Kaapstad (40)

Reis 1007: Zuid-Afrika Rondje Kaap 1 – basis niveau

 • Cirkelroute door de westelijke en oostelijke Kaapprovincies
 • Heen door het binnenland, terug langs de kust
 • Mooie afwisseling tussen natuur en cultuur; ook stille, niet toeristische delen van het land
 • Prachtige autoritten
Hermanus (12)

Reis 1009: Zuid-Afrika Rondje Kaap 3 – rustig

 • Extra rustige cirkelroute door de westelijke en oostelijke Kaapprovincies
 • Heen langs de kust, terug door het binnenland, einde in Kaapstad
 • Mooie afwisseling tussen natuur en cultuur
 • Ook stille, niet-toeristische delen van het land
Kruger National Park (4)

Reis 1019: Zuid-Afrika puur safari

 • Voor de echte natuurliefhebber
 • Lang verblijf in Krugerpark
 • Plus twee goede privé-safari's
 • Geen lange afstanden
Prive Safari (20)

Reis 1020: Zuid-Afrika oostkant – kort

 • Korte reis maar toch rustig tempo
 • Veel afwisseling
 • Diverse verschillende safarigebieden
 • Safari in een privé safari lodge
voetafdruk leeuw Afrika

Reis 5000: Ranger cursussen

 • Minimaal een maand diep in de bush
 • Leer spoorzoeken en diergedrag begrijpen en voorspellen
 • Leer rijden in een 4x4 (off-road)
 • Leer omgaan met een geweer

Safari Zuid-Afrika

Landschappelijk gezien heeft Zuid-Afrika meer variatie dan elk ander land in zuidelijk Afrika. U vindt er het klassieke safari Afrika savanne landschap met wuivende grasvlaktes – groen in de zomer, fotogeniek geel in de winter. Het landschap wordt onderbroken door bossen, rivierbeddingen, rotsformaties, etc – tijdens de Afrika safari zijn dat de beste plaatsen om te zoeken naar wild. De beste safarigebieden zijn in het oosten (o.a. Kruger National Park en aangrenzende privé parken als Sabi Sands, Manyeleti, Thornybush, Timbavati) en zuid-oosten (o.a. Imfolozi-Hluhluwe, Isimangaliso of St. Lucia Wetlands, Mkhuze, Ithala, Thembe, Phinda).

Out in Africa Game Drive Zuid-Afrika Reis Vakantie

Voor een malariavrije Afrika safari kunt u terecht in het noorden en noord-westen van Johannesburg (o.a. Madikwe Game Reserve, Marakele National Park, Pilanesberg National Park en de privé lodges in de Waterbergen) en in de oostelijke Kaapprovincie (o.a. Addo Elephant National Park, Shamwari, Kariega, Amakhala en andere privé safari lodges). De kustlijn van Zuid-Afrika is duizenden kilometers lang met veel mooie stranden. Aan de oost- en zuidkant zwemt of duikt u in de altijd warme Indische Oceaan, aan de westkant blijft het meestal bij pootje baden in het koele Atlantische water. Een groot deel van het binnenland is zeer droog en bedekt door de semi-woestijn de Karoo, in het noorden uitlopend in de prachtige rode woestijnlandschap van de Kalahari.

Zuid-Afrika Wild Coast | vakantie | reizen

Maar er zijn ook prachtig groene gedeeltes zoals de beroemde Tuinroute, de lieflijke heuvels van KwaZulu-Natal, de Panoramaroute en omgeving en delen van het Krugerpark. Het land wordt doorkliefd door vele bergketens, waarvan de beroemdste zijn de Drakensbergen (onderverdeeld in de Mpumalanga en KwaZulu-Natal Drakensbergen), maar ook de Cederbergen, Swartbergen, en niet te vergeten de Tafelberg zelf. En uiteraard wordt uw Zuid-Afrika vakantie nog beter door het grotendeels zeer zonnige klimaat.

Out in Africa Tuinroute Zuid-Afrika Reis Vakantie

De Beste Tijd om te gaan?

Lees onze Blogs over de Beste Reistijd voor Zuid-Afrika. Deze hebben wij gesplitst in:
Het Weer
en
Drukke & Stille Periodes

Een rondreis door Zuid-Afrika is meer dan natuur

Safari betekent in het Swahili eigenlijk gewoon “reis”. Een Zuid-Afrika safari is daarom niet compleet zonder aandacht voor de geschiedenis en cultuur van de Zuid-Afrikanen zelf. Afrika is “the cradle of mankind”, de wieg der mensheid, en in Zuid-Afrika zijn zeer belangrijke archeologische ontdekkingen gedaan. Honderdduizenden jaren hebben ons voorouders rondgedwaald op de savannes van Afrika voordat zijn zich verspreidden over de rest van de wereld (Afrika zit dus niet alleen in de genen van de huidige Afrikanen!). Vandaag is Zuid-Afrika een bonte mengeling van volkeren. Bosjesmannen (soms San genoemd), talloze zwarte (Zulu’s, Xhosa, Sotho, Venda, Pedi e.a.) en Europese stammen (Afrikaners en afstammelingen van Engelssprekende kolonisten), alsmede Maleiers en Indiers, hebben hun sporen nagelaten. De geschiedenis is voor Nederlandssprekenden zeer interessant –de taal Afrikaans is duidelijk herkenbaar, evenals de architectuur. Het roerige Apartheidsverleden en de huidige grote sociale en economische successen en problemen zullen zeker ook zichtbaar zijn en wij bevelen van harte aan hier tijdens uw Zuid-Afrika reis meer over te leren, bijv. door een township tour in Soweto of Kaapstad, een bezoek aan het Apartheidsmuseum of het District Six Museum. Uw Zuid-Afrika vakantie wordt zeker interessanter indien u ook nog Swaziland en/of Lesotho bezoekt, de twee geheel onafhankelijke landjes die makkelijk in de Zuid-Afrika reis zijn in te bouwen, beide met een geheel eigen cultuur en geschiedenis.

Out in Africa Robbeneiland Zuid-Afrika Reis Vakantie

Out in Africa Paardrijden Leostho Reis Vakantie

Maar Zuid-Afrika Reizen zijn natuurlijk niet compleet zonder het echte genieten: van het bruisende en prachtig gelegen Kaapstad, de terrasjes en heerlijke wijnen in Stellenbosch, Franschhoek en andere dorpen in de Kaap; zonsopgang boven de zee en de “sundowners” bij elke zonsondergang, de spanning van het vinden van de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel, neushoorn), het uitzicht op een gracieuze giraffe, gazelle of prachtige gekleurde vogel; kleinschalige adressen met karakter waar wij goed in zijn, gerund door vriendelijke gastheren/ vrouwen; de heerlijke (en goedkope) maaltijden; het zwembad bij zelfs de meeste eenvoudige adressen, enzovoort! En … het is zeker niet zo dat wij voor iedereen een trektocht door het hele land organiseren. Langer verblijf op één of twee plekken is heel goed mogelijk. Zoals duidelijk zal zijn, zijn er in Zuid-Afrika zeer veel reismogelijkheden. Kijk ter inspiratie naar de vele voorbeelden en neem contact op met uw wensen!

Out in Africa Kaapstad Zuid-Afrika reis Vakantie

De accommodaties en bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

2009-1-09 Kalahari 1 592 (Custom) Out in Africa - Vondelhof (8) Out in Africa - Nomad CPTCPT (21) Out in Africa - Pointe aux Biches (1)

Klantervaringen Zuid Afrika

Een reis die alle verwachtingen heeft overtroffen

Onderstaand bericht ontvingen wij via een leuke postkaart: Beste Mandy, Wij willen Out in Africa, maar voornamelijk jou, ontzettend bedanken voor de perfecte reis die jij hebt samengesteld. Het was een reis die al onze verwachtingen heeft overtroffen. Dankzij jou hebben wij de mooiste dingen gezien, verbleven wij in prachtige accommodaties en hebben wij heerlijk…

Lees verder

Fantastisch, schitterend en heerlijk!

Hallo Yosta en Wayne, Wij zijn inmiddels alweer enkele weken thuis van onze reis naar Zuid Afrika. Wij hebben een fantastische reis gehad en we willen jullie graag bedanken voor het mede mogelijk maken daarvan. Voor mij was het de 1e keer om zo zelf een reis te regelen en op eigen houtje dit te…

Lees verder