2012-2-1-kalahari-1-132

Verre Reizen Evenementen in Antwerpen en Den Haag

Graag brengen we nogmaals onder jullie aandacht dat wij volgend weekend (dus 15 en 16 oktober) aanwezig zijn bij het Verre Reizen Event in Antwerpen. Dit is een vakantiebeurs voor kleinschalige specialisten. Het weekend daarna op 22 en 23 oktober zijn wij aanwezig bij dezelfde beurs maar dan met locatie Den Haag. In Den Haag geven wij bovendien 2 presentaties, één op zaterdag en één op zondag. Het onderwerp is Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Daar weten we het een en ander van dus wij hopen in 45 minuten de belangrijkste “goed om te weten” punten kunnen overbrengen. Wij hopen u te ontmoeten?!

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

modebril

Making Africa tentoonstelling in De Kunsthal

Dan is er een interessante tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam die Afrika eens in een ander daglicht laat zien: Making Africa: A Continent of Contemporary Design. Hier wordt werk getoond van ontwerpers, grafici, fotografen, architecten en andere vertegenwoordigers uit de vormgevende en artistieke sector. De behoorlijk groots aangepakte tentoonstelling sluit half januari 2017. Trouwens, in het Rotterdamse Wereldmuseum draait ook nog steeds Afrika 010, met vooral historische voorwerpen uit West-Afrika.

 

 

Sossusvlei - Eenzame boom Dead Vlei

 

Het is druk in 2017, vooral in juli en augustus en in de Kerstvakantie

Al jaren benadrukken wij dat het voor een reis naar Afrika in het hoogseizoen net zo noodzakelijk is om vroeg te boeken als naar bijvoorbeeld Toscane of Zuid-Frankrijk. Meestal doen we dit onderaan de Nieuwsbrief maar dit jaar al voorin de Nieuwsbrief want het is merkbaar erger dan voorheen. Het is héél erg druk in Krugerpark, Swaziland, Etosha, de Sossusvlei en Kasane/Chobe National Park. Ook de vluchten zijn een stuk duurder dan voorgaande jaren. Daarentegen zijn de wisselkoersen gunstig. Heeft u plannen voor zuidelijk Afrika volgend jaar, hoe vaag ook, wacht dan niet te lang en ga ook snel verder met onze voorstellen als u ze eenmaal ontvangen heeft.

Hans in Zuid-Afrika

Hans is weer terug en heeft het noorden van Zuid-Afrika weer eens verkend o.a. Mapungubwe, Marakele, Kruger Park en de Soutpansbergen. Hij heeft ook in de beroemde Sable Hide geslapen in het Krugerpark. Een perfecte locatie voor de echte natuurliefhebber, je mag er namelijk ook s’nachts blijven slapen. Alleen wel zéér populair – een jaar van tevoren boeken is noodzakelijk.

sablehide001

Het was inderdaad heel erg droog. Grazende dieren zoals buffels en nijlpaarden hebben het zwaar gehad (want inmiddels regent het!). Grote katachtigen varen er wel bij – dat heet The Circle of Life… Deze bavianen overleven het ook wel:

baviaan002

Reizen

Op onze website vindt u ca. 90 reizen langs bekende en minder bekende route. Overzichtelijk gerangschikt per land of per combinatie van 2 landen. Zelfs zijn er routes voor 3 landen of meer. U kunt ook zoeken op thema bijvoorbeeld Kinderen, Huwelijksreizen, Groepsreizen.

Hier een paar voorbeelden:

Combinatiereis van Namibië en Botswana
Combinatie van Zuid-Afrika en Botswana
Reizen geschikt voor grotere kinderen
Avontuurlijke/ actieve reizen

 

 

Baie groet van Ross Aitken en team