Beste mensen,

In deze Nieuwsbrief: Hop-on-Hop-Off in Kaapstad, speciale aanbiedingen, Bye Bye Kenia?, Geen Plastic in de Namibische parken meer, de Great Whites zijn terug, recente Blogs.

Indien u op het punt staat om te vertrekken naar Afrika, nogmaals heel veel plezier namens ons allemaal. Het is goed voorbereid dus daar zal het niet aan liggen. Gaat u bijvoorbeeld naar Kaapstad?

Sightseeing in Kaapstad

Met de Hop-On-Hop-Off Bus kunt u veel bezienswaardigheden in Kaapstad bezoeken. Deze organisatie rijdt in “topless bussen”- rode dubbeldekkers met open bovenkant. Zij stoppen bij zo’n 30 haltes. Vaak staat bij de halte een medewerker van de bus die u verder helpt. Aan boord krijgt u via een oortje lang niet slecht commentaar in de taal van uw keuze (waaronder Afrikaans – probeer het eens!). Er zijn verschillende routes die onder meer het oude centrum, allerlei musea, het V&A Waterfront, de stranden van Camps Bay en zelfs een wijnlandgoed in Constantia en een sloppenwijk in Houtbaai aandoen. Voor dagexcursies naar verder gelegen punten als de wijngebieden en Kaap de Goede Hoop wordt een volledig dichte bus gebruikt. U kunt dit makkelijk ter plaatse regelen of van tevoren via www.citysightseeing.co.za.

Kaapstad - Hop-on Hop-off bus

Gaat u (nog) niet naar Afrika dan wordt het tijd om daar iets aan te doen.  Bijvoorbeeld door in te springen op onze speciale aanbiedingen -maatwerkreizen die ter plaatse al helemaal geregeld zijn.

Kijk bijvoorbeeld naar een:

  • mooie reis naar Namibië & Botswana met vertrek 6 november 2018
  • opzet voor een familiereis naar Zuid-Afrika in de meivakantie 2019

En dat is echt niet te ver vooruit gedacht, we zijn al volop aan het boeken voor de zomervakantie 2019. Heeft u plannen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Bye bye Kenia?

Wetenschappers denken al langer dat Afrika zich op termijn in tweeën zal splitsen. In het Keniaase gedeelte van de Rift Valley (de Grote Slenk, een breuk in de aardkorst die loopt van Syrië tot Mozambique) is de geologische activiteit ineens duidelijk omdat wegen instorten en er dan diepe kloven zichtbaar worden.  In de omgeving van Narok zijn er gaten van 20 meter breed en  15 meter diep ontstaan. Als de splitsing doorgaat in het huidige tempo, zal een deel van Oost-Afrika los komen te staan van het huidige continent, met een oceaan er tussen. Dat duurt nog zo’n 50 miljoen jaar dus we hebben nog even.

Masaai fiets; Out in Africa nieuws uit Afrika - Lokale bevolking Maasai in Kenia

Geen plastic in de Namibische wildparken

De Namibische parkenraad heeft besloten dat er geen plastic tassen en zakken meer mee mogen in de parken. Hoe zij dit precies gaan opleggen is ons ook niet duidelijk 🙂 maar we melden het wel. Het is op zich een goed idee om plastic uit te bannen in de parken en u bent in ieder geval op de hoogte mocht een park beambte iets zeggen over uw eventuele plastic tasjes.

Etosha NP - Neushoorn, giraffen en olifant bij drinkplaats Okaukuejo

De Great Whites zijn terug

Wij hebben begrepen van onze vaste “haaienpartners’ in Gansbaai (Hermanus) dat het aantal sightings van grote witte haaien weer toeneemt. Het is een tijd lang ongewoon stil geweest in de normaal haaienrijke wateren rondom Seal Island. Dit had, zoals eerder gerapporteerd, naar alle waarschijnlijkheid te maken met de toename in dat gebied van de het top roofdier in de oceaan – orka’s! Maar helemaal zeker is dat niet. Dat de Great Whites van slag zijn blijkt ook wel uit het feit dat er eentje gezien is in de Middellandse Zee bij Mallorca.

Tuinroute (14) - Out in Africa nieuws uit Afrika - op zoek naar haaien bij hermanus, zuid-afrika

Recente blogs

Out in Africa nieuws uit Afrika

Ondertussen op kantoor

Is bijna iedereen op vakantie geweest en zijn wij klaar voor drukke maanden met veel mensen onderweg. Ook kunt u alvast noteren dat wij meedoen aan:

  • Zondag 30 september – minibeurs van de Maatwerkspecialisten in Zwolle
  • Zaterdag 27 en zondag 28 oktober – Verre Reizen Event in Den Haag

Baie groete,

Ross Aitken & team