Beste mensen

Het laatste nieuws uit Afrika: eerste zomerreizigers weer terug, special naar Namibië en Botswana, plastic tassen verbod nu ook in Botswana, flamingo’s, het laatste nieuws over de beurs in Zwolle, recente blogs.

Eerste zomerreizigers weer terug

Onze eerste klanten van een lange reeks die in de zomervakantie naar Afrika op reis gaan, zijn weer terug in ons op dit moment niet zo koude kikkerlandje. We hebben van een aantal van hen al hele leuke feedback mogen ontvangen en ook enkele prachtige foto’s! Bijvoorbeeld van Henk en Ria, die een mooie reis door Namibië en Botswana hebben gemaakt:

Klantervaring, Namib Naukluft Park, klimmen, natuur, Namibië, hoogtepunten

Foto: Klimmen in Naukluft NP

Nieuws uit afrika - olifanten en een ondergaande zon in Chobe NP

Foto: Olifanten en een ondergaande zon in Chobe NP

Last minutes en specials

 Krijgt u bij het zien van deze foto’s ook zin in een reis naar Namibië en Botswana? Kijk dan even bij de last minutes en specials op onze website. Hier vindt u een voorstel voor een prachtige reis langs de hoogtepunten van deze twee landen, met vertrek in november 2018, inclusief een fly-in safari. Ook hebben wij nog steeds een special beschikbaar voor een mooie reis naar Zuid-Afrika in de meivakantie van 2019. Als u interesse heeft in één van deze reizen, neem dan contact met ons op voor meer informatie. Mochten deze periodes u niet uitkomen of u wilt graag een andere route doen, niet getreurd, andere maanden of landen zijn natuurlijk ook mogelijk. Ook daarvoor kunt u contact opnemen met ons kantoor en dan stellen wij aan de hand van uw wensen en ideeën een prachtige reis naar Afrika voor u samen!

Nieuws uit Afrika - Okavango Delta - Uitzicht vanuit vliegtuig

Foto: Het uitzicht vanuit een klein chartervliegtuigje over de Okavango Delta

Plastic tassen in Botswana

 In onze laatste nieuwsbrief schreven we over het verbannen van plastic tasjes in de wildparken in Namibië, maar nu is men ook in Botswana hard bezig om iets beter voor onze wereld te zorgen. Plastic is een grote boosdoener op het gebied van milieuvervuiling, dus Botswana heeft besloten een stap in de milieuvriendelijkere richting te zetten en een verbod in te voeren op plastic tassen vanaf november 2018. Hiermee treden ze in de voetsporen van landen als Kenia en Rwanda, waar dit verbod al enige tijd geldt. We weten niet precies hoe en hoe streng deze regel gecontroleerd gaat worden, maar we raden aan om voor de zekerheid de plastic tasjes maar thuis te laten – de voorgenomen boete op het hebben van een plastic tasje is namelijk US$ 500,00…

Nieuws uit Afrika: Plastic poncho's lijken op dit moment nog wel te mogen

Foto: Plastic poncho’s lijken op dit moment nog wel te mogen 😉

Flamingo’s in vogelvlucht

 In 2016 besloot het Endangered Wildlife Trust (EWT) dat het tijd werd meer te weten te komen over het migratiegedrag van de bedreigde Lesser Flamingo. De resultaten waren verbazingwekkend, met onder andere flamingo’s die midden in de nacht lange afstanden overbrugden. Begin juni 2016 werd de eerste vlucht over landsgrenzen geregistreerd, van een vrouwtje dat naar Madagascar vloog. Hier bleef ze bijna 2 jaar (!) en overleefde onder andere een cycloon, voordat ze in mei dit jaar weer terug vloog naar het vasteland. Opmerkelijk genoeg was haar aankomst- en vertrek”station” in Madagascar precies hetzelfde! Deze resultaten zijn veelbelovend in het onderzoek naar de migratiepatronen van flamingo’s en zullen hopelijk uiteindelijk helpen in de bescherming van deze prachtige en bijzondere vogel.

Etosha NP - Flamingo's in Etosha Pan

Presentaties “Reis om de Wereld” beurs in Zwolle

 We hebben het al enkele keren eerder aangegeven in vorige nieuwsbrieven: er komt weer een beurs aan van de Maatwerkspecialisten! Dit keer op zondag 30 september op een mooie locatie in Zwolle. U kunt informatie inwinnen over bijna alle (uit)hoeken van de wereld en ook worden er door de diverse specialisten leuke presentaties gegeven. Inmiddels is de inschrijving voor deze presentaties geopend, dus meld u aan en wij zien u daar graag!

Recente blogs

 De laatste weken hebben wij weer enkele blogs geplaatst op onze website. Altijd leuk om te lezen (hopen we), maar wellicht ook handig voor mensen die nog op reis gaan. Er staan namelijk diverse blogs tussen met goede informatie en tips over reizen in Afrika:

 nieuws uit afrika

Baie groete,

Ross Aitken en team