Reisbeschrijving

Reis 1110: Namibië Hoogtepunten – comfortabel niveau

In deze zeer complete reis van drie weken ziet u alle bekende hoogtepunten van Namibië. Hierbij bezoekt u niet alleen het verre zuiden, maar ook het uiterste noorden van het land. Tijdens deze route langs diverse prachtige landschappen overnacht u in comfortabele accommodaties welke op goede locaties gelegen zijn. Daarbij reist u rond in een stevig 4×4 voertuig met grote laadbak. Indien u nog wat meer tijd heeft is het eventueel ook mogelijk om de route uit te breiden met een bezoek aan het Kgalagadi Transfrontier Park, zoals in reis 1101.

Na aankomst in Windhoek staat op het vliegveld uw huurauto klaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een Toyota Hilux Double Cab met vierwielaandrijving (4×4), welke uitstekend geschikt is voor de vele onverharde wegen in Namibië. Op deze eerste dag heeft u tijd om boodschappen te doen en om eventueel enkele bezienswaardigheden in Windhoek te bekijken.

Vervolgens is het tijd voor de eerste lange rit, nu nog over een goede geasfalteerde snelweg. U rijdt in zuidelijke richting voor een tussenovernachting nabij Keetmanshoop. Wat deze plek bijzonder maakt is het zeer fotogenieke Kokerboomwoud met zeer bijzondere aloëbomen. De beste tijd om ze te fotograferen is bij zonsopkomst of zonsondergang. Verder kunt u een bezoekje brengen aan de bijzondere rotsformaties van Giant’s Playground. Daarna verder zuidwaarts naar de machtige Fish River Canyon, één van de grootste canyons ter wereld. In dit voorbeeld slaapt u bij een mooie kleinschalige accommodatie in het Gondwana Cañon Park op ca. 20km afstand van het uitzichtpunt over de canyon.

Daarna rijdt u weer terug in noordelijke richting en overnacht u onderweg bij een typisch Namibisch boerenbedrijf. De volgende dag gaat u verder op weg naar de Namib woestijn, één van de oudste woestijnen ter wereld. Hier vindt u het typische woestijnlandschap met de hoge rode zandduinen waar Namibië zo bekend om is. De Sossusvlei is het meest beroemd, maar sla ook zeker de Deadvlei niet over welke misschien wel nog indrukwekkender is. Het is een prachtig uitgestrekt gebied waar fotografen hun hart kunnen ophalen. U kunt zelf de duinen op en af lopen en als het budget het toelaat is een ballonvaart ook zeer aan te bevelen (ca. € 450,00 pp).

U laat de Sossusvlei achter u en rijdt over het Namib Naukluft plateau (een mooie rit) door richting de kust voor een verblijf in Swakopmund. Dit kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan biedt een fijne verkoeling na de hete woestijnen en er zijn veel winkels te vinden. U overnacht in een mooie lodge direct aan het strand met uitzicht op de oceaan. Vanuit Swakopmund kunt u verschillende tochten maken de woestijn in, of de zee op.

Op weg naar de volgende locatie kunt u een omweg maken naar de Cape Cross pelsrobben kolonie ten noorden van Swakopmund, zeker de moeite waard. Vanaf hier rijdt u dan door naar het Twyfelfontein gebied, bekend vanwege de culturele en geologische bezienswaardigheden. De lodge waar u verblijft is van een uitstekend niveau en zeer uniek tussen de rotsen gebouwd. Daarna volgt een relatief korte rit naar Damaraland. Hier kunt u een tour maken met een gids door het ruige woestijnlandschap om op zoek te gaan naar dieren die in dit gebied in het wild leven (dus niet in een nationaal park), waaronder de beroemde woestijnolifanten.

Nu gaat u echt van de betreden paden af. U rijdt noordwaarts over stille wegen het Kaokoveld in en komt uiteindelijk aan bij de Epupa Falls, helemaal in het uiterste noorden van Namibië bij de grens met Angola. Dit is één van Namibië’s meest afgelegen bestemmingen en vormt een interessant contrast met de rest van Namibië. Na kilometers ruig, droog en rotsachtig landschap komt het bijna als een schok om hier ineens zoveel groene vegetatie te zien. Er zijn mooie wandelingen te maken en u kunt gaan raften op de rivier. Ook is het hier mogelijk om een bezoek te brengen aan de Himba, één van de weinige stammen in Afrika die nog op semi-nomadische wijze leven. In deze omgeving leven zij nog op vrij authentieke wijze, in tegenstelling tot meer toeristische plaatsen naar het zuiden.

Dan is het tijd voor het volgende hoogtepunt van de reis: een safari in het Etosha National Park. U betreedt het park via de stille westelijke ingang en overnacht eerst in een bijzonder kamp in dit deel van het park, wat nog maar sinds enkele jaren toegankelijk is voor toeristen. Vervolgens rijdt u via het centrum van het park richting de oostkant. U doorkruist dus het hele park van west naar oost. Het landschap is plat en open, wat het gemakkelijk maakt om zelf dieren te spotten. Wat Etosha verder zo bijzonder maakt zijn de vele waterbronnen waar u kunt uitkijken naar dieren die komen drinken. Na de overnachtingen in het nationale park zelf is er ook nog een verblijf ingepland in een privé reservaat net buiten het park, waar u overnacht in ruime comfortabele safaritenten voor een echte “Out of Africa” beleving.

Daarna is het helaas tijd om weer terug te rijden richting Windhoek. Onderweg maakt u nog een laatste stop bij de Africat Foundation, een organisatie die zich inzet voor de grote katten in heel Namibië. Leeuwen in het wild zijn helaas al zeer zeldzaam, maar cheeta’s komen nog vaak voor in het wild en raken soms in conflict met lokale boeren. Door middel van research en voorlichting probeert de stichting de situatie voor de katachtigen te verbeteren.

Tenslotte door naar het vliegveld ten oosten van Windhoek. Hier levert u de huurauto in en dan vliegt u terug naar huis met ongetwijfeld vele mooie ervaringen rijker.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Vondelhof Guesthouse 1 B&B
Quiver Tree Forest Rest Camp 1 DBB
Canyon Lodge 2 B&B
Koiimasis 1 B&B
Sossusvlei Lodge 2 DBB
Beach Lodge 2 B&B
Camp Kipwe 1 DBB
Khowarib Lodge 2 DBB
Epupa Camp 2 DBB
Etosha National Park 2 B&B
Onguma Tented Camp 2 DBB
Okonjima Lodge 1 DBB
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
Reis 1110: Namibië Hoogtepunten – comfortabel niveau

Herinneringen aan Namibie

Hallo Annelieke, Even een kort bericht om je te vertellen hoezeer we van onze Namibiëreis hebben genoten; het overtrof werkelijk onze toch zeer hooggespannen verwachtingen ! We zijn nu ruim een maand terug, en nog dagelijks praten we over alle opgedane ervaringen – het blijkt vooralsnog onmogelijk een specifiek hoogtepunt te noemen, want elke dag,…