Reisbeschrijving

Reis 1021: Zuid-Afrika noord – kort

Dit is een mooi kort reisje naar het ongerepte noorden van Zuid-Afrika. Dit deel van het land is nog redelijk onontdekt, maar er liggen diverse prachtige natuur- en safariparken. U gaat op verschillende manieren op safari, namelijk in uw eigen huurauto maar ook in een open safarivoertuig onder begeleiding van een goed getrainde ranger. Tenslotte is er ook een avontuurlijke manier van safari opgenomen: te voet met een gewapende ranger, in het prachtige uiterste noorden van het Kruger National Park. Tijdens deze reis ligt de focus met name op safari, maar er kan natuurlijk meer variatie in aangebracht worden indien gewenst, kijk bijvoorbeeld eens naar voorbeeldreis 1023. Als u liever juist nóg meer safari heeft, dan kunt u ook kijken naar de langere safarireis in het noorden van Zuid-Afrika, voorbeeldreis 1022.

Reistijd in dit voorbeeld: april

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en overgebracht naar uw accommodatie voor de eerste nacht. Daar wordt de volgende ochtend uw huurauto bezorgd, in dit geval een Ford Ecosport of gelijkwaardig. Dit is een comfortabel en stevig voertuig dat wat hoger op staat en daardoor uitstekend geschikt is voor het rijden in de diverse safariparken.

U gaat dan ook gelijk op weg naar het eerst safaripark van de reis, en wel het wereldberoemde Kruger National Park. U verblijft tijdens deze reis meerdere dagen in het park en reist helemaal van zuid naar noord, waardoor u een mooie indruk krijgt van de vele verschillende landschappen in het park. Maar dit betekent natuurlijk ook heel veel kans op het zien van veel dieren! U sluit het verblijf in het Krugerpark bijzonder af met een wandelsafari in het uiterste noorden, in een gebied waar “normale” self-drive bezoekers niet mogen komen. Hier gaat u samen met een gewapende ranger lange wandelingen maken door de bush (gemiddeld ca. 3 á 4 uur per wandeling) en u slaapt in vooropgezette en-suite tenten midden in de natuur. Het is ontzettend bijzonder om dit gebied te voet te verkennen en er is natuurlijk grote kans op het zien van diverse dieren, bijvoorbeeld olifanten – een onvergetelijke ervaring!

Hierna bezoekt u een park in het uiterste noorden van het land, op de grens met Botswana: Mapungubwe National Park. Ook in dit park leeft de Big 5, maar omdat de dieren vrij makkelijk de grens over kunnen steken en dus veel meer verspreid zijn ziet u hier over het algemeen iets minder dieren. Desalniettemin is het park absoluut een bezoek waard, landschappelijk is het namelijk prachtig!

Aan het eind van de reis gaat u naar het laatste safaripark, in de Waterbergen. De naam zegt het al, vanuit de meeste plekken in het park heeft u uitzicht op de bergketen die met name door de lichtval bij zonsondergang een adembenemend uitzicht oplevert. Maar niet alleen landschappelijk gezien is dit een mooie bestemming, u verblijft namelijk in een safari lodge waar u twee keer per dag in een open safari voertuig onder begeleiding van een goed getrainde ranger op zoek gaat naar dieren. Na veel zelf rondgereden te hebben in de parken en de uren die u te voet in de bush heeft doorgebracht, is dit een heerlijke afsluiter van de reis waar u achterover kunt leunen en kunt genieten van hetgeen de ranger u vertelt en laat zien. Op de dag van vertrek rijdt u rustig terug naar Johannesburg waar u de huurauto inlevert op het vliegveld en vertrekt met de rechtstreekse vlucht terug naar Nederland.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Kruger National Park 6 BO
Pafuri Walking Safaris 2 FBA
Mapungubwe National Park 2 SC
Wild Ivory Eco Lodge 2 FBA
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes
SC = Self-catering (d.w.z. slapen plus eenvoudige kookgelegenheid)