Reis 1021: Zuid-Afrika noord – kort

 • Korte en betaalbare natuurreis
 • Heel veel safari, zowel individueel als begeleid
 • Ongerepte gebieden
 • Inclusief avontuurlijke wandelsafari
Kruger National Park - Cheetah close-up

Reis 1023: Zuid-Afrika noord – safari & meer

 • Veel safari, maar afgewisseld met andere thema’s
 • Diversiteit in natuurgebieden
 • Combinatie van zelf rijden en safari onder begeleiding
 • Avontuurlijke wandelsafari
Ants Nest - Paardrijsafari met zebra's

Reis 1024: Zuid-Afrika Paardrij Safari

 • Veel aandacht voor paardrijden
 • Ook veel andere activiteiten mogelijk
 • Grote verscheidenheid aan natuur en landschappen
 • Accommodaties mix van niveaus

Unieke bestemmingen tijdens een huwelijksreis in Zuid-Afrika

Als locals hebben wij bij Out in Africa een eigen netwerk van bijzondere bestemmingen. Deze bezoeken wij zelf en vaak doen we al jaren zaken met ze. Er zijn veel mooie B&B’s en guesthouses, sommige klassiek, andere modern. Ook hebben wij boutique hotels in de grotere steden en prachtige landhuizen bij de Wijnroute en Tuinroute. Op het platteland kennen wij boerderijadressen die vaak nog verrassend luxe zijn en in ieder geval zeer persoonlijk. Voor een bijzondere ervaring mag natuurlijk een privé safari lodge niet ontbreken.

Huwelijksreizen Zuid-Afrika: Mooie accommodaties op prachtige locaties.

Wij kennen tal van mooie accommodaties op prachtige locaties om jullie verblijf zo speciaal mogelijk te maken!

Zuid-Afrikanen zijn erg gastvrij en zullen met kleine attenties zeker iets bijzonders maken van jullie huwelijksreis. Ook wij regelen meestal een verrassing ergens langs de route. Denk aan diner voor twee op een bijzondere locatie, of een fijne behandeling in een spa. Maar het hoeft natuurlijk niet luxe te zijn. Als jullie happy worden van een reis met een 4×4-voertuig en tenten op het dak, dan kan dat ook. En dan nog kunnen we dit afwisselen met af en toe een comfortabele overnachting op een bijzondere plek. Dan waardeer je het comfort en de service des te meer. De flexibiliteit is het grote voordeel van individuele maatwerkreizen naar Zuid-Afrika.

Huwelijksreizen Zuid-Afrika: Een massage met uitzicht op de bush.

Een massage met uitzicht op de bush, bijvoorbeeld bij Elephant Plains Game Lodge in het Sabi Sand Game Reserve.

Meest gekozen routes voor een huwelijksreis in Zuid-Afrika

Eén van de eerste vragen die wij zullen stellen is: hoe lang hebben jullie beschikbaar voor jullie huwelijksreis naar Zuid-Afrika? Het is namelijk een groot land, geschikt voor huwelijksreizen vanaf ca. 10 dagen. In dat geval adviseren wij meestal om ca. twee bestemmingen aan te doen, bijvoorbeeld (de omgeving van) Krugerpark plus Kaapstad. Hoewel deze twee plekken ver uit elkaar liggen, is deze geweldige combinatie van de twee hoogtepunten van Zuid-Afrika logistiek goed te doen. Er is namelijk een rechtstreekse binnenlandse vlucht. ‘s Ochtends kun je nog genieten van een ontbijt met prachtig uitzicht over de wijngebieden bij Kaapstad – ’s middags kan je al op wildrit in een safari lodge op zoek naar de Big Five!

Huwelijksreizen Zuid-Afrika: Uitzicht over de wijngebieden in de omgeving van Kaapstad.

’s Ochtends ben je nog in de prachtige wijngebieden in de omgeving van Kaapstad…

Huwelijksreizen Zuid-Afrika: Oog in oog met de Big 5 tijdens een privé safari.

…en ’s middags sta je oog in oog met de Big 5 tijdens een privé safari!

Maar heb je bijvoorbeeld twee of drie weken, dan kunnen we ook een rondreis plannen waarbij je meer delen van het land ziet. Dan nog zal je moeten kiezen of je “alles” wilt zien in een hoog reistempo, of dat je meer de diepte in gaat en een deel van het land gaat bekijken. Het ligt helemaal aan jullie persoonlijke voorkeuren en aan waar je zin in hebt na de intense periode rondom de bruiloft. Een paar populaire routes zijn bijvoorbeeld:

Safari & Strand

Dit is waarschijnlijk de meest populaire combinatie. Je kunt dan zelf kiezen wat je eerst wilt doen: relaxen aan het strand en dan de safari, of andersom. Zuid-Afrika wordt omringd door de Atlantische en de Indische Oceaan en heeft duizenden kilometers kustlijn. Daarbij moet je weten dat het water van de Indische Oceaan het hele jaar door warm is, de Atlantische Oceaan is veel kouder. Afhankelijk van de reisperiode kunnen we kiezen welk deel van Zuid-Afrika het meest geschikt is voor júllie huwelijksreis. Zoek je echt een bounty locatie, ongerept strand met wit zand, dan zijn er enkele adressen in de punt net onder Mozambique waar je van ca. oktober tot ca. april kan genieten van zon en zee. Is je huwelijksreis naar Zuid-Afrika in een andere periode, dan kan het weer aan de kust onstabieler zijn. Dan zijn er prima Safari & Strand combinaties te maken met bijvoorbeeld de Seychellen of Mauritius.

Huwelijksreizen Zuid-Afrika: Zuid-Afrika heeft prachtige stranden.

Zuid-Afrika zelf heeft prachtige stranden en de Indische Oceaan is altijd warm.

Een Puur Natuur huwelijksreis naar Zuid-Afrika

Willen jullie een huwelijksreis naar Zuid-Afrika vooral voor de landschappen en de dieren, en wil je liefst zo min mogelijk andere toeristen zien, dan ben je bij Out in Africa aan het goede adres! Als geen ander kennen wij de echte bushlocaties, ver van de begane paden. Groot voordeel is dat dergelijke routes vaak wat goedkoper uitvallen. Wij horen soms dat Zuid-Afrika te druk en toeristisch zou zijn, maar dat is gewoon een gebrek aan kennis over de vele stille uithoeken en bijzondere overnachtingsadressen die wij als ervaren locals wel hebben. Wij denken bijvoorbeeld aan locaties als Pafuri, Maputaland, Drakensbergen, Kgalagadi Transfrontier Park, Little Karoo, Cederbergen. Allemaal plekken met geweldige natuur waar nog nauwelijks toeristen komen. Kies je voor een voertuig met vierwielaandrijving en een tent op het dak, dan kies je voor het echte bushgevoel. Gelijk een goede test van het huwelijk :). Maar ook een meer luxe reis naar Zuid-Afrika is mogelijk als huwelijksreis, bijvoorbeeld langs natuurlocaties met meer comfortabele accommodatie (inclusief grote, reeds opgezette tenten). En niveaus combineren kan uiteraard ook. Hoe meer je ons vertelt over jullie droomreis, hoe beter wij kunnen adviseren.

Huwelijksreizen Zuid-Afrika: Pafuri in het noorden van Krugerpark is nog ongerept.

Ook in het Krugerpark zijn er nog ongerepte en weinig bezochte plekjes, bijvoorbeeld het prachtige Pafuri gebied in het uiterste noorden.

Afwisseling en comfort: Kaapstad, wijn en de Tuinroute

Ben je juist meer van mooie accommodaties, comfort, eten, wijn, terrasjes – afgewisseld met leuke uitstapjes en eventueel een beetje strand en safari? Dan is het zuidelijk deel van het land, de beide Kaapprovincies, een goede keus. Dit deel van het land is bovendien 100% malariavrij. Meestal start je dan in Kaapstad, een bijzondere stad waar zowel cultuur, natuur als uitgaan makkelijk gecombineerd kunnen worden. In de directe omgeving zijn de wijngebieden met nog meer uitstekende restaurants en mooi gelegen wijngaarden. Ook is er Hermanus waar je een groot deel van het jaar walvissen kunt zien en kunt kooiduiken met haaien. Vervolgens kom je bij de Tuinroute waar ook weer tal van dingen te zien en te doen zijn, en er zijn goede stranden.

Huwelijksreizen Zuid-Afrika: In Hermanus kun je walvissen vanaf de kust zien.

In Hermanus is het mogelijk om zelfs vanaf de rotsen aan de kust walvissen te zien.

Willen jullie voor je huwelijksreis naar dit deel van Zuid-Afrika, dan kan je kiezen voor een cirkelreis (starten en eindigen in Kaapstad). Je rijdt dan heen langs de kust en terug door het stille binnenland, of andersom. Of voor een route in één richting (starten of eindigen in Port Elizabeth).

Huwelijksreizen Zuid-Afrika: Cirkelroute Kaapregio met mooie natuur in het binnenland

Tijdens een cirkelroute in de Kaapregio zie je zowel de ruige kustlijn als het weinig bezochte maar prachtige binnenland.

Een laatste tip: wil je op safari, dan zijn er op rijafstand van Kaapstad enkele safari mogelijkheden, maar het niveau is wat ons betreft niet goed genoeg. Het zijn strak gemanagede parken met een zeer beperkt aantal dieren en een weinig wild landschap. Vaak zijn er ook massa’s dagbezoekers… In de Kaapprovincies zijn wel echte safari bestemmingen, o.a. Addo Elephant National Park. Die zijn op ca. 800 km van Kaapstad, rondom Port Elizabeth. Wij adviseren jullie graag!

Huwelijksreizen Zuid-Afrika: Rondom Port Elizabeth zijn enkele goede safari gebieden, bijvoorbeeld Amakhala Game Reserve.

In de directe omgeving van Kaapstad zijn de safari gebieden niet goed, maar verder naar het oosten, in de omgeving van Port Elizabeth, zijn er wel enkele goede opties, bijvoorbeeld Amakhala Game Reserve.

Waarom een Zuid-Afrika huwelijksreis boeken bij Out in Africa?

Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan (Ross) en een Nederlandse (Annelieke). Zij hebben twee huwelijken gehad één in Nederland en één in Zuid-Afrika! Om eerlijk te zijn is dat wel al een tijdje geleden maar Out in Africa heeft in al die jaren heel veel reizen naar Zuid-Afrika, waaronder heel veel huwelijksreizen, mogen organiseren. We weten dat een huwelijk duur is en heel veel geregel. Leg daarom dit belangrijke en dure onderdeel in handen van een betrouwbare expert met meer dan 25 jaar ervaring. Onze offertes zijn gratis, vrijblijvend en uitgebreid. Wil je meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Je kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar je kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken jullie reisplannen ook graag samen met julie bij ons op kantoor (of met één van de partners als de reisbestemming een geheim is voor de ander). Wil je meer weten over hoe het boeken van een Afrika maatwerkreis precies verloopt, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.