Ants Nest - Paardrijsafari met zebra's

Reis 1024: Zuid-Afrika Paardrij Safari

  • Veel aandacht voor paardrijden
  • Ook veel andere activiteiten mogelijk
  • Grote verscheidenheid aan natuur en landschappen
  • Accommodaties mix van niveaus

Zuid-Afrika is prachtig, gevarieerd en toegankelijk

Zelfs als u nog nooit buiten Europa heeft gereisd, is Zuid-Afrika is een prima bestemming voor een familiereis met kinderen. Zuid-Afrika is allereerst een uitstekende natuur- en safaribestemming waar u op alle budgetniveaus een goede kans maakt op het zien van veel dieren. Daarnaast heeft het een bijzondere geschiedenis en zijn er veel verschillende bevolkingsgroepen, elk met hun eigen cultuur. Er zijn verder meerdere klimaatzones en qua landschappen vind je er savannelandschappen, bergen, semi-woestijn, lieflijke kustgebieden en duizenden kilometers strand. Kaapstad is een fascinerende stad, heel anders dan de rest van Afrika, en een leuke begin of einde aan uw familiereis. Zuid-Afrika is ook een toegankelijk land met goede wegen, goede binnenlandse vluchtverbindingen en met een goede gezondheidszorg. De zon schijnt bijna altijd en er is geen tijdsverschil. Verder kunt u makkelijk communiceren in het Engels en ook het Afrikaans is te volgen voor ons, ook door kinderen. Afrikanen zijn gek op kinderen – u zult merken dat u juist met kinderen makkelijk contact legt met de lokale bevolking.

Familiereizen Zuid-Afrika: Kinderen leggen makkelijk contact.

Kinderen leggen vaak makkelijk contact met de lokale bevolking, zelfs als ze niet dezelfde taal spreken.

Eén ding hebben bijna alle familiegroepen gemeen (behalve gezinnen die met hele jonge kinderen door Zuid-Afrika reizen): u bent gebonden aan schoolvakanties en tentamenperiodes. Zuid-Afrika is een populaire bestemming voor familiereizen en accommodaties raken volgeboekt, zeker de kleinschalige guesthouses en lodges die wij graag boeken. Ons advies is daarom om vroeg te beginnen met het plannen van uw familiereis naar Zuid-Afrika, met name voor de Zomervakantie en de Kerstvakantie.

Familiereizen Zuid-Afrika: Met de familie op reis tijdens de Kerstvakantie.

Met de familie op reis tijdens de Kerstvakantie? Begin op tijd met de planning!

Familiereizen Zuid-Afrika met kinderen tot ca. 6 jaar

Zuid-Afrika is ook het meest geschikte land voor het maken van een reis met jonge kinderen – baby’s, peuters en kleuters. Vooral in onze winter (dus in hun zomer) is Zuid-Afrika een populaire zonzekere bestemming zonder grote tijdsverschillen. De eerste vraag die wij u zullen stellen is of u 100% procent zeker buiten de malariazone wilt blijven, of dat u een zeker risico acceptabel vindt. Een groot deel van het land is malariavrij, maar er is wel malaria in het oosten en noorden van het land waar de beste wildgebieden zijn. Wij adviseren om dit belangrijke punt eerst te overleggen met huisarts, GGD of consultatiebureau. Zonder deze informatie kunnen wij namelijk geen route plannen. Verder is het type accommodatie van groot belang. Dit moet uiteraard kindvriendelijk zijn, liefst met een zwembad. Het is vaak fijn om huisjes op te nemen waar u zelf kunt koken en waar u de kinderen te slapen kunt leggen, terwijl u zelf nog nageniet van een mooie dag. Dat wil niet zeggen dat u zelf móet koken, want vaak is er ook een restaurant op het terrein of vlakbij. Maar zelf iets regelen voor ontbijt, lunch of avondeten is handig met de kleintjes. Ook het reistempo is een belangrijk punt. Wij hebben gemerkt dat het voor veel jonge gezinnen beter werkt om wat langer op één plek te blijven en van daaruit dingen te doen. Na een leuke dag keert u dan in de loop van de middag weer terug op dezelfde plek. Dan volgt een reisdag met beperkte afstand en dan weer een rustpunt van meerdere dagen. Maatwerk is dus belangrijk voor een rondreis in Zuid-Afrika met jonge kinderen. Autostoeltjes kunnen geregeld worden bij uw huurauto hoewel het soms beter is om ze zelf mee te nemen. Kinderwagens en buggies zijn beperkt bruikbaar, een rugzak is beter indien het kind nog niet te zwaar is. Safari’s met jonge kinderen zijn mogelijk indien u zelf rijdt in de nationale parken en bij sommige lodges. We houden er rekening mee in onze Afrika reizen op maat.

Familiereizen Zuid-Afrika: Een draagzak voor de baby, net als de locals.

Net als de locals kunt u overwegen een draagzak voor uw baby mee te nemen, makkelijker dan een kinderwagen!

Familiereizen Zuid-Afrika met kinderen van ca. 6 tot ca. 12 jaar

Dit is een erg leuke leeftijdsgroep voor een kindvriendelijke familiereis naar Zuid-Afrika. De kinderen zijn inmiddels minder kwetsbaar – reizen door een malariagebied is meestal geen bezwaar meer. Zij zijn onbevangen en enthousiast over alles wat anders is in Afrika. Zij zijn nog niet zo gericht op ‘scoren’ en vinden een zebra vaak net zo mooi als een luipaard. Met hun goede geheugen hebben zij na afloop bijzondere herinneringen die een heel leven meegaan. Voor deze groep is variatie belangrijk. Denk aan verschillende diersoorten – de ‘safari dieren’ willen zij natuurlijk zien, maar ook pinguïns, zeerobben, struisvogels en walvissen zijn bijzonder. Wij kunnen soms een bezoek aan een schooltje inbouwen, bijvoorbeeld bij ons eigen scholenproject in de Drakensbergen. Slapen in een tent of boomhut kan leuk zijn (af en toe) en – vooral – er moet wel bijna overal een zwembad zijn. Zelfs in onze zomervakantie, als het in Zuid-Afrika winter is, springen zij er gewoon in. Op de kant is het dan overigens prima weer (25 graden, zon, strakblauwe lucht in het oosten), maar het water is koud.

Familiereizen Zuid-Afrika: Locaties waar kinderen kunnen spelen zijn belangrijk.

Het is van belang om locaties te kiezen waar kinderen vrij kunnen bewegen en kunnen spelen.

Familiereizen met tieners

In deze fase wordt het plannen van familiereizen vaak wat ingewikkelder. Het thuisfront blijft trekken (vrienden/vriendinnen, examens, herexamens, sportverplichtingen, zomerkampen, introductieweken). Dan is het voor veel pubers het belangrijkste om wifi te hebben, althans dat vinden zij :). Dus als de ouders dat ook vinden, houden we daar voor zover mogelijk rekening mee.

Zuid-Afrika heeft van alle landen in Afrika de beste internetverbindingen, hoewel er nooit een garantie is want er zijn tegelijk wel regelmatig problemen met de elektriciteit. Met deze leeftijdsgroep zijn er geen beperkingen meer qua accommodatie of route. Tenzij u een echt natuur/actie gezin bent, is variatie ook voor deze leeftijd belangrijk. Denk aan een korte maar krachtige privé safari Zuid-Afrika in een mooie lodge, gevolgd door een deel self-drive door een nationaal park. Of avontuurlijke dingen zoals quad biking, tokkelen en bergwandelen zijn er onder meer langs de Panoramaroute en in de Drakensbergen. Is het gezin meer van het chillen, dan zijn er prachtige locaties en begeleide tours. Sommige ouders willen graag een opvoedkundig element toevoegen. Dan kunnen we aandacht besteden aan de turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika en de brede waaier van culturele groepen.

Familiereizen Zuid-Afrika: Een beetje actie is vaak leuk voor tieners!

Een beetje actie is vaak (ook) leuk voor tieners, bijvoorbeeld tokkelen in de Drakensbergen!

Kaapstad is ook een populaire bestemming onder jongeren. Kaapstad heeft zowel cultuur als natuur en kan een leuk begin of einde van een familierondreis door Zuid-Afrika zijn. Het vormt een fascinerend contrast met de rest van Zuid-Afrika. De sfeer spreekt veel tieners aan en je kunt er zelfs prima shoppen. Ook de avonden tijdens uw familiereis met tieners zijn gezellig. Er zijn ontzettend veel goede restaurants waar u nog altijd veel goedkoper uit bent dan in Europa. Of u zit rond het kampvuur/braai en geniet van de prachtige sterrenhemel.

Familiereizen Zuid-Afrika: Rondom het kampvuur met de familie.

Gezellig met de familie rondom het kampvuur.

Familiereizen met twintigers of met drie generaties

Out in Africa is gespecialiseerd in maatwerk. Na meer dan 25 jaar betekent dit dat wij ook gespecialiseerd zijn in “ingewikkelde reizen” die andere reisorganisaties niet aankunnen. Bijvoorbeeld:

  • Familiegroepen met drie generaties
  • Familie rondreis Zuid-Afrika gecombineerd met een familiebezoek
  • Bezoek aan een kind dat stage loopt in Zuid-Afrika met een rondreis daaraan vast
  • Groepsdeelnemers met een beperking
  • Deelnemers met heel bijzondere wensen

Voor de drie-generatie reizen geldt vaak dat dit een heel bijzondere reis moet worden waar lang voor gespaard is. De wensen lopen meestal uiteen en meestal is de beschikbare tijd relatief kort. Accommodatie die echt geschikt is voor familiegroepen is dun gezaaid en ook voor het vervoer moeten keuzes gemaakt worden (busje of auto, lokaal vliegen of niet). Dan is het een uitdaging om een reis te ontwerpen waar alle deelnemers enthousiast van worden (van 6 tot 86 jaar) en die toch binnen de beschikbare tijd en het budget valt. Gezien de reissommen is het een goed idee om dit in handen te leggen van een ervaren partij die dit vaak doet en het land door en door kent.

Familiereizen Zuid-Afrika: Accommodatie oplossingen voor familiegroepen.

Vaak zijn diverse kamers/huisjes naast elkaar de ideale oplossing voor familiegroepen: allemaal dicht bij elkaar maar toch voldoende privacy.

Waarom een Zuid-Afrika familiereis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van reizen naar Zuid-Afrika. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse, waardoor we veel écht lokale kennis hebben. Zij zijn nog steeds zeer betrokken bij de dagelijkse running van het bedrijf en hebben gereisd (en in Afrika gewoond) met kinderen tussen de 0 en 25 jaar. Wij werken direct met de bestemmingen in ons netwerk, zonder lokale tussenpersoon, wat na vele jaren een goede persoonlijke band met veel van onze accommodaties heeft gecreëerd. Wilt u meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan, bekijk dan dit filmpje.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw familiereis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan dit filmpje.

Klantervaringen Familiereizen Zuid-Afrika

Zorgeloze reis met drie generaties

Beste Mandy, Dankzij jullie konden we ons Afrika avontuur met een veel geruster hart ingaan. Ook op de momenten tijdens de reis zelf hebben jullie ons heel fijn, vriendelijk en vlot geholpen. Het was erg behulpzaam om iemand op afstand te hebben met verstand van de cultuur en hoe dingen te regelen in Afrika, die…

Lees verder