Beste mensen,

Nog even een herinnering voor de aankomende beurzen: op zondag 29 september organiseren wij samen met collega Maatwerkspecialisten een kleinschalige en gratis Reis Om de Wereld vakantiebeurs in Zwolle.

Naast informatie en presentaties over de vele landen die wij als verre reizenspecialisten aanbieden, komt Arjan Dwarshuis zijn verhaal vertellen. Arjan heeft in één jaar tijd bijna ZEVENDUIZEND vogelsoorten gezocht en gevonden. Hij vertelt er een prachtig verhaal over.

De aanmeldingen voor Zwolle lopen goed, hetgeen betekent dat diverse presentaties al vol of bijna vol zijn. De presentatie over Namibië is al bijna vol, maar er is nog wel plaats voor Botswana en Zuid-Afrika. Meer informatie vindt u hier en indien u een presentatie wilt zien, wacht dan niet meer met aanmelden.

Tenslotte: op 26 en 27 oktober zijn we te vinden op het Verre Reizen Event in Den Haag.

Nieuwsbrief Out in Africa - Beurzen, bezoek onze stand

Seychellen –  Het weer

In de komende maanden gaan we u meer vertellen over de Seychellen. De Seychellen is een paradijselijke groep eilanden op 1400 km vliegen van het vaste continent Afrika. Het is één van de beste plekken ter wereld voor het klassieke “bounty” decor van witte zandstranden, omzoomd door palmen en rotsblokken, met een heldere azuurblauwe zee vol prachtige vissen en koralen. De Seychellen bestaan eigenlijk uit meer dan 100 eilanden, die zich uitstrekken over een zeer groot gebied, met daarop slechts 80.000 inwoners. Meer dan de helft van de grond is uitgeroepen tot nationaal park. De Seychellen liggen buiten de cyclonenzone en zijn het hele jaar door te bezoeken. Er heerst geen malaria op de Seychellen. December, januari, juli en augustus zijn de drukste (en duurste) maanden. Indien u op safari bent geweest in Afrika is een verblijf op de Seychellen een schitterend en relaxed einde van uw vakantie.

Het weer wordt bepaald door de windstromingen rondom de evenaar. Globaal is er sprake van twee seizoenen. Van november tot april is het wat vochtiger en warmer en kan het af en toe regenen. De andere helft van het jaar is relatief droger. Overigens is het mogelijk dat het op één eiland regent, terwijl de zon schittert op andere eilanden. Meer precies is dit normaal het patroon:

  • December tot maart: noord-westelijke moesson. Warm en relatief nat, wind voornamelijk uit het noord-westen. Het kan langer regenen (wat zeer nodig is), soms een onweersbui.
  • April: de wind draait van noord-west naar zuid-oost, kalm en warm weer, soms korte buien.
  • Mei tot oktober: zuid-oostelijke moesson. Droog en relatief koel, wind voornamelijk uit het zuid-oosten, soms bewolkt maar weinig regen.
  • November: relatief warm. Wind draait van zuid-oost naar noord-west, soms korte buien.

Dit is allemaal naar lokale begrippen. Wat ons betreft hebben de Seychellen een schitterend klimaat met het hele jaar door temperaturen rondom de 27 graden. Natuurlijk moet het af en toe regenen, hoe kan het anders zo prachtig groen zijn.   Kijk naar onze voorbeeldreizen of neem contact op.

Nieuwsbrief Out in Africa - Seychellen, het weer, strand, oceaan

Bushways doet plastic flessen in de ban

Bushways is sinds jaar en dag onze partner voor gespecialiseerde kampeersafari’s naar Botswana. Zij komen in gebieden diep in de Okavango Delta en de Kalahari waar self-drive reizigers niet makkelijk kunnen komen. U reist dan in een groepje met maximaal 10 – 12 gelijkgestemden, in open kampeervoertuig met gids en kok en de gehele kampeeruitrusting wordt door hen geleverd. U kunt zo’n reis los doen of als onderdeel van een self-drive reis.

Uiteraard zijn wij allemaal begaan met het zo klein mogelijk houden van de menselijke “footprint” in dergelijke natuurgebieden. Bushways heeft berekend dat zij jaarlijks tot wel 7000 flessen water van 5 liter elk kopen om de reizigers van voldoende schoon drinkwater te voorzien. Zij hebben nu een eigen systeem ontwikkeld waardoor schoon en veilig drinkwater niet langer ingekocht hoeft te worden. Op het voertuig zit nu een tank met een dubbel filtersysteem op basis van micron- en carbonfilter en UV-licht. Nu hoeven klanten alleen nog maar hun eigen drinkfles mee te brengen en kan het water uit de tank getapt worden. Goede zet van Bushways!

Nieuwsbrief Out in Africa - Bomen Bush Ways, plastic flessen, groepskampeersafari's, mobile safaris, botswana, kamperen, groepsreis

Feedback zomervakantie

Traditiegetrouw laten we wat reacties zien van de vele klanten die tijdens de zomervakantie in Afrika zijn geweest.

“Alles was tot in de puntjes geregeld, het waren super mooie plekken waar wij verbleven en met vriendelijke, gastvrije mensen. Fijn dat alle onderkomens zo kleinschalig zijn, de persoonlijke benadering was heel prettig. Kleine tip: In St. Lucia werd ons door een ranger afgeraden om lopend naar de restaurants te gaan. Er lopen ’s avonds veel nijlpaarden door het dorp.”

 “De route was zeer afwisselend en de ontmoetingen met de mensen en de beelden onderweg hebben een onuitwisbare indruk gemaakt. De wilde dieren en de natuur deden daar nog een schepje bovenop. Dank je wel Out in Africa en in het bijzonder Mandy voor het meedenken en de flexibiliteit. We zullen nog lang nagenieten van deze reis en stiekem ben ik al aan het broeden op een vervolg…”

“We hebben al heel wat bijzondere reizen gemaakt, maar deze komt in de top 3! Niet alleen vanwege Botswana maar ook omdat alles prima geregeld was. Fantastische lodges en altijd een gastvrij onthaal”.

“Onze kinderen hebben heel wat nieuwe ervaringen en indrukken opgedaan. De verjaardag van de jongste in Swakopmund was voor haar natuurlijk heel bijzonder. Vooral op zijn Duits, heisse choco mit sahne und kuchen. Het leek wel wintersport volgens haar… Het was er op dat moment koud en Cafe Anton leek wel op een Duitse wintersportplaats, zonder sneeuw maar met palmbomen”.

 “We wilden je nog even laten weten dat we een prachtige huwelijksreis in Zambia gehad hebben. We hebben van begin tot eind genoten, en alles was top geregeld, van auto tot accommodaties! We wilden vooral complimenten geven voor de volgorde van de national parks: de opbouw hierin was geweldig, en de afwisseling tussen kamperen en iets meer luxe was heerlijk. We hadden het zelf niet beter kunnen regelen, en we zullen jullie zeker aanraden bij vrienden”.

 “We bevelen jullie zeker aan (hebben we al heel veel gedaan) als reisorganisatie. Want, nogmaals, het is zeker ook al jullie te danken dat we een onvergetelijke reis hebben meegemaakt.”

Op onze website staan uitgebreide reacties van klanten. 

Natuurlijk gaat er ook wel eens wat mis. De grootste problemen ontstaan door gedoe met vluchten. KLM vliegt rechtstreeks naar Johannesburg, Kaapstad en Arusha. In de zomervakantie zijn zij duur, maar ze maken hun reputatie voor betrouwbaarheid zeker waar. Niet rechtstreeks vliegen, bijvoorbeeld via Londen, Zurich, Dubai of Doha resulteert vaker in het missen van aansluitingen of het niet aankomen van de bagage (en meestal gaat dat samen). Enerzijds is het heel vervelend om de de vakantie zo te beginnen, anderzijds wordt het altijd wel weer opgelost. Maar ons advies is om eventuele besparingen op de tickets goed af te wegen tegen het risico op vertraging van uzelf of de bagage.

Nieuwsbrief Out in Africa - Feedback zomervakantie, olifant, Botswana

Baie groeten,

Ross Aitken & team