Reisbeschrijving

Reis 1301: Zambia self-drive – middenklasse niveau

Een self-drive reis naar Zambia is voor de puur-natuur liefhebber die niet terugschrikt voor lange afstanden en slechte wegen. Wanneer u eenmaal in de parken bent aangekomen wordt u beloond met uitgestrekte en vrijwel onaangetaste landschappen vol dieren. Het grote verschil met omringende landen is dat er veel minder toeristen zijn. Deze voorbeeldroute van ruim 2 weken langs 3 belangrijke nationale parken gaat uit van verblijf in normaal goede middenklasse accommodatie. Wilt u liever kamperen dan kan dat ook – zie voorbeeld 1302.

Reistijd in dit voorbeeld: september

Aantal personen in dit voorbeeld: 2

Vluchten inbegrepen: ja

Zie onderstaande tabel Accommodaties voor voorbeelden van accommodaties in deze prijsklasse. Hierboven, bij “Te Zien en Te Doen”, vindt u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden op deze route.

Na aankomst in Lusaka, de krioelend drukke hoofdstad van Zambia, staat uw huurauto klaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een type Toyota Hilux 4×4. U koerst eerst richting het Lower Zambezi gebied. De Zambezi is één van de machtigste rivieren in zuidelijk Afrika. Er zijn prachtige rivierbossen en activiteiten richten zich met name op de rivier. Rustige boottochten bij zonsondergang bijvoorbeeld, maar ook een kanotocht is aan te bevelen. U ervaart de rivier dan op een hele bijzondere manier en vanuit een heel ander oogpunt dan tijdens de “normale” boottochten!

Het volgende traject is een verblijf in Kafue National Park, het grootste wildpark in Zambia. U verblijft hier in een mooie lodge aan de rivier en verschillende activiteiten zijn mogelijk. Bijvoorbeeld een wildrit in het park, een boottocht over de rivier of een wandeling met gids. Maar u kunt ook zelf in het park rondrijden. We laten de keuze aan u, dan kunt u ter plaatse kijken wat er allemaal mogelijk is en op dat moment beslissen waar de voorkeur naar uitgaat.

Het derde traject brengt u verder naar het uiterste oosten van het land. Dit is geen route voor wie niet houdt van rijden door Afrika. Wie er wel van houdt zal genieten van de eindeloze Afrikaanse taferelen. Dorpjes, akkers, vrachtwagens, voetgangers, kinderen, vee – alles trekt aan u voorbij. De route is zo opgezet dat de afstand is opgeknipt in goed doenbare afstanden. Er is geen stress omdat u te ver moet rijden. Eindbestemming is het park met de beste reputatie in Zambia: South Luangwa National Park. Ook hier zijn activiteiten niet vooraf inbegrepen, want dit park leent zich uitstekend om zelf in rond te rijden. Wilt u toch (ook) met een ranger op pad dan kan dat natuurlijk eenvoudig bij de lodge geregeld worden. Maar u kunt ook genieten van een beetje ontspanning bij de lodge. En omdat er geen hekken staan om de diverse kampen, lopen er regelmatig dieren (met name olifanten) door het kamp – ook vanuit uw luie stoel zijn er dus regelmatig mooie dingen te zien!

Tenslotte de lange weg terug naar Lusaka waar u uw voertuig inlevert en vertrekt, terug naar huis – of bijvoorbeeld naar de stranden van Zuid-Afrika, Mauritius, Mozambique of de Seychellen.

Route

Overnachtingen

Accommodaties in deze reis Aantal Nachten Verzorging
Pioneer Camp 1 B&B
Kiambi Camp 3 FB
Eureka Camp 1 BO
Mukambi Lodge 3 FB
Pioneer Camp 1 B&B
La Rochelle Guesthouse 1 B&B
Flatdogs Camp 3 BO
Chimwemwe Lodge 1 BO
B&B = Bed & breakfast = logies en ontbijt
FB = Full Board = vol pension
BO = Bed only = alleen logies (d.w.z. alleen slapen, geen mogelijkheid tot koken; ontbijt e.d. wordt apart in rekening gebracht)