Botswana
Botswana 2
Botswana 3
Botswana 4
Botswana 5

Voorbeeldreis 1201: Botswana Self-Drive – kamperen

Een veel gekozen basisroute naar Botswana met start en einde in Johannesburg. U rijdt zelf in een auto met vierwielaandrijving en slaapt in een tent op het dak van het voertuig. Kampeerterreinen kunnen worden vastgelegd indien gewenst. Enkele bijzondere excursies zijn al inbegrepen. Wilt u liever niet kamperen, kijk dan naar voorbeeld 1079.

Te zien en te doen

Reistijd in dit voorbeeld: juli

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hier boven, bij “te zien en te doen”, vindt u diverse bezienswaardigheden op deze route.

Dit is een basisreis naar Botswana, waarbij bijna alles wat u eigenlijk zou moeten zien in dit prachtige land is opgenomen. Eventueel uitbreiden kan natuurlijk. U reist met een voertuig met volledige kampeeruitrusting en tent op het dak. De kampeerterreinen waar u verblijft liggen over het algemeen bij lodges en vaak heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten van de lodge (restaurant, zwembad etc.). Maar u kunt in principe gemakkelijk helemaal zelfvoorzienend zijn. De reis kan gemaakt worden met twee personen (1 tent op het dak) of vier personen (2 tenten op het dak). Indien meer dan vier personen, dan zijn er normaal gesproken meerdere voertuigen vereist. Als u met 3 kinderen reist en zij kunnen de achterbank delen dan kunt u eventueel een grondtentje meenemen.

De reis start in Johannesburg, waar u de huurauto ophaalt. Dan verblijft u eerst enkele dagen in een mooi wildpark in Zuid-Afrika, voor u doorrijdt naar Botswana. Eenmaal in Botswana rijdt u door richting het noordelijke deel van het land. U bezoekt eerst de Makgadigadi Zoutpannen, waar u een prachtige excursie doet over de zoutvlaktes met het laatste gedeelte op quadbikes. Hier bezoekt u onder andere de stokstaartjes die hier leven en gewend zijn aan mensen (maar zeker niet tam zijn!) en overnacht u onder de sterren (deze excursie is ook mogelijk zonder quadbikes en/of overnachting). Hierna gaat u verder naar de Okavango Delta en ook hier maakt u een mooie trip. U gaat met een gids in een mokoro (soort kano) naar een eilandje in de Delta, waar u kampeert en wandelingen maakt en ook de nacht doorbrengt (ook deze excursie is in verschillende variaties mogelijk). Na deze belevenis rijdt u door naar het uiterste noorden van het land, voor een bezoek aan het bijzondere Chobe National Park en eventueel de beroemde Victoria Watervallen. Aan het eind van de reis rijdt u in enkele dagen weer terug naar Johannesburg, waar u de huurauto inlevert en vertrekt terug naar huis.

Overnachtingen

Accommodaties in deze voorbeeldreis Aantal Nachten Verzorging
Airport Game Lodge 1 B&B
Marakele National Park 2 CAM
Woodlands 1 CAM
Planet Baobab 2 CAM/FBA
Audi Camp 3 CAM/FBA
Nata Lodge 1 CAM
Kubu Lodge 3 CAM
Woodlands 1 CAM
KwaNokeng 1 CAM
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen
CAM/FBA = Kamperen + excursie met maaltijden