Beste Mensen,

Blije berichten

Wij vinden het altijd heel leuk als mensen terugkomen van hun reis en over hun ervaringen vertellen. En het allermeest genieten wij van de verhalen over alle mooie dingen die ze gezien hebben en de leuke momenten die ze beleefd hebben. Zo kregen wij laatst een telefoontje van één van onze klanten die samen met haar dochter en schoonzoon een prachtige reis door Namibië en Botswana heeft gemaakt, waarbij zij de meest bijzondere en prachtige dingen hebben gezien. En wat vertelt een verhaal beter dan een reeks foto’s? Zij hebben ons een selectie gestuurd van hun eigen favorieten en daarvan hebben wij weer een selectie gemaakt van enkele van de beste plaatjes (hoewel dat moeilijk kiezen was). Prachtig! Alle credits aan Marjolein Weijers, Jessica Rietveld en Olmo van Herwaarden (die de meeste foto’s heeft gemaakt) en heel hartelijk dank voor deze foto’s. Wij hebben ervan genoten. Hieronder alvast een voorproefje, op onze website op de pagina Klantenervaringen vindt u er meer.

Op stap met de Big 5

Kan dit dan? Jazeker! Maar dit klinkt nu alsof u met de dieren aan de lijn loopt en dat is natuurlijk niet het geval (wij zijn namelijk geen voorstander van “knuffelfarms”). Op diverse plekken in Afrika is het mogelijk om op wandelsafari te gaan. Dit betekent dat u te voet de bush in gaat, in plaats van bijvoorbeeld in een open safarivoertuig. U wordt hierbij begeleid door een ranger die speciaal gekwalificeerd is om dit te mogen doen en omdat u toch te gast bent in een wereld waarin er potentieel gevaarlijke dieren rondlopen, loopt de ranger met een geweer van groot kaliber. Uiteraard is hij of zij goed getraind in het gebruik hiervan en gelukkig is het zelden nodig om er gebruik van te maken. Zijn of haar training bestaat namelijk ook uit het uit de weg gaan van het soort situaties waarin u niet wilt belanden. De truc is om de dieren die u onderweg tegenkomt te bewonderen zonder dat zij zich bewust zijn van uw aanwezigheid. En dat is nou net het mooiste wat er is: de dieren kunnen aanschouwen in hun natuurlijke omgeving met hun natuurlijk gedrag!

Nieuwsbrief Out in Africa - op pad met de Big 5, wandelsafari, olifanten te voet

Tijdens een dergelijke wandelsafari gaat u niet alleen op zoek naar de grote dieren, maar het is ook de ultieme gelegenheid om meer te weten te komen over de kleinere dingen in de bush. Zo kan de ranger u meer vertellen over bomen en planten, maar ook komt u onderweg vaak sporen van dieren tegen en kunt u leren hoe het verschil te zien tussen het spoor van een hyena en een leeuw bijvoorbeeld. Kortom, een unieke ervaring en eens iets héél anders dan een safari op wielen.

De wandelsafari’s zijn goed in te bouwen in een maatwerkreis en dit kan op verschillende manieren. Bij de meeste privé safari lodges is er na het ontbijt vaak tijd voor een korte wandeling van ca. 1 uur. Maar indien u meer wilt en echt de focus op het wandelen wilt leggen, dan zijn er ook lodges waarbij u meerdere keren lange wandelingen maakt van 3 uur of meer en ook overnacht in tenten midden in de natuur (zorg dan wel voor een goed paar wandelschoenen). Interesse gewekt? Neem contact met ons op, dan werken wij een prachtige reis uit met een wandelsafari daarin verwerkt.

Nieuwsbrief Out in Africa - Op pad met de Big 5, wandelsafari, neushoorn

Op de televisie

Op 27 april vierde Zuid-Afrika Freedom Day, de viering van de dag in 1994 toen er voor het eerst democratische verkiezingen werden gehouden na de afschaffing van de Apartheid. Deze dag wordt natuurlijk elk jaar gevierd, maar dit jaar was het extra speciaal omdat het inmiddels 25 jaar geleden is dat Nelson Mandela werd gekozen tot president bij deze eerste verkiezingen. In deze 25 jaar is er veel gebeurd in het land en hoewel er grote sprongen vooruit zijn gemaakt in veel opzichten, blijft het een land met een moeilijke historie die soms nog steeds voelbaar is. Als vakantieland blijft het een geweldige bestemming, maar het is nooit verkeerd om ook iets meer over de achtergrond van een land te weten dat je bezoekt. Binnenkort zendt NPO2 een documentaire uit over de tijd na de afschaffing van de Apartheid, waarin een aantal jongeren langere tijd gevolgd is om te zien hoe zij het dagelijks leven ervaren. Dus voor iedereen die geïnteresseerd is in het heden én het verleden van Zuid-Afrika: 2Doc Born Free, Mandela’s generatie op NPO2, dinsdag 7 mei om 22.55 uur.

Nieuwsbrief Out in Africa - Op de televisie, apartheid, scholenproject

Ondertussen op kantoor…

…zijn we inmiddels in de periode van het jaar aanbeland waarin de laatste reisdocumenten voorbereid moeten gaan worden voor de vakantiegangers die in de komende maanden op reis gaan. Hiermee gepaard gaan ook altijd telefoontjes en e-mails met laatste vragen voor vertrek en dit vinden wij helemaal niet erg! Het is alleen maar goed om te weten dat mensen goed voorbereid op weg gaan. Dus als u vragen heeft over uw aanstaande reis, schroom niet en bel of mail ons. Ondertussen zijn we natuurlijk ook druk bezig voor mensen die toch nog deze zomer naar Afrika willen (wacht dan niet te lang meer!), bezig zijn voor een reis later dit jaar of al voor volgend jaar. De eerste boekingen voor 2020 zijn zelfs al binnen. Ook wij zijn voorstander van het motto “je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn”, dus wij horen graag van uw reisplannen, hoe vaag en ver weg ook!

Baie groete,

Ross Aitken en team