Reisbeschrijving

Reis 1022: Zuid-Afrika noord – lang

Deze reis is geschikt voor de echte safari- en bushliefhebber, die ervan houdt om veel zelfstandig op pad te gaan maar ook waarde hecht aan begeleiding van goede rangers. Het wereldberoemde Krugerpark komt uitgebreid aan bod, u reist namelijk helemaal van zuid naar noord. Hier rijdt u zelf rond op zoek naar dieren, waarbij u een goed beeld krijgt van het verrassende aantal verschillende soorten landschappen in het park. Eenmaal in het uiterste noorden van het park gaat u enkele dagen op wandelsafari met een gewapende ranger in een prachtig ongerept gebied, alvorens het Krugerpark te verlaten en verder te gaan naar diverse andere wildparken in het noorden van Zuid-Afrika. Hierbij bezoekt u enkele parken waar u wederom zelf rondrijdt, maar ook verblijft u diverse keren in een safari lodge waar u twee keer per dag op wildrit gaat met een ranger. Al met al een prachtige safarireis, maar toch heel afwisselend qua landschappen en activiteiten. Is de reis precies wat u zoekt, maar heeft u minder lang de tijd? Kijk dan eens bij voorbeeldreis 1021.

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht op het vliegveld en overgebracht naar uw eerste overnachtingsadres. Na een goede nachtrust gaat u de volgende ochtend op weg met uw huurauto, die ’s ochtends afgeleverd wordt bij de lodge. U beschikt tijdens de reis over een Ford Ecosport of gelijkwaardig, een prima auto voor de wegen die u rijdt en iets hoger op de wielen om goed over eventueel hoger gras uit te kunnen speuren naar dieren!

De eerste rit is een flinke rit met als einddoel het Kruger National Park. U komt in het uiterste zuiden van het park aan en reist in een rustig tempo noordwaarts. U verblijft onderweg in verschillende kampen, zodat u ruim de tijd heeft om de verschillende gebieden te verkennen. Omdat het Krugerpark zo’n enorm gebied beslaat, is het landschap dat u onderweg tegenkomt heel divers. De natuur verandert continu en dit betekent dat u ook overal weer andere dieren en taferelen kunt tegenkomen.

Aan het eind van deze uitgebreide trip door het Krugerpark komt u in het uiterste noorden aan. De afgelopen dagen heeft u genoeg tijd in de auto doorgebracht, dus tijd voor wat meer actie! U gaat de komende dagen op wandelsafari in dit prachtige deel van het Krugerpark. Dit gebied is niet toegankelijk voor “gewone” toeristen en dus ziet u hier een echt stukje ongerepte wildernis. De wandelingen worden begeleid door een goed getrainde gewapende ranger en onderweg kunt u van alles tegenkomen. Natuurlijk is het zien van grote dieren zoals olifanten een indrukwekkende ervaring, maar ook de kleine dingen die tijdens de wandelingen aan bod komen zijn interessant en bijzonder!

Na deze dagen verlaat u het Krugerpark en gaat u op weg naar het volgende ongerepte natuurgebied, het Mapungubwe National Park in het uiterste noorden, op de grens met Botswana. Ook hier komen dieren voor, maar vooral de natuur is hier adembenemend. Hier kunt u enkele dagen bijkomen van de uren die u gewandeld heeft terwijl u geniet van het prachtige uitzicht.

De reis gaat verder naar Welgevonden Game Reserve, waar u voor het eerst tijdens deze reis in een lodge verblijft waar u achterover kunt leunen en kunt genieten van de begeleide wildritten in een open safarivoertuig. Dit park is onder andere bekend vanwege de vele neushoorns die hier nog voorkomen, in tegenstelling tot andere parken waar er veel gestroopt wordt. Hierna maakt u nog één stop in een safaripark waar u weer zelf rondrijdt, het wildrijke Pilanesberg National Park.

U sluit de reis af met een comfortabel verblijf in een mooie safari lodge in het Madikwe Game Reserve. Madikwe is qua natuur weer compleet anders dan de andere gebieden die u dan al gezien heeft en dus een prachtige aanvulling. In de lodge waar u verblijft zijn twee wildritten per dag inbegrepen. Hier wordt u nog even heerlijk in de watten gelegd voor u begint aan de reis terug naar huis.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes