diersoorten tegelijk bij de drinkplaatsen te zien zijn. De drinkplaatsen bij de overnachtingskampen zijn ’s avonds verlicht, dus ook na zonsondergang kunt u nog genoeg dieren zien.

U verlaat Etosha aan de westelijke kant en rijdt dan door naar Damaraland. Dit deel van Namibië wordt vaak overgeslagen, maar het is een prachtig gebied. Hier leven dieren nog in het wild (dus niet in een nationaal park), waaronder de beroemde woestijnolifanten. Een volle dagtocht waarbij u in een open safarivoertuig met een gids op zoek gaat naar deze dieren is inbegrepen.

Op weg naar de volgende locatie kunt u onderweg eventueel kort stoppen bij het Twyfelfontein gebied om enkele bezienswaardigheden te bekijken, zoals rotsgravures of interessante rotsformaties. U overnacht in een lodge vlakbij de Brandberg, het hoogste punt van Namibië. Ook hier zijn enkele rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden, het meest bekend is de “White Lady”, een gedetailleerde rotstekening waar veel controversie over heerst.

U sluit de reis af met een laatste mooie safari in het Erindi Private Game Reserve, een uitgestrekt en zeer divers privé natuurreservaat van ruim 70.000ha. Erindi is zelfs voor Afrikaanse begrippen zeer groot en een soort Namibië in het klein, met prachtige rotsformaties afgewisseld met open grasvlaktes en gemengde savanne. Qua terrein is het erg divers, wat normaal garant staat voor het zien van veel verschillende dieren en vogels. Tijdens dit verblijf zijn er per dag twee wildactiviteiten inbegrepen.

Tenslotte terug naar het vliegveld van Windhoek. Hier levert u de huurauto weer in en dan is het tijd om terug te vliegen naar Nederland.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Vondelhof Guesthouse 1 B&B
Okonjima Lodge 2 DBB
Onguma Tree Top Camp 2 DBB
Etosha National Park 3 B&B
Palmwag Lodge 2 B&B
Brandberg White Lady Lodge 1 B&B
Erindi Old Traders Lodge 2 FBA
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes