Reisbeschrijving

2106: Zuid-Afrika en Botswana puur safari kamperen

Deze voorbeeldreis is een route langs de beste en meest veelzijdige wildparken in Zuid-Afrika en Botswana. U gaat kamperen en slaapt in een tent op het dak. In veel parken kunt u zelf rondrijden in uw 4×4 voertuig, maar er zijn ook twee bestemmingen opgenomen waarbij u met een gids op pad gaat. Eén van de hoogtepunten van deze reis is de wandelsafari in het afgelegen noorden van het Kruger National Park. Spreekt de route u aan, maar gaat u liever niet kamperen? Kijk dan eens bij voorbeeldreis 2107.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

In dit voorbeeld vliegt u met een dagvlucht van Amsterdam naar Johannesburg. De eerste nacht slaapt u in een prima accommodatie in de omgeving van het vliegveld. De volgende dag gaat de reis echt van start want dan gaat u uw kampeervoertuig in ontvangst nemen. Voor u staat klaar een Toyota Single Cab met complete kampeeruitrusting en tent op het dak.

U gaat vervolgens op weg naar uw eerste bestemming: de prachtige Panoramaroute. De volgende ochtend kunt u besteden aan het bewonderen van de bijzondere natuurverschijnselen en mooie vergezichten in deze omgeving en in de loop van de dag gaat u op weg naar het toegangshek van het Kruger National Park. U gaat op diverse plekken in het ongerepte noorden van het park kamperen en overdag kunt u zelf rondrijden over één van de vele routes in het park. Tevens gaat u in het uiterste noorden van het park meerdere wandelsafari’s met gewapende ranger ondernemen. Deze ranger is zeer ervaren in de bush en kan u van alles vertellen over de omgeving en de dieren die u (op veilige afstand) tegen komt.

Na het bezoek aan Kruger National Park rijdt u naar het indrukwekkende Mapungubwe National Park en vervolgens gaat u de grens met Botswana over naar het Tuli Block. Dit is een safarigebied met maar weinig lodges, dus nog heel puur en ongerept. De natuur is prachtig en u kampeert midden in de wildernis. U mag in dit gebied helaas niet zelf rondrijden, maar bij het kamp kunt u diverse activiteiten regelen, waaronder wildritten met gids.

Met een tussenstop onderweg gaat u naar uw volgende safaribestemming in Botswana: het Chobe National Park, in het uiterste noorden van het land. U kampeert in het dorp net buiten het park, maar wel aan de rivier. Er zijn geen hekken dus ook vanaf hier kunt u dieren zien. Om het park verder te verkennen kunt u het beste ter plaatse een wildrit en/of boottocht regelen. De boottocht is zeer aan te raden bij zonsondergang. Ter afwisseling van de safari kunt u eventueel nog een bezoek brengen aan de machtige Victoria Watervallen, net over de grens in Zimbabwe.

Het volgende hoogtepunt van de reis is het bezoek aan de Okavango Delta. Weer een compleet nieuw landschap dan wat u eerder heeft gezien tijdens deze reis. Het gebied kenmerkt zich door water en groene landschappen. U kampeert bij een lodge en bij het verblijf zijn twee bijzondere activiteiten inbegrepen. Na de eerste overnachting gaat u ’s ochtends vroeg op pad om met een mokoro (soort kano) dit prachtige gebied vanaf het water bezichtigen. U blijft het grootste deel van de dag weg en onderweg wordt er voor een picknick lunch gezorgd. Ook is dit kamp relatief gunstig gelegen ten opzichte van de South Gate, de toegangspoort tot het Moremi Game Reserve. Dit is een gebied met zeer goede wildstand en vanuit het kamp waar u verblijft gaat u een dagtocht maken met gids in een open safarivoertuig.

Dan start de rit terug naar Zuid-Afrika waarbij u dwars door de Kalahari rijdt en onderweg stopt voor een laatste tussenovernachting. U sluit de reis uiteindelijk af met een verblijf in een comfortabele lodge in Welgevonden Game Reserve. Bij uw verblijf zijn meerdere wildritten inbegrepen waarbij u in een open safari voertuig op pad gaat en de ranger u van alles kan vertellen over de dingen die u onderweg ziet.

Op de laatste dag rijdt u door naar het depot in omgeving van de luchthaven. ’s Avonds vertrekt uw vlucht vanaf Johannesburg naar Amsterdam.

Route

Overnachtingen

B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
CAM = Kamperen
FBA = Vol pension + activiteiten (bijv. wildritten en/of wandelingen), meestal excl. drankjes