Reisbeschrijving

Reis 1023: Zuid-Afrika noord – safari & meer

Dit is een reis door het prachtige en onontdekte noorden van Zuid-Afrika. In dit deel van het land vindt u enkele prachtige en ongerepte safarigebieden, maar er is meer! Tijdens deze reis kan de echte safari liefhebber zijn of haar hart ophalen met een combinatie van self-drive safari’s, wildritten met ranger en zelfs wandelsafari’s, maar ook is er aandacht voor natuur in het algemeen en zelfs wat cultuur. Omdat u slechts een klein deel van het land bezoekt zijn de afstanden goed te beperken en kunt u het reistempo rustig houden. Indien u liever uitsluitend focust op natuur en safari, kunt u ook de voorbeeldreizen 1021 en 1022 eens bekijken.

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

In deze voorbeeldreis zijn we uitgegaan van rechtstreeks vliegen met KLM, waarbij u ’s avonds in Johannesburg aankomt. U wordt hier opgehaald op het vliegveld en overgebracht naar uw lodge voor de eerste overnachting van de reis. Hier wordt de volgende dag de huurauto afgeleverd, een Ford Ecosport of gelijkwaardig. Dit is een prima auto die geschikt is voor de route in deze voorbeeldreis.

Dan gaat u op weg naar de eerste bestemming van de reis, een leuk guesthouse met persoonlijke aandacht van de eigenaars, net ten zuiden van de Panoramaroute. Hier kunt u bijkomen van de reis, maar u heeft ook tijd om de Panoramaroute te bezichtigen, een prachtig gebied met bijzondere natuurverschijnselen en indrukwekkende vergezichten.

Hierna is het tijd voor de eerste safari. U gaat het Kruger National Park binnen in het zuidelijke deel van het park, waar u enkele dagen de tijd heeft om dit wildrijke gebied te verkennen. Dan gaat u langzaam noordwaarts, waarbij u zult zien dat de natuur onderweg steeds weer verandert. Als u eenmaal in het uiterste noorden van het park bent is het tijd om wat actiever bezig te zijn. Hier gaat u namelijk enkele dagen op wandelsafari! De wandelingen worden begeleid door een ervaren gewapende ranger die u niet alleen van alles kan vertellen of de kleine en grote dingen in de bush, maar die u ook op een veilige manier bijzondere sightings laat beleven, bijvoorbeeld het benaderen van een olifant te voet.

Na deze enerverende dagen verlaat u het park en kunt u genieten van de prachtige natuur in het Mapungubwe National Park, een wildpark in het uiterste noorden van Zuid-Afrika. Hoewel u ook hier op zoek kunt naar dieren, staat het park vooral bekend om de indrukwekkende landschappen.

Vervolgens neemt u voor heel even afscheid van de safari en gaat u naar enkele ander type lodges. Beide lodges zijn in mooie gebieden gelegen, waar u bijvoorbeeld kunt wandelen en genieten van de rust en de indrukwekkende natuur. Maar ook kunt u ervoor kiezen om een lokaal dorpje te bezoeken en kennis te maken met de lokale cultuur.

De reis wordt afgesloten met een laatste safari, ditmaal in het Welgevonden Game Reserve, een wildreservaat in de Waterbergen. Vanuit het reservaat heeft u prachtig uitzicht op de bergachtige omgeving en vanuit de lodge waar u verblijft gaat u twee keer per dag in een open safarivoertuig onder begeleiding van een goed getrainde ranger op wildrit. Deze laatste dagen van de reis kunt u nog even heerlijk achterover leunen en genieten van de dieren en de natuur, maar natuurlijk ook van het lekkere eten en de goede verzorging bij de safari lodge.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
DBB = Dinner, bed & breakfast (half pension)