Reisbeschrijving

Reis 1024: Zuid-Afrika Paardrij Safari

Deze reis is opgesteld voor de liefhebber van paardrijden. Het is een route langs diverse prachtige plekken in Zuid-Afrika waar er een paardrijtocht geregeld kan worden. Op sommige locaties zijn het ritten door de indrukwekkende natuur, maar er zijn ook enkele plekken opgenomen waar u kunt paardrijden tussen de wilde dieren. Uiteraard gaat er altijd een begeleider mee en houdt u gepaste afstand van de dieren die u tegenkomt. Niettemin is het een hele andere manier van safaribeleving dan vanuit een auto of te voet. Deze hele reis is gefocust op zo veel mogelijk locaties waar u kunt paardrijden, afgewisseld met enkele andere bestemmingen, maar het paardrijden kan natuurlijk ook ingebracht worden als kleiner onderdeel van een andere reis. Houd er wel rekening mee dat het terrein en de paarden anders zijn dan in Nederland en paardrijden is niet zonder risico. Dit is dus met name geschikt voor ervaren ruiters.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

U vliegt naar Johannesburg, waar u wordt opgewacht op het vliegveld. U wordt overgebracht naar uw accommodatie voor die nacht, vanwaar u de volgende ochtend uitgerust op pad kunt. Voor u vertrekt wordt uw huurauto afgeleverd bij de lodge. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van een Ford Ecosport of gelijkwaardig, een prima auto voor deze route.

Dan gaat u zuidwaarts op weg naar de KwaZulu-Natal Drakensbergen, waar u in een prachtig gelegen lodge verblijft. Hier kunt u gelijk al de eerste paardrijritten door de natuur maken, maar indien gewenst zijn er natuurlijk ook andere activiteiten mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, quad bike rijden, tokkelen en nog veel meer!

Hierna gaat u iets verder zuidwaarts in het berggebied, en verblijft u bij de volgende bestemming waar u kunt paardrijden. Eventueel kunt u ook hier natuurlijk iets anders ondernemen, bijvoorbeeld een dagtocht met gids naar de beroemde Sani Pass, ook wel bekend als “het dak van Afrika”.

Vervolgens gaat u richting de kust, waar u enkele dagen direct aan het strand verblijft, maar ook in een dorpje waar er meer te doen is: St. Lucia, aan de rand van het Isimangaliso Wetlands gebied. Dit is ook de plek voor de eerste safarimomenten van de reis, want u kunt onder andere met een boottocht mee het meer op, waar u kans heeft op het zien van nijlpaarden en krokodillen.

Ook tijdens de rest van de reis is er veel tijd en aandacht voor safari. U verblijft eerst enkele dagen in Swaziland, in een klein wildpark. Hier kunt u voor het eerst een echte paardrijsafari doen. Te paard gaat u onder begeleiding van een gids het park in en kunt u oog in oog komen te staan met de dieren die hier leven. Uiteraard gaat het hier voornamelijk om relatief ongevaarlijk wild!

Via de prachtige Panoramaroute gaat u door naar het Kruger National Park. Tijdens uw verblijf in het park kunt u een aantal dagen niet paardrijden, dus de focus ligt hier op het vinden van dieren vanuit het comfort van uw eigen huurauto. U rijdt van kamp naar kamp met onderweg natuurlijk veel kans om bijzondere taferelen te spotten.

Met een tussenstop onderweg gaat u tenslotte op weg naar de laatste bestemming van de reis en waarschijnlijk één van de hoogtepunten: een safari lodge van goed niveau die bijna volledig gericht is op safari’s te paard. De familie die deze lodge runt is bekend in Zuid-Afrika vanwege de paardrijsafari’s die zij al jaren bieden. De lodge ligt in de Waterbergen, werkelijk een prachtig natuurgebied. Mocht u overigens niet alleen maar willen paardrijden, dan bieden zij ook “gewone” wildritten aan in open safarivoertuigen. Het verblijf bij deze lodge is volledig verzorgd, dus u wordt nog even flink in de watten gelegd aan het eind van deze mooie reis! Uiteindelijk is het echter toch tijd om afscheid te nemen en terug te rijden naar Johannesburg, waar u de huurauto inlevert op het vliegveld en terug naar huis vertrekt.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes