Kruger National Park - Cheetah close-up

Reis 1023: Zuid-Afrika noord – safari & meer

  • Veel safari, maar afgewisseld met andere thema’s
  • Diversiteit in natuurgebieden
  • Combinatie van zelf rijden en safari onder begeleiding
  • Avontuurlijke wandelsafari

Naar Zuid-Afrika met kleine kinderen

Met zijn tegengestelde seizoenen is Zuid-Afrika een prima zonzekere bestemming juist in onze winter. Als u kleine kinderen heeft en nog niet aan schoolvakanties gebonden bent, is Zuid-Afrika dus een goede keus ook in onze lange winter. Daar komt bij dat u in dezelfde tijdszone blijft dus er zijn geen jet lag problemen. Met jonge kinderen is het meestal een goed idee om het reistempo rustig te houden en vanuit één leuke locatie tripjes te maken. Of niet: gewoon een rustdag met zwembad en/of strand kan ook prima. Gelukkig hoeft u dat van tevoren niet te besluiten. Verder is het fijn om geschikte accommodatie te hebben, liefst één met een tuin en een locatie waar u zelf af en toe iets kunt koken. Ook is het rustig als u de kinderen na het eten te slapen kunt leggen, dus een terras of een kleine leefruimte is handig.

Kindvriendelijke reizen Zuid-Afrika: Een dagje er op uit in de natuur.

Een dagje rustig er op uit in de natuur is ook heerlijk met kleine kinderen.

Safari’s met jonge kinderen kunt u zelf doen in de nationale parken. Verder zijn er safari lodges die kinderen jonger dan 6 jaar toestaan tijdens de wildritten, maar dat zijn wel uitzonderingen. Meestal is de wildstand daar gewoon niet zo goed of er wordt een grote afstand bewaard tot grote/gevaarlijkere dieren, dus dan is het risico acceptabel. In de echte safari lodges kan vaak oppas geregeld worden en soms is er een “kiddies bumble”, een kortere wildrit in de omgeving van de lodge, meestal na het ontbijt. Lees meer over het hoe en waarom (niet) van safari’s met jonge kinderen in onze blog hierover.

Bij sommige lodges is er een speciale “kiddies bumble”, of er is oppas, waarbij er soms leuke activiteiten georganiseerd worden (foto’s: Madikwe Safari Lodge)

Een Zuid-Afrika reis met kinderen in de basisschool leeftijd

Dit is een hele leuke leeftijdsgroep voor een Zuid-Afrika reis. Op meer plaatsen mogen kinderen tijdens de safari’s in Zuid-Afrika nu wél mee met wildritten, op voorwaarde dat ze op commando stil kunnen zijn en zitten. Dat geldt trouwens ook voor de volwassenen! Ze begrijpen meer van alles wat ze onderweg zien en meemaken en het reistempo kan vaak wat hoger zijn. Veel kinderen voelen zich als een vis in het water in de natuur en buitenlucht. Ook leggen ze vaak gemakkelijk contact met andere kinderen en het personeel van de accommodaties. Natuurlijk zorgen wij voor een zwembad op de meeste plaatsen. Voor veel kinderen is het nieuw om in kleine huisjes te slapen in de nationale parken, of in (grote) safaritenten te slapen, boomhutten of in grappige B&Bs die in een bijzondere stijl zijn ingericht. En dan is er nog heel veel te doen onderweg, bijvoorbeeld safari, boottochten, ponyrijden, schooltje bezoeken, wandelen, achterop op een quad bike, tokkelen. Familieaccommodatie is wel dun gezaaid, zelfs in Zuid-Afrika. Veel bestemmingen hebben maar één of twee familiekamers of huisjes. Het is dus zeker verstandig om familiereizen naar Zuid-Afrika vroeg te boeken.

Kindvriendelijke reizen Zuid-Afrika: Kinderen maken vaak gemakkelijk contact met andere kinderen.

Kinderen maken vaak gemakkelijk contact met andere kinderen.

Waarom een kindvriendelijke reis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van reizen in Zuid-Afrika. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse, waardoor we veel écht lokale kennis hebben. Zij zijn nog steeds zeer betrokken bij de dagelijkse running van het bedrijf en hebben gereisd (en in Afrika gewoond) met kinderen tussen de 0 en 25 jaar. Wij werken direct met de bestemmingen in ons netwerk, zonder lokale tussenpersoon, dus wij kennen veel kindvriendelijke accommodaties. Daarmee kunnen we onze rondreizen in Afrika als geen ander op maat bieden. Wilt u meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan, bekijk dan dit filmpje.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw reis met kinderen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan dit filmpje.