Waarom de combinatie Zuid-Afrika & de Seychellen?

Een combinatie rondreis naar Zuid-Afrika en de Seychellen is geschikt indien u een mooie safari wilt maken (of zelfs nog meer van het veelzijdige Zuid-Afrika wilt zien) en u daarna wilt uitrusten op een zonzeker subtropisch ‘bounty’ strand. Veel reizigers willen op reis in en om onze zomervakantie en die periode is bij uitstek de beste periode voor de combinatie Zuid-Afrika en de Seychellen. Het is dan namelijk ‘winter’ op het zuidelijk halfrond. Bij winter in het oosten van Zuid-Afrika moet u zich voorstellen: aangenaam zonnig en warm overdag (maar niet té warm), koele nachten en geen regen. Het is dan een prima tijd voor safari’s omdat de dieren relatief goed zichtbaar zijn (niet te veel groen blad) en ze naar de drinkplaatsen komen om hun dorst te lessen. Wilt u bijvoorbeeld ook Kaapstad zien dan kan dat zeker. Echter, daar heerst een mediterraan klimaat dus het kan er in de winter soms waaien en regenen. Zowel na de safari als na een eventueel bezoek aan de Kaap, is het heerlijk om door te vliegen naar een mooi eiland met een warm subtropisch klimaat, zoals de Seychellen. Of liever gezegd een eilandengroep, want de Seychellen bestaan uit honderden eilanden.

Een heerlijke combinatie: eerst op safari tijdens een individuele reis door Zuid-Afrika en dan uitrusten op de prachtige stranden van de Seychellen.

Vliegen tussen Zuid-Afrika en de Seychellen

De Seychellen liggen niet vlak naast Zuid-Afrika, maar ongeveer ter hoogte van Kenia midden in de Indische Oceaan. De vlucht duurt circa 5 uur vanuit Johannesburg en over het algemeen zijn de vluchtkosten ca. € 300 per persoon hoger dan bij een gewone retourvlucht Nederland – Zuid-Afrika. U moet dus zowel tijd als budget hebben om Seychellen toe te voegen aan uw rondreis. Juist door het verschil in positie ten opzichte van de evenaar is het klimaat in de Seychellen anders dan in Zuid-Afrika en meer geschikt voor een strandbezoek in de maanden juni-september. Daarbuiten kunt u ook in Zuid-Afrika naar het strand, maar het weer is natuurlijk niet de enige reden om de Seychellen en Zuid-Afrika in één reis te combineren. Het klimaat op de Seychellen staat sterk onder invloed van de zogenaamde passaatwinden. De rustigste maanden voor de Seychellen zijn april, mei, oktober en november. Van november tot maart waait de noord-westelijke passaatwind en van mei tot september de zuid-oostelijke, maar zolang wij daar rekening mee houden bij de locatie van uw hotel(s) blijft het een prima strandbestemming het hele jaar door.

Rondreizen Zuid-Afrika Seychellen - Strand Sunset Beach Hotel, het hele jaar goed strandweer

In principe is het weer het hele jaar goed voor een strandverblijf, zeker als er bij de keuze van accommodatie rekening wordt gehouden met de normale windpatronen op de eilanden.

Wat is er te doen in Zuid-Afrika?

Nou, letterlijk bijna te veel om op te noemen. Zuid-Afrika is een enorm divers land met volop natuur en cultuur en veel hoogtepunten. Er zijn safarigebieden, bergen, uitgestrekte rollende vlaktes en heuvels, een grote (semi-)woestijn en een honderden kilometers lange kustlijn. Kaapstad en omgeving is een unieke mix van mooie natuur en mondain stadsleven met restaurants, winkels en natuurlijk de beroemde wijngebieden. Er zijn officieel minstens 10 verschillende bevolkingsgroepen, elk met hun eigen cultuur en taal. De rijke geschiedenis is op veel plaatsen nog zichtbaar tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. De infrastructuur is prima met een ongekend groot aanbod aan verschillende soorten accommodaties en ook met goede wegen, treinen en vluchtverbindingen. Kortom, Zuid-Afrika is het ideale vakantieland, maar het is wel groot. Voor de meeste combinatiereizen Zuid-Afrika & Seychellen zult u waarschijnlijk keuzes moeten maken. Wij zijn er zeer bedreven in om die inzichtelijk te maken zodat u makkelijker kunt kiezen.

Rondreizen Zuid-Afrika Seychellen - Luipaard tijdens wildrit Sabi Sands

Zuid-Afrika is enorm veelzijdig, met onder andere uitstekende safari mogelijkheden!

Wat is er te doen op de Seychellen?

Zoals bijna alle eilanden in de Indische Oceaan zijn de Seychellen cultureel gezien een smeltkroes van Afrikaanse, Arabische, Indiase en Europese invloeden. Dit is duidelijk te zien in de straten, maar bijvoorbeeld ook in de lokale keuken. De Seychellen staan echter vooral bekend om de landschappelijke schoonheid. Het is de perfecte plek voor het klassieke ‘bounty decor’, dus met witte zandstranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Kenmerkend voor sommige Seychelse stranden zijn de grote granieten rotsen die vaak verspreid liggen over het strand en in de zee. Voor liefhebbers van mooie stranden is het werkelijk een klein stukje paradijs op aarde.

Rondreizen Zuid-Afrika Seychellen - Wit strand, palmbomen, blauwe zee en rotsblokken

Een klassiek plaatje van de Seychellen: wit zandstrand met palmbomen en een azuurblauwe zee, met de kenmerkende granieten rotsblokken.

Waar verblijven op de Seychellen?

De meeste toeristen die een combinatie doen van Zuid-Afrika en de Seychellen verblijven op het hoofdeiland Mahé. Mahé is het grootste eiland, dus wie houdt van een beetje leven zit hier het beste. Heeft u genoeg tijd en budget dan zijn Praslin of La Digue ook goede keuzes, hier zijn nóg mooiere stranden. Op onze pagina over rondreizen op de Seychellen kunt u meer lezen over de verschillen.

Rondreizen Zuid-Afrika Seychellen - Strand Cote D'or Footprints

Een verkeerde keuze qua eiland is er eigenlijk niet, de stranden zijn overal prachtig! Dus uw verdere wensen zijnmeestal leidend in de keuze van locatie.

Zuid-Afrika & de Seychellen of andersom?

Uiteraard is het mogelijk om eerst naar de Seychellen te gaan en daarna uitgerust door naar Zuid-Afrika. Wij zijn maatwerkspecialisten dus uw reis wordt op maat gemaakt. Een start op de Seychellen is vooral populair bij huwelijksreizen naar Afrika, maar ook voor andere klanten kan dit de juiste volgorde zijn, bijvoorbeeld als u een erg drukke baan heeft en moe aan uw vakantie begint. Niettemin gaan de meeste klanten eerst naar het meer actieve Zuid-Afrika. De Seychellen zijn dan het rustige einde van een perfecte combinatiereis.

Rondreizen Zuid-Afrika Seychellen - Zonsondergang over de oceaan

Dergelijke uitzichten aan het begin of aan het eind van de reis? Het kan allebei!

Waarom een Afrika reis boeken bij Out in Africa?

Al meer dan 25 jaar organiseren wij mooie rondreizen op maat naar Zuid-Afrika, de Seychellen en andere landen in zuidelijk en oost Afrika en in de Indische oceaan. Daarbij hebben wij een voorkeur voor kleinschalige en persoonlijke accommodatie, weg van de massa’s. Wilt u meer weten over onze achtergrond en filosofie? Bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Afrika reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een Afrika maatwerkreis in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.