Reisbeschrijving

Reis 1025: Zuid-Afrika Totaal – kamperen

Dit is een vierweekse reis die u langs de belangrijkste hoogtepunten van Zuid-Afrika brengt. De reis start in Kaapstad gaat in een relatief rustig reistempo door het binnenland helemaal naar het Kruger National Park en eindigt uiteindelijk in Johannesburg. Omdat u de hele route rijdt krijgt u een prachtig beeld van alle facetten van het land. Tijdens de gehele reis kampeert u, vaak midden in natuur- en wildparken, waardoor u op veel plekken als het ware opgaat in de natuur. Uiteraard kan het kamperen ook naar wens afgewisseld worden met verblijf in lodges en guesthouses. Of als u liever helemaal niet kampeert kunt u ook kijken naar voorbeeldreis 1014.

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt naar Kaapstad, waar u na aankomst wordt opgehaald op het vliegveld en wordt overgebracht naar uw accommodatie voor de komende dagen. Na een goede nachtrust wordt hier de volgende ochtend uw huurauto afgeleverd. De eerste dagen van de reis beschikt u over een kleine personenauto, bijvoorbeeld een Toyota Yaris of gelijkwaardig.

In Kaapstad is de keus aan vaste accommodaties een stuk ruimer en beter dan kampeerterreinen, vandaar dat u de eerste dagen verblijft in een huisje in Houtbaai. Vanuit hier kunt u de diverse bezienswaardigheden van Kaapstad gaan ontdekken. Breng bijvoorbeeld een dag door op het Kaapse Schiereiland of neem de kabelbaan naar de top van de beroemde Tafelberg.

Na deze dagen in de stad gaat u naar het vliegveld en ruilt u de personenauto om voor een kampeervoertuig. U beschikt de rest van de reis over een Toyota Hilux of gelijkwaardig met enkele cabine en een tent op het dak. De auto is volledig uitgerust wat betreft kampeerspullen.

Dan gaat u oostwaarts op weg. Ook de komende dagen zijn er betere vaste accommodaties dan kampeerterrein en u verblijft achtereenvolgens in een leuk kleinschalig guesthouse in Hermanus en in het prachtige natuurgebied De Hoop Nature Reserve. In Hermanus heeft u een groot deel van het jaar kans op het zien van walvissen en in De Hoop kunt u ook genieten van het prachtige uitzicht over de ruige kustlijn. Tevens kunt u hier onder andere heerlijk wandelen.

Dan begint de echte kampeerreis. U gaat verder over de Tuinroute, de ongerepte zuidelijke kustlijn van Zuid-Afrika, en kampeert in Tsitsikamma National Park. Ook hier vindt u prachtige natuur en kunt u allerlei wandelingen maken. Voor de avonturiers onder ons zijn er ook spannendere activiteiten te ondernemen. Zo vindt u hier bijvoorbeeld de hoogste bungee jump van het land!

De eerste safari vindt plaats in Addo Elephant National Park. In dit park rijdt u zelf rond en gaat u op zoek naar dieren. De naam zegt het al: er leven voornamelijk veel olifanten, maar natuurlijk is er veel meer wild te zien.

Dan laat u het zuidelijke deel van het land achter u en gaat u noordwaarts. Via een tussenstop in een afgelegen natuurpark gaat u door naar het bergstaatje Lesotho, een bijzondere natie geheel omringd door Zuid-Afrika. De bevolking hier is ontzettend arm, maar erg vriendelijk. De natuur is indrukwekkend en een verblijf hier is zeer bijzonder.

U blijft nog even in de bergen, maar dan weer in Zuid-Afrika in de KwaZulu-Natal Drakensbergen. Hier kunt u stevige wandelingen maken, maar ook hier is er meer actie mogelijk. U kunt er bijvoorbeeld ook mountain biken, quad bike rijden, paardrijden of tokkelen.

De reis gaat verder richting de kust, naar een heel ander type natuur: moerasachtig. U verblijft in het kustplaatsje St. Lucia, een gezellig dorp met vele restaurantjes. U bent hier vlakbij het strand, maar het dorp ligt ook aan de rand van de Isimangaliso Wetlands, een moerasachtig natuurgebied waar diverse wilde dieren leven. Een aanrader is om hier mee te gaan op een boottocht, waarbij u grote kans heeft op het zien van nijlpaarden en krokodillen!

Via een tussenstop in een klein wildpark in ander onafhankelijk landje, Swaziland, gaat u door naar het wereld beroemde Kruger National Park. Het park is enorm en in enkele dagen reist u van het zuiden naar het centrale deel van het park. U rijdt in uw eigen auto rond en door het uitgebreide netwerken aan wegen en paden, is de kans op het zien van dieren heel groot.

De reis wordt afgesloten met een verblijf op een kampeerterrein met prachtig uitzicht bij de Panoramaroute. Dit is een bekend gebied met bijzondere natuurverschijnselen en mooie vergezichten.

Op de laatste dag van de reis rijdt u op uw gemak naar Johannesburg, waar u aan het eind van de middag het kampeervoertuig inlevert bij het epot van de verhuurder. Vanaf daar wordt u naar het vliegveld gebracht, waar u (helaas) weer terug naar huis vertrekt.

Route

Overnachtingen

SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)