De incheckbalie van KLM voor vertrekkende vluchten is niet meer in Terminal A International Departures maar – tegenstrijdig genoeg – in Terminal B Domestic Departures.

De KLM balie is aan de linkerkant van deze hal B (als u met uw gezicht naar de balies staat). Hier geeft u de bagage af.

Vraag nog even om instructies maar normaal gaat u daarna via de roltrap één verdieping naar beneden. U ziet dan vanaf de roltrap schuin rechts een soort hoek/nis (links naast een drogist) waar de handbagage en douane controle plaatsvinden. Deze incheckmogelijkheid voor reizigers die alleen handbagage hebben mag u gebruiken omdat u uw hoofdbagage dan al heeft afgegeven.

U hoeft dus met uw handbagage niet helemaal terug te lopen naar de Terminal A International Departures waar de overige internationale luchtvaartmaatschappijen hun balies hebben en waar de grote douane afdeling is.

Het is wat ongebruikelijk, maar uiteindelijk is deze incheckprocedure via Domestic Departures meestal sneller dan via de International Departures waar het soms razend druk is bij de douane.

Newsflash - terugvliegen met KLM vanaf Johannesburg vanaf andere terminal