Beste allen,

Langzaam maar zeker wordt het einde van de tunnel zichtbaar. Zoals u weet zijn onze belangrijkste bestemmingen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zambia al sinds eind vorig jaar gewoon open voor buitenlandse bezoekers. Het aantal besmettingen blijft in deze landen onverminderd veel lager dan hier. Wel zijn er op dit moment nog PCR-testen nodig om grenzen te passeren. Hopelijk gaat een vaccinatiebewijs dit op termijn vervangen.

De code oranje vanuit Nederland is nog wel van kracht. Toch zien we dat een groeiend aantal klanten van plan is deze zomer op reis te gaan. Anderen hebben de reis uitgesteld naar volgend jaar, vaak al voor de tweede keer- hulde voor jullie geduld en medewerking. Ook zien we dat de vraag naar nieuwe reizen weer wat op gang komt en dat betreft dan meestal voor reizen komend najaar, winter 21/22 en voor heel 2022.

De boodschap is in ieder geval: reisplannen maken is niet langer meer luchtfietsen maar we kunnen weer concreet aan de slag. Daarom hebben we in samenwerking met onze collega’s van de Maatwerkspecialisten twee contactzondagen gepland in mei en in juni. Een online evenement in mei en een fysiek evenement in juni. Lees verder…

De Maatwerkspecialisten

De Maatwerkspecialisten is een groepje reisorganisaties met eigenaren die op dezelfde manier hun vak willen uitoefenen. “Wij van de Maatwerkspecialisten” voldoen al decennia aan wat inmiddels gezien wordt als de toekomst voor een reisbranche: kleinschalig, persoonlijk, duurzaam, hoog gespecialiseerd, met nauwe contacten met partners ter plaatse en zo min mogelijk tussenschakels. Bovendien met grote inbreng van de oorspronkelijke eigenaren. Wij zijn:

Azië – Dimsum Reizen
Australië en Nieuw-Zeeland – Walkabout
Caraïbisch Gebied – Bon Travel
Arctische gebieden – Beluga Adventures
link naar Maatwerkspecialisten filmpjeNoord-Amerika – Tioga Tours
Afrika (zuidelijk en Oost) – Out in Africa

Klik op onderstaande foto voor een impressie van de Maatwerkspecialisten

Zondag 16 mei – ONLINE Reisrotonde

Dus op 16 mei van 10:00 uur tot 15:00 uur zitten we klaar om u mee te nemen op onze Online Reisrotonde de Wereld Rond. Met online presentaties over maar liefst 22 van onze bestemmingen kriskras over de wereld komen we samen alvast in de stemming. Wij doen zelf presentaties voor Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zambia. Daarbij zal er voldoende tijd zijn voor vraag en antwoord. Het presentatieschema van de Online Reisrotonde vindt u door op het blauwe blok hieronder te klikken. Klik op de presentatie die u wilt bijwonen en schrijf u nu in!  (Lukt het niet, mail ons dan even op info@outinafrica.com en laat weten in welk land(en) u geïnteresseerd bent).

Zondag 27 juni – FYSIEKE Reisrotonde

Op 27 juni zijn we fysiek aanwezig in Zwolle bij de grootste broer van de club, Tioga Tours, specialist in reizen naar Noord-Amerika. Presentaties in hun filmzalen zijn waarschijnlijk nog niet mogelijk maar buiten kunt u langs de rotonde lopen om ideeën op te doen en vragen te stellen. Meer informatie volgt.

Vraag naar natuurreizen

Het is een zware tijd met verlies en tegenslag. We moeten allemaal verwerken, loslaten, opladen en heroriënteren. Dat kan natuurlijk gewoon aan het Noordzeestrand of in je achtertuin. Maar echt helemaal loskomen valt niet mee. Thuis is het moeilijk. Europese landen zijn druk en net zo goed besmet.

Wij zien dit ook terug in de vraag naar nieuwe reizen: op dit moment is er vooral vraag naar natuur, natuur, rust, natuur. Alle stress laten wegvloeien, ver weg van steden en drukte, en weg van negatieve berichten, digitale overload, frustratie en lusteloosheid.

Daarbij stimuleren we dat mensen voorlopig nog vooral één land bezoeken – hoe minder grensgedoe hoe beter. En dan is het des te beter dat wij als superspecialist onze landen zó goed kennen, inclusief de stille en weinig bezochte uithoeken.

Hieronder drie voorbeelden van dergelijke rustige natuurreizen.

The Cavern - bergwandeling

2 Weken Zuid-Afrika
Self-drive Krugerpark
Wandelen en 1 privé safari

U vliegt rechtstreeks met betrouwbare KLM (ja zeker, onze nationale luchtvaartmaatschappij heeft een keurig net coronabeleid gevoerd) naar Johannesburg. Dit is een dagvlucht, u komt ’s avonds aan en slaapt in een goed hotel op het vliegveld. Geen jetlag, geen vermoeidheid.

De volgende ochtend vliegt u door naar één van de vliegveldjes grenzend aan Krugerpark. Hier haalt u uw huurauto op – een stevige 4×4 met hoge wielen zodat u alles goed ziet en makkelijk door kuilen gaat. Even boodschappen doen (er zijn goede supermarkten) en dan op naar Kruger Nationaal Park. U zult zien dat de natuur niet geleden heeft onder minder bezoekers. Het bloeit en groeit als nooit te voren, overal zijn dieren, vogels, vlinders, kleuren, geuren en er is RUST.

In dit voorbeeld rijdt u een langzame route noordwaarts met tussenovernachtingen in huisjes met douche, toilet, keukentje en braai naar het meest afgelegen deel van het park. U kunt dus zelf koken maar er zijn ook restaurants.

Het uiterste noorden van Krugerpark is een spectaculaire plek met diepe kloven en prachtige oude bomen. Hier gaat u een bijzondere twee-daagse wandelsafari doen onder begeleiding van ervaren rangers. U hoeft zeker niet ultrafit te zijn, u loopt langzaam en stopt telkens als er wat te zien, horen of ruiken is. U slaapt in een speciaal opgezet trails camp diep in de bush.

Vervolgens terug zuidwaarts. Langzaam zelf rijdend door Krugerpark met verblijf in steeds verschillende overnachtingskampen. Halverwege steekt u vanuit het park door naar een privé safari lodge voor een prachtig en geheel verzorgde safari. Hier gaat u onder leiding van ervaren rangers in een open voertuig op zoek naar dieren, alle maaltijden zijn inbegrepen. (En ja, er is weer wifi hier…). Tenslotte levert u de huurauto weer in en vliegt u terug naar Johannesburg en ’s avonds aansluitend door naar Nederland. We weten zeker dat u versterkt en herboren weer aan de slag gaat.

Prijsindicatie ca. € 3.250,00 p.p.

Pafuri Walking Safaris - Tent midden in de bush

2 weken Zuid-Afrika
Privé safari’s in 3 verschillende lodges
Met gidsen en vervoer

Kunt of wilt u niet zelf rijden en ook niet zelf koken, dan adviseren wij een vergelijkbare route van meerdere privé safari lodges waarbij ook alle vervoer geregeld is. Het is dan heerlijk om wat langer op één plek te blijven (3 of 4 dagen), niet steeds in- en uitpakken.

Bij de privé safari’s zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals alle wildritten en eventueel wandelingen indien gewenst en beschikbaar – meer dan 20 kansen op bijzondere wildlife sightings. Overdag leest u een boek of gaat u naar het zwembad, of u gaat uw foto’s rangschikken of gewoon niets doen. De lodges zijn kleinschalig dus er zijn weinig andere mensen, u leeft in de buitenlucht en er zijn extra hygiene maatregelen getroffen. De kans op besmetting in zo’n omgeving is dus buitengewoon klein.

En mocht het écht nodig zijn, dan lukt het vaak ook nog om vanuit dergelijke lodges enig werk op afstand te doen. Dit voorbeeld is voor 2 weken – korter of langer kan natuurlijk ook.

Prijsindicatie: ca. € 4.990,00 p.p., vrijwel alles inclusief

 

Nkorho Bush Lodge (1)

2,5 week Botswana & VicFalls
Privé safari’s in 4 verschillende natuurgebieden
Met gidsen en vervoer over land en door de lucht boven de delta

Dit voorbeeld gaat wel door meerdere landen (Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe) maar is zo opgezet dat het testen steeds geregeld kan worden zonder extra wachttijd of wachtdagen in het schema. En de vraag is natuurlijk hoe lang het testen nog verplicht blijft voor mensen die al gevaccineerd zijn.

Na de dagvlucht en de overnachting in Johannesburg vliegt u de volgende ochtend door naar Botswana. De reis start in de fantastische Makgadikgadi Zoutpannen. Als er ergens een plek is waar je je onderdeel voelt van de kosmos, dan is het wel in het open landschap van de Kalahari. Maar er is verbazingwekkend veel leven, de rangers vertellen er alles over.

Na een verblijf van 3 nachten wordt u opgehaald en overgebracht naar de beroemde Okavango Delta. Wát een bijzonder contrast met de ruimte en droogte van de pannen. Dit gebied is groen en weelderig begroeid één van de beste safarigebieden ter wereld. Ook hier bent u weer volledig verzorgd, met alle maaltijden en safari-activiteiten inbegrepen en kundige en bevlogen rangers.

Vervolgens vliegt u in een klein chartervliegtuigje over de delta heen (een beleving op zich) naar de brede Chobe rivier en Chobe National Park, opnieuw een zeer bekend safarigebied. Hier zijn behalve wildritten ook een boottocht inbegrepen. Met een beetje geluk ziet u olifanten zwemmen.

Tenslotte wordt u overgebracht naar Victoria Falls, net over de grens in Zimbabwe. Een spectaculair einde van deze reis. Of heeft u dit al gezien/ wilt u een extra testronde vermijden, dan kunt u ook terugvliegen vanuit noord Botswana.

Prijsindicatie ca. € 6.700,00 p.p., vrijwel alles inclusief

 

Camp Okavango - Privé diner bij kaarslicht

Graag tot ziens op de Reisrotonde(s) of mail of bel ons met uw reisplannen.

Ross Aitken en team