Aanstaand weekend vindt er een groot sponsorevenement plaats in de vallei van ons Scholenproject in de Drakensbergen in Zuid-Afrika.  Dit is een goed geleid project (zonder strijkstokken) dat zich inzet voor lokale crèches en een privé basisschool. Veel van onze klanten zijn in dit gebied geweest (bijvoorbeeld bij Montusi, The Cavern, Sungubala, Thendele of Mahai).
Tijdens dit Walking 4Education weekend gaan wandelaars de zogenaamde Big Five wandelen, dat zijn de 5 hoogste heuvels rondom de vallei,een pittige tocht! De wandelaars moeten minimaal ZAR 5000 per persoon inbrengen en er wordt gehoopt op een totale opbrengst van ZAR 500.000 (ongeveer €40.000). Uw bijdrage is van harte welkom, het schijnt zelfs dat enkele Cavern honden nog sponsors zoeken…

Day 39 - Moya homeward

Meer informatie over het Scholenproject

Nieuwe bestemmingen in Namibie

Aan de westelijke kant van Etosha National Park (bij Galton Gate) was sinds enkele jaren geen mogelijkheid meer om te overnachten of zelfs maar te kamperen. Groot probleem omdat de populaire kampen in het park vaak vol zijn in de drukke maanden juli-september. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in, twee medewerkers zijn op dit moment onderweg in Namibie en Botswana om daar de nieuwe mogelijkheden te bekijken. Wordt vervolgd.

In het Sesriem gebied hebben wij inmiddels wel al een bijzonder adres gevonden met geweldig uitzicht op de Namib woestijn en met een heel bijzonder bed.

NAMIB_DUNE_STAR_CAMP12

Als u het aandurft kunt u ’s nachts uw bed (dat op wieltjes staat) naar buiten rollen en dan van onder uw dekbed genieten van de glasheldere sterrenhemel!

NAMIB_DUNE_STAR_CAMP4

Voor de actieve reiziger biedt Namibië de mogelijkheid om meerdaagse wandeltochten te doen. U slaapt dan in hutten en vooruit opgezette tenten en de bagage wordt per muilezel vervoerd.

MULE2

Nieuwe bestemmingen in Zuid-Afrika

In Imfolozi-Hluhluwe Game Reserve is de eerste privé safari lodge geopend. Dit is een prima optie indien u niet zelf wilt rijden en graag begeleid, dus met een goede ranger en in open voertuig, op zoek gaat naar de dieren.

Prive Safari (16)

In St. Lucia hebben we (nog meer) goede B&Bs gevonden want ook dit dorp wordt steeds populairder. Bij één van de adressen is het mogelijk een dagje mee te helpen op een lokale school die ondersteund wordt door het guest house.

Nieuwe bestemmingen in Botswana

In dit land zijn diverse zogenaamde “jachtconcessies” beschikbaar gekomen en toegewezen aan lodge exploitanten. Dat betekent een einde aan de jacht op die terreinen (hoera) en een groei in de totaal beschikbare oppervlakte waar binnen dieren vrij en veilig kunnen bewegen.  Er worden enkele kleinschalige lodges neergezet die (alweer hoera) ook bereikbaar zullen zijn voor self-drivebezoekers.

Makgadikgadi Zoutpannen - Zonsondergang boven het water in de zoutpannen

Ook onze partner voor avontuurlijke groepsreizen heeft in Botswana een eigen terrein en lodge in beheer genomen, waardoor de groepsreizen (die voorheen aan de rand van de Okavango Delta bleven) nu dieper dit prachtige gebied in gaan.  Deze reizen zijn nu dus inhoudelijk aanzienlijk beter dan ze waren. Behalve de andere mensen in de groep zult u weinig andere toeristen tegenkomen, en het gebied staat bekend om dieren die zich in een natte omgeving thuis voelen, zoals olifanten, nijlpaarden, gazelles, vogels, etc.

Voorbeeld van groepsreizen naar de Delta

Kinderen mee naar (of via) Zuid-Afrika?

Nogmaals een belangrijke mededeling voor alle klanten die met kinderen naar of via Zuid-Afrika reizen. De Zuid-Afrikaanse overheid stelt vanaf 1 juni verplicht dat alle kinderen van 17 jaar of jonger een kopie van de volledige (dus niet een ingekorte) geboorteakte bij zich hebben. Met volledig wordt bedoeld dat de namen van de ouders erop vermeld staan. Het moet een internationale versie zijn, dus inclusief Engelse omschrijving van de categorieën. Een dergelijk akte moet worden opgevraagd in de gemeente waar het kind geboren is. Indien de op de akte genoemde ouders niet allebei mee reizen (bijvoorbeeld in geval van scheiding, overlijden of adoptie of omdat het kind met iemand anders mee reist) gelden aanvullende regels.

Dit staat tevens uitgelegd in onze flyer Reisinformatie die u bij de factuur ontvangt. Voor aanvullende informatie,  inclusief formulieren voor achterblijvende ouders die toestemming moeten geven, kunt u kijken op de website van South African Tourism.

Meer informatie over de procedure

Voorbeelden van reizen met kleine kinderen

Voorbeelden van reizen met grote kinderen

Bent u bekend met onze Blogs die regelmatig een onderwerp meer uitdiepen Bijvoorbeeld:

Op vakantie naar Zuid-Afrika? Vijf onmisbare Tips.

Knuffelfarms in Zuid-Afrika (en waarom je ze niet moet bezoeken)

Klamboes en malaria in Zuidelijk Afrika

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika – 1 het Weer

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika – 2 Drukke en Stille Periodes

Baie groete
Ross Aitken en team