Reisbeschrijving

Reis 1026: Zuid-Afrika Kaapstad, wijn en safari – luxe

Bent u op zoek naar een reis met afwisseling, maar heeft u niet al te lang de tijd? Wilt u graag op safari, maar bent u ook gek op lekker eten en wijn drinken? Bent u gesteld op comfort? Dan is de dit ideale reis voor u. In deze tweeweekse reis combineert u het bruisende Kaapstad en de mooie wijngebieden met twee verschillende safari lodges in het noorden van Zuid-Afrika. Alle accommodaties in deze reis staan bekend om de uitstekende service en mooie locaties. In Kaapstad en de wijngebieden beschikt u over een eigen huurauto en in het tweede deel van de reis wordt u per transfer overgebracht naar de twee safari lodges.

Reistijd in dit voorbeeld: mei

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt naar Kaapstad, waar u wordt opgehaald en op het vliegveld. U wordt overgebracht naar uw boutique hotel in het centrum van de stad, waar na een goede nachtrust de volgende ochtend uw huurauto wordt bezorgd. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van een Ford Ecosport of gelijkwaardig, maar er zijn uiteraard andere opties.

Deze eerste dagen van de reis heeft u tijd om Kaapstad te verkennen. U kunt zelf in uw eigen huurauto de diverse bezienswaardigheden bezoeken, of u kunt in het hotel vragen om tips of hulp bij het organiseren van diverse excursies. Een mooie dagtocht is een rit over het Kaapse Schiereiland met de pinguïns bij Boulders Beach, het beroemde bord bij Kaap de Goede Hoop en een afsluitende rit over Chapman’s Peak met prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Natuurlijk mag een bezoek aan de Tafelberg niet ontbreken en eventueel kunt u met de boot naar Robben Island, de plek waar Nelson Mandele tijdens de Apartheid jarenlang gevangen zat. Het boutique hotel waar u verblijft is centraal gelegen en van goed niveau, met diverse goede restaurants op loopafstand.

Dan gaat u door naar de wijngebieden. U verblijft in een mooie lodge tussen Stellenbosch en Franschhoek in, met prachtig uitzicht over de wijnvelden. Vanuit de lodge kunt u wandelen over de wijngaarden, maar in de omgeving is veel meer te doen en natuurlijk zijn er in de omgeving vele uitstekende restaurants en wijnboerderijen.

Hierna is het tijd om naar het vliegveld van Kaapstad te gaan. U levert de huurauto in en vliegt naar Johannesburg, waar u wordt opgehaald door uw chauffeur die u overbrengt naar de eerste van de twee safari lodges. Dit is een mooie lodge in het Marataba Game Reserve, in de Waterbergen regio ten noorden van Johannesburg. Dit is een prachtig gelegen lodge in een bijzonder wildreservaat. Het reservaat is enorm, maar toch zijn er maar enkele lodges en dus ziet u maar weinig andere voertuigen. Het gebied zelf is heel gevarieerd, met vlaktes, dicht bebossing, bergen, een rivier en diverse grote dammen. Door deze diversiteit is de wildstand erg goed en heeft u veel kans op het zien van dieren. U gaat twee keer per dag onder begeleiding van een ervaren gids op pad in een open safari voertuig, maar als u liever een keer iets anders doet is het ook mogelijk om een wildrit in te ruilen voor een boottocht over de rivier.

Na enkele dagen komt de chauffeur u weer ophalen en brengt u naar de volgende safari lodge, dit keer in het Madikwe Game Reserve, op de grens met Botswana. Dit reservaat is qua natuur heel anders dan Marataba en dus een mooie aanvulling. Ook hier verblijft u in een zeer comfortabele lodge, onder andere met uitzicht op een drinkplaats waar regelmatig dieren komen drinken. Maar ongetwijfeld zult ook tijdens de diverse wildritten veel bijzondere dingen zien!

Op de laatste dag van de reis kunt u nog genieten van een laatste ochtendwildrit en het ontbijt, waarna u wordt opgehaald en overgebracht naar het vliegveld van Johannesburg. Vanaf hier vertrekt u weer terug naar huis.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
More Quarters 4 B&B
Banhoek Lodge 2 B&B
Marataba Safari Lodge 3 FBA
Madikwe Safari Lodge 3 FBA
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes