Beste mensen,

Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen op onze drastisch opgefriste website vol reisinspiratie- en informatie. Hierop staat ook een filmpje over Out in Africa met als thema:  wie zijn wij en waarom zijn we anders? Het filmpje duurt 3,5 minuut – dat schijnt lang te zijn tegenwoordig. Vindt u het zo goed? Of zullen wij het inkorten? Laat het ons weten!

Nieuws uit Afrika - Team Out in Africa

Bezoek Out in Africa

Onze deelname aan het Verre Reizen Event in Den Haag aanstaand weekend gaat niet door. Er was een misverstand met de organisator dus in goed onderling overleg hebben wij besloten dit jaar over te slaan. In plaats daarvan nodigen wij geïnteresseerden graag uit in ons gezellige kantoor in Vlaardingen om in alle rust over (mogelijke) Afrikaplannen te komen praten. U kunt gratis voor de deur parkeren en de koffie staat klaar ☕. Wel graag even een afspraak maken op 010 474 6266.

Best-sellers

De volgende reizen worden het meeste geboekt en accommodaties langs deze routes raken dan ook het snelst vol. Zelfs de kampeervoertuigen kunnen opraken in de maanden juli en augustus! Dus wacht niet te lang met het organiseren van uw 2020 reis.

Nieuws uit Afrika - Voorbeeldreis Zuid-Afrika hoogtepunten - Out in Africa Nieuws uit Afrika - Voorbeeldreis Zuid-Afrika Oost - Out in Africa

 

Nieuws uit Afrika - Voorbeeldreis Namibië Botswana cirkel kamperen - Out in Africa Voorbeelreis Namibie botswana vaste accommodatie - Out in Africa

Voorbeelreis Zambia kamperen - Out in Africa Nieuws uit Afrika - Voorbeeldreis Tanzania puur safari - Out in Africa

Natuurbehoud – Walvissen

Eindelijk eens goed nieuws over de natuur en tegelijk bewijs dat een volledige stop op vangen en verhandelen van dieren gewoon werkt. Vanaf de jaren ’70 is door vele natuurorganisaties gevochten voor een volledige ban op het vangen van walvissen, waarvan vele soorten bedreigd werden met uitsterven. Dat ging niet zonder slag of stoot. Wie herinnert zich niet de halsbrekende toeren van organisaties als Greenpeace. De “ban on whaling” is er gekomen, maar moet nog steeds elk jaar bevochten worden.

Hoe effectief een volledige stop op handel is, blijkt uit een National Geopgraphic filmpje over de (enorme) walvisaantallen die tegenwoordig weer langs de gehele Zuid-Afrikaanse kust te zien zijn. De schatting is dat de walvispopulatie van bijvoorbeeld bultruggen inmiddels (40 jaar na het stopzetten van de walvisjacht) is gegroeid van ca. 400 naar 40.000, veel meer dan biologen dachten. Laten we dat in gedachten houden bij de discussies over het legaliseren van de handel in “neushoorn-hoorn”!

Nieuws uit Afrika - Natuurbehoud: walvissen

Mooiste foto

Lang leve de telelens waarmee we dit luipaard heel hoog in de groene zomerbomen konden fotograferen, inclusief de zwermen insecten rondom de “kill”.

Luipaard, prooi, boom, safari, Big 5, mooiste foto - Nieuws uit Afrika

Baie groeten,

Ross Aitken & team