Kaapstad - Chapman's Peak

Reis 1007: Zuid-Afrika Rondje Kaap 1 – basis niveau

 • Cirkelroute door de westelijke en oostelijke Kaapprovincies
 • Heen door het binnenland, terug langs de kust
 • Mooie afwisseling tussen natuur en cultuur; ook stille, niet toeristische delen van het land
 • Prachtige autoritten
Kaapstad - Twelve Aposteles vanaf het strand

Reis 1009: Zuid-Afrika Rondje Kaap 3 – rustig

 • Extra rustige cirkelroute door de westelijke en oostelijke Kaapprovincies
 • Heen langs de kust, terug door het binnenland, einde in Kaapstad
 • Mooie afwisseling tussen natuur en cultuur
 • Ook stille, niet-toeristische delen van het land
KwaMbili Lodge - Close encounter olifant

Reis 1019: Zuid-Afrika puur safari

 • Voor de echte natuurliefhebber
 • Lang verblijf in Krugerpark
 • Plus twee goede privé-safari's
 • Geen lange afstanden

Reis 1021: Zuid-Afrika noord – kort

 • Korte en betaalbare natuurreis
 • Heel veel safari, zowel individueel als begeleid
 • Ongerepte gebieden
 • Inclusief avontuurlijke wandelsafari

Reis 1022: Zuid-Afrika noord – lang

 • Puur safari
 • Afwisseling in activiteiten, waaronder wandelsafari's
 • Ongerepte gebieden
 • Veel diversiteit in natuur en landschappen

Rechtstreeks vliegen naar Zuid-Afrika

Vanaf Amsterdam gaat er dagelijks een rechtstreekse vlucht van KLM naar zowel Johannesburg als Kaapstad. U vliegt overdag en komt ’s avonds aan. Wij zorgen ervoor dat u op het vliegveld wordt opgewacht en vanaf daar wordt overgebracht naar uw accommodatie. De terugvlucht is ’s nachts, dus u kunt nog optimaal gebruik maken van de laatste dag voor u terugvliegt naar Nederland. Het is mogelijk om in Johannesburg te starten en in Kaapstad te eindigen, of andersom. Dit is niet per se duurder – de prijzen hangen af van de beschikbaarheid.

Fly-drive reizen Zuid-Afrika: Dagelijks een rechtstreekse vlucht van KLM.

Er gaat dagelijks een rechtstreekse vlucht van KLM naar zowel Johannesburg als Kaapstad.

Naar Zuid-Afrika vliegen met een overstap

Vindt u overstappen niet erg? Of wilt u op de heenweg ’s nachts vliegen en in de ochtend aankomen? Dan zijn er tal van andere maatschappijen waaronder British Airways (via Londen), Swiss (via Zurich), Emirates (via Dubai) en Qatar (via Doha). Ook Air France (via Parijs) kan aantrekkelijk zijn omdat u Air France trajecten mag combineren met de rechtstreekse KLM trajecten naar Johannesburg en Kaapstad. U kunt dus bijvoorbeeld heen met overstap vliegen en terug rechtstreeks. Indien prijs belangrijk is, is het zeker de moeite waard om een niet-rechtstreekse vlucht te overwegen. Meestal is het goedkoper, maar daar staat tegenover dat vliegen met overstap wel een zeker risico geeft op het missen van aansluitingen en verlies van bagage. In de zomervakantie en de Kerstvakantie zijn alle vluchtprijzen naar Zuid-Afrika helaas hoog. In die periodes is ver van tevoren boeken (ca. 11 maanden) de enige manier om de vluchtprijzen te drukken.

Fly-drive reizen Zuid-Afrika: Zorg bij vliegen met een overstap dat uw bagage goed gelabeld is.

Zorg bij vliegen met een overstap dat uw bagage goed gelabeld is en dat u ook wat spullen voor een enkele overnachting in uw handbagage heeft, voor het geval dat!

Binnenlands vliegen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is groot. In een fly-drive reis in Zuid-Afrika wordt daarom ook vaak een binnenlandse vlucht ingebouwd. Er bestaat een goed netwerk dat alle belangrijke delen van het land met elkaar verbindt. Populair zijn bijvoorbeeld de vluchten van Durban naar Port Elizabeth of naar Kaapstad. En wilt u ‘s ochtends nog ontbijten aan het Waterfront in Kaapstad en ’s middags al op safari? Dat kan met een rechtstreekse vlucht van Kaapstad naar de safarigebieden in het oosten.

Een globaal overzicht van het netwerk aan lokale vluchten in Zuid-Afrika. U ziet: genoeg opties! (Bronnen: ortambo-airport.com, capetown-internationalairport.co.za, kingshakaairport.info)

Zelf rijden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is uitstekend geschikt om zelf in rond te rijden. Wij zorgen ervoor dat uw huurauto klaar staat na aankomst of bij uw accommodatie wordt bezorgd en vanaf daar gaat u zelf op pad, gewapend met onze routebeschrijvingen en eventueel een navigatie ter ondersteuning. Bij Out in Africa ontvangt u na boeking nog uitgebreide informatie en tips over het zelf rijden in Zuid-Afrika, bijvoorbeeld over navigeren, inhalen, bewegwijzering, rotondes, parkeren, wat te doen bij pech. De wegen zijn goed. De snelwegen zijn over het algemeen goed onderhouden. Op de provinciale wegen moet u wat meer opletten, daar kunnen namelijk soms “potholes” (slaggaten) voorkomen. In sommige gevallen zult u het laatste stukje naar uw accommodatie over een onverharde weg rijden, bijvoorbeeld bij een safari lodge of boerderijadres.

Fly-drive reizen Zuid-Afrika: De bewegwijzering in Zuid-Afrika is over het algemeen prima.

De bewegwijzering in Zuid-Afrika is over het algemeen prima.

Welk voertuig is het meest geschikt voor een reis in Zuid-Afrika?

De keuze van de huurauto is erg belangrijk voor een succesvolle fly-drive in Zuid-Afrika. Uw voertuig wordt eigenlijk uw “tweede huis” tijdens zo’n rondreis. Afhankelijk van allerlei factoren zoals reisgezelschap, route, ervaring en tijd van het jaar regelen wij het meest geschikte voertuig. Daarbij adviseren wij ook over prijs/kwaliteit en (zeer belangrijk) over de huurvoorwaarden en verzekeringen. Hoewel het inderdaad gaat om ‘kleine lettertjes’ vinden wij dit zo belangrijk dat we de voorwaarden al in de offerte vermelden zodat u na boeking niet voor verrassingen komt te staan. Wij doen in zuidelijk Afrika zaken met ca. een dozijn betrouwbare verhuurmaatschappijen van allerlei soorten voertuigen (Sedans, SUVs, 4×4 voertuigen met enkele of dubbele cabine, busjes, campers, 4x4s met tenten op het dak – met of zonder automaat). Soms regelen we voor één rondreis verschillende soorten voertuigen zodat u bijvoorbeeld een kampeerroute kunt combineren met een route langs B&B’s en guest houses.

Fly-drive reizen Zuid-Afrika - Olifant op de web blokkeert doorgang voor auto in Hluhluwe-Imfolozi

Afhankelijk van de route kunnen wij een geschikte auto aanraden en onnodige kosten voorkomen. Een 4×4 is bijvoorbeeld relatief prijzig, maar zeker niet altijd nodig!

Routes en afstanden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een enorm groot land en er is veel te zien. De afstanden tijdens een fly-drive reis in Zuid-Afrika kunnen groot zijn, maar wij plannen dit goed met tussenstops waar nodig. U rijdt dus nooit te lang of in het donker. De kunst is om een balans te vinden tussen een route waarbij u genoeg tijd heeft om van de diverse bezienswaardigheden en locaties te genieten, maar toch de afstanden tussen deze punten redelijk te houden zodat u niet alleen maar in de auto zit. En laten wij daar nu net heel bedreven in zijn! Wij kennen daarnaast tal van bijzondere adressen die ook leuk zijn voor één nachtje om een langere afstand te onderbreken. En op de plekken waar er meer te zien en te doen is zorgen we dat u langer verblijft.

Fly-drive reizen Zuid-Afrika: Een leuk guesthouse in een mooie omgeving is heerlijk voor een tussenstop onderweg.

Een leuk guesthouse in een mooie omgeving is heerlijk voor een tussenstop onderweg.

Waar slaapt u tijdens een fly-drive reis door Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika heeft een groot aanbod aan accommodaties op allerlei niveaus, van kampeerterreinen tot luxe bestemmingen en alles daar tussenin. Naast uw wensen en verwachtingen is uw budget belangrijk. Een mix van niveaus is mogelijk en is vaak erg leuk: ook de eenvoudige adressen kunnen hun charme hebben en zijn vaak op een goede locatie gelegen (bijvoorbeeld in een wildpark of natuurpark). Verder is van belang de samenstelling en aard van uw reisgezelschap. Voor familiereizen in Zuid-Afrika met jongere kinderen kijken we naar adressen die beschikken over familiekamers. Voor huwelijksreizen in Zuid-Afrika kennen we heel bijzondere en romantische locaties. Voor actieve reizigers adviseren we wandelbestemmingen. Voor rustzoekers plannen we langere verblijven weg van de massa. Wij werken in Zuid-Afrika altijd direct met de bestemmingen waar u verblijft en dus niet via een tussenpersoon ter plaatse. Bovendien bezoeken wij de meeste accommodaties regelmatig. Met veel eigenaren van guesthouses en lodges hebben wij al jarenlang een uitstekende (persoonlijke) relatie. Als locals letten wij al ruim 25 jaar scherp op natuurbehoud en respect voor de bevolking. Dat zat in ons DNA lang voordat duurzaamheid een trend werd in de reiswereld. Wij geven de voorkeur aan kleinschalige adressen, het liefst met veel persoonlijke betrokkenheid van de lokale eigenaren, zodat u de échte authentieke Zuid-Afrikaanse gastvrijheid kunt ervaren.

Fly-drive reizen Zuid-Afrika: Ontspannen op een idylische plek met mooi uitzicht, liever meer actie of een combinatie van beiden - het is allemaal mogelijk!

Ontspannen op een idyllische plek met mooi uitzicht, liever meer actie of een combinatie van beiden – het is allemaal mogelijk!

Bezienswaardigheden en activiteiten in Zuid-Afrika

Omdat al onze reizen op maat gemaakt worden kunt u aangeven waar uw interesses liggen. Wilt u de klassieke hoogtepunten bezoeken of juist meer van de gebaande paden af? Of wilt u het liefst in een zo rustig mogelijk tempo kunnen reizen en een keus maken tussen diverse bezienswaardigheden en andere mooie plekjes bewaren voor een eventuele volgende mooie reis naar Zuid-Afrika? Dit kan allemaal! In onze offerte leggen wij uit welke excursies en activiteiten u onderweg kunt doen, en welke van te voren geboekt moeten worden. Ook wanneer u specifieke interesses heeft – bijvoorbeeld wandelen, fotografie, cultuur, geschiedenis, vogelen, paarden safari – hebben wij ideeën voor de perfecte fly-drive in Zuid-Afrika.

Fly-drive Zuid-Afrika: Geef bij ons aan wat uw interesses zijn en wij verwerken ze graag in uw fly-drive reis naar Zuid-Afrika.

Geef bij ons aan wat uw interesses zijn en wij verwerken ze graag in uw fly-drive reis naar Zuid-Afrika.

Waarom een Zuid-Afrika fly-drive reis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al 25 jaar en zijn dus zéér ervaren in het organiseren van reizen door Zuid-Afrika. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse, waardoor we veel écht lokale kennis hebben. Zij zijn nog steeds zeer betrokken bij de dagelijkse running van het bedrijf en ook de overige medewerkers hebben een nauwe band met Zuid-Afrika door er gewoond, gewerkt en/of gestudeerd te hebben of door de diverse reizen die zij gemaakt hebben. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Zuid-Afrika reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een Afrika reis op maat in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.