Reisbeschrijving

Reis 1112: Namibië safari – kamperen

Deze mooie reis van ongeveer twee weken gaat door de noordelijke helft van Namibië, waarbij de focus ligt op safari. De reis heeft een relatief rustig tempo waardoor er dus genoeg tijd is om op zoek te gaan naar dieren. Deze route staat in twee verschillende versies op de website: in dit voorbeeld (1112) wordt uitgegaan van voornamelijk kamperen, waarbij wordt gereden in een 4×4 kampeervoertuig met tenten op het dak. Voorbeeld 1113 heeft dezelfde route, maar is gebaseerd op rijden in een normaal 4×4 voertuig en met overnachtingen in comfortabele accommodaties.

Reistijd in dit voorbeeld: augustus

Aantal personen in dit voorbeeld: 4 volwassenen (of 2 volwassenen en 2 kinderen 12+)

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst op het vliegveld van Windhoek haalt u uw kampeervoertuig op. In dit voorbeeld is dat een 4×4 Toyota Double Cab met twee tenten op het dak en volledige kampeeruitrusting. Na een uitgebreide uitleg over de werking van de auto heeft u tijd om boodschappen te doen en om eventueel enkele bezienswaardigheden te bekijken in Windhoek.

Vanuit Windhoek rijdt u noordwaarts voor een verblijf bij de Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor de grote katten in heel Namibië. Leeuwen in het wild zijn helaas al zeer zeldzaam, maar cheeta’s komen nog relatief vaak voor in het wild en raken soms in conflict met lokale boeren. Door middel van research en voorlichting probeert de stichting de situatie voor de katachtigen te verbeteren.

Daarna gaat u verder op weg naar het Etosha National Park. U verblijft eerst enkele nachten in een privé reservaat dat grenst aan de oostkant van het park. Hier kunt u wildritten en –wandelingen onder leiding van een ranger boeken. Daarna gaat u bij het oostelijke hek het Etosha National Park binnen en rijdt u in meerdere dagen via het centrum naar de westkant van het park, wat nog maar sinds enkele jaren toegankelijk is voor toeristen. U doorkruist dus het hele park van oost naar west. Onderweg kunt u af en toe stoppen bij één van de vele drinkplaatsen en uitkijken naar wild. Het bijzondere aan Etosha is dat er hier vaak meerdere diersoorten tegelijk bij de drinkplaatsen te zien zijn. De drinkplaatsen bij de overnachtingskampen zijn ’s avonds verlicht, dus ook na zonsondergang kunt u nog genoeg dieren zien.

U verlaat Etosha aan de westelijke kant en rijdt dan door naar Damaraland. Dit deel van Namibië wordt vaak overgeslagen, maar het is een prachtig gebied. Hier leven dieren nog in het wild (dus niet in een nationaal park), waaronder de beroemde woestijnolifanten. Een volle dagtocht waarbij u in een open safarivoertuig met een gids op zoek gaat naar deze dieren is inbegrepen.

Op weg naar de volgende locatie kunt u onderweg eventueel kort stoppen bij het Twyfelfontein gebied om enkele bezienswaardigheden te bekijken, zoals rotsgravures of interessante rotsformaties. U overnacht op een kampeerterrein vlakbij de Brandberg, het hoogste punt van Namibië. Ook hier zijn enkele rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden, het meest bekend is de “White Lady”, een gedetailleerde rotstekening waar veel controversie over heerst.

U sluit de reis af met een laatste mooie safari in het Erindi Private Game Reserve, een uitgestrekt en zeer divers privé natuurreservaat van ruim 70.000ha. Erindi is zelfs voor Afrikaanse begrippen zeer groot en een soort Namibië in het klein, met prachtige rotsformaties afgewisseld met open grasvlaktes en gemengde savanne. Qua terrein is het erg divers, wat normaal garant staat voor het zien van veel verschillende dieren en vogels. Ter plaatse kunt u wildritten, wildwandelingen of andere activiteiten boeken.

Tenslotte levert u het kampeervoertuig weer in bij het vliegveld van Windhoek en vliegt u terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Terra Africa 1 B&B
Okonjima Lodge 2 CAM
Onguma Tented Camp 2 DBB
Etosha National Park 3 CAM
Palmwag Lodge 2 CAM
Brandberg White Lady Lodge 1 CAM
Erindi Camp Elephant 2 CAM
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)