Kaapstad - Chapman's Peak

Reis 1007: Zuid-Afrika Rondje Kaap 1 – basis niveau

 • Cirkelroute door de westelijke en oostelijke Kaapprovincies
 • Heen door het binnenland, terug langs de kust
 • Mooie afwisseling tussen natuur en cultuur; ook stille, niet toeristische delen van het land
 • Prachtige autoritten
KwaMbili Lodge - Close encounter olifant

Reis 1019: Zuid-Afrika puur safari

 • Voor de echte natuurliefhebber
 • Lang verblijf in Krugerpark
 • Plus twee goede privé-safari's
 • Geen lange afstanden

Reis 1021: Zuid-Afrika noord – kort

 • Korte en betaalbare natuurreis
 • Heel veel safari, zowel individueel als begeleid
 • Ongerepte gebieden
 • Inclusief avontuurlijke wandelsafari

Reis 1022: Zuid-Afrika noord – lang

 • Puur safari
 • Afwisseling in activiteiten, waaronder wandelsafari's
 • Ongerepte gebieden
 • Veel diversiteit in natuur en landschappen

Zelf rijden in Zuid-Afrika

Veel mensen kiezen voor een fly-drive door Zuid-Afrika en rijden grote delen van hun route zelf. Dit kan ook prima, want de wegen zijn bijna overal goed. Er is veel bijzondere accommodatie van allerlei niveaus, dus u hoeft nooit te lang in de auto te zitten. Wel is het een groot land (groter dan Frankrijk en Spanje samen). Wilt u veel verschillende delen van het land zien binnen een beperkte periode, dan is het mogelijk om een binnenlandse vlucht te maken. Deze vluchten verbinden bijvoorbeeld Kaapstad met de safarigebieden in het oosten. En met Durban, de springplank naar de Drakensbergen en de wetlands gebieden rondom St. Lucia. Er is een uitgebreid netwerk van nationale parken waar u zelf kunt rijden. Daarnaast raden wij iedereen aan om, als het budget het toelaat, een privé safari te doen. U gaat dan met een ranger in een open 4×4 safari voertuig (‘jeep’) op zoek naar dieren, overdag en na donker. U maakt met hun deskundige begeleiding de meeste kans op het zien van bijzondere sightings. Wilt u een individuele rondreis maken door Zuid-Afrika maar ziet u op tegen zelf rijden? Dan kunnen wij een programma opstellen met binnenlandse vluchten, transfers, dagexcursies met chauffeur en natuurlijk privé safari’s.

Individuele reizen Zuid-Afrika - Olifant op de web blokkeert doorgang voor auto in Hluhluwe-Imfolozi

In veel nationale parken in Zuid-Afrika kunt u zelf rondrijden.

Accommodatie tijdens uw individuele rondreis door Zuid-Afrika

Het voordeel van een individuele reis door Zuid-Afrika is dat u volledig vrij bent in de keuze van de route, het voertuig, de overnachtingsadressen en activiteiten. Als locals hebben wij een eigen netwerk van accommodaties waarmee we vaak al jaren zaken doen. Wij hebben daarbij voorkeur voor kleinschalig, authentiek en liefst met betrokkenheid van eigenaren. Er is ontzettend veel keus – om een idee te geven van de variatie in soorten overnachtingen (van eenvoudig naar luxe):

 • Kamperen met een camper of een 4×4 voertuig met tent(en) op het dak
 • Huisjes met of zonder keuken, maar bijna altijd wel met douche, toilet en eigen zitje/terras
 • Boerderijadressen (meestal nog verrassend luxe) op het platteland
 • Bed & Breakfasts en Guesthouses in de dorpen en steden (duizenden)
 • “Gewone” hotels
 • Zeer comfortabele accommodaties – bijvoorbeeld privé safari lodges, villa’s, boutique hotels
 • Top of the range – 5/6 sterrenniveau, -service, en -locatie

Kamperen met een tent op het dak, een mooi gelegen boerderijadres op het platteland van KwaZulu-Natal, een en-suite safari tent midden in de bush of een prachtige lodge compleet met eigen zwembadje bij de kamer. De keus is aan u!

Een individuele reis naar Zuid-Afrika met Out in Africa betekent maximale flexibiliteit. Wij mixen graag verschillende niveaus zodat elke overnachting weer een verrassing is en de reissom toch hanteerbaar blijft. Er zijn zelfs bestemmingen in Zuid-Afrika die naar onze mening geen waar voor hun geld bieden. Zij zijn te duur voor wat zij bieden in vergelijking met gelijkwaardige alternatieven. Dat geldt óók voor sommige van de 5/6-sterren toplocaties die internationaal bekend zijn omdat ze veel geld steken in marketing. Een eerlijk advies van een ervaren expert die de lokale situatie kent, kan u teleurstellingen voorkomen en kosten besparen.

Individuele reizen Zuid-Afrika: Op elk accommodatie niveau is waar voor je geld belangrijk.

Op elk accommodatie niveau is het belangrijk om te overwegen of iets waar voor het geld is, wij geven hier een eerlijk advies over.

Prijzen van een individuele reis naar Zuid-Afrika

Op onze website treft u tal van prijsvoorbeelden aan voor individuele reizen naar Zuid-Afrika. Juist voor individuele reizen is het lastig om gemiddelde prijzen te geven omdat ze zoveel van elkaar kunnen verschillen. Toch een poging: denk bij een individuele reis op middenklasse niveau langs de hoogtepunten van het land van 3 weken voor 2 personen aan een reissom van ca. € 2600 – € 3000 per persoon inclusief vluchten, en niet in de allerduurste periode (= half juli tot eind augustus en rondom Kerst). Goedkoper kan, bijvoorbeeld door te gaan kamperen met een camper of een voertuig met tenten op het dak. Dit kunnen we dan afwisselen met af en toe een overnachting in vaste accommodatie, bijvoorbeeld B&B, guesthouse, huisje, hotel of safari lodge. Soms kunt u flink besparen door goed te letten op vluchtaanbiedingen. Duurder kan ook, er zijn ontzettend veel prachtige accommodaties in Zuid-Afrika. Omdat het een maatwerkaanpak is, kunnen we ook accommodatie niveaus mixen en dat levert vaak de meest verrassende reizen op. Op alle niveaus hebben wij een voorkeur voor kleinschalige accommodaties met karakter.

Individuele rondreizen Zuid-Afrika: Wij houden van kleinschalige adressen met persoonlijke aandacht en service.

Wij houden van kleinschalige adressen met persoonlijke aandacht en service, het liefst op bijzondere plekken.

Een maatwerkvoorstel aanvragen voor uw reis naar Zuid-Afrika

Wij kunnen ons voorstellen dat u bij de oriëntatie op internet naar Zuid-Afrika reizen door de bomen het bos niet meer ziet. En dan zijn er nog de vele mensen die er “al eens geweest zijn” en gevraagd en ongevraagd advies geven. Juist bij een individuele reis is het een goed idee om een expert in de arm te nemen die gratis en vrijblijvend een eerste offerte maakt. Als wij voldoende informatie over uw wensen hebben, is een offerte al veel verder in de richting die u voor ogen heeft dan de vele standaardaanpakken die u online ziet. Daarna kan het voorstel bovendien verder aangepast worden – indien nodig.

Individuele rondreizen Zuid-Afrika: Wij kunnen in overleg met u gratis en vrijblijvend een offerte opstellen.

Wij kunnen in overleg met u en op basis van uw wensen gratis en vrijblijvend een offerte opstellen.

Waarom een reis door Zuid-Afrika boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van individuele reizen door Zuid-Afrika. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse. Wilt u weten bij wie u een offerte gaat vragen, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Zuid-Afrik reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een Afrika reis boeken bij ons gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.