Kruger National Park - Luipaard close-up

Reis 2201: Zuid-Afrika + Mozambique – kamperen

  • Safari en strand in 3 landen
  • Vierwielaandrijving en kamperen
  • Bezoek Great Limpopo Transfrontier Park incl. Krugerpark
  • Vijf dagen aan de witte zandstranden van Mozambique
Swaziland (2)

Reis 2202: Zuid-Afrika + Mozambique – basis niveau

  • Safari en strand in 3 landen
  • Voertuig met vierwielaandrijving
  • Verblijf in huisjes en guesthouses
  • Bezoek Great Limpopo Transfrontier Park incl. Krugerpark

Waarom een rondreis door Zuid-Afrika en Mozambique?

Zuid-Afrika is één van de meest favoriete verre vakantiebestemmingen ter wereld en dat is logisch. Met een prima klimaat, prachtig natuurschoon, een gastvrije bevolking en een goede toeristische infrastructuur is er voor elke reiziger de perfecte reis te maken. Vaak kiezen reizigers bij een rondreis door Zuid-Afrika voor de klassieke route van Johannesburg naar Kaapstad of andersom, maar er zijn heel veel andere mogelijkheden. Indien u vanuit Johannesburg een rondreis door het oosten van Zuid-Afrika gaat maken, noemen wij dit de oostelijke cirkelroute. Een stukje vakantie in Mozambique past hier naadloos in. Vooral als u houdt van stille plekken en een iets avontuurlijke vakantie (en u heeft voor de totale reis genoeg tijd) is een rondreis door Zuid-Afrika en Mozambique geschikt voor u.

Rondreizen Zuid-Afrika Mozambique - Uitzicht op Three Rondavels, Panoramaroute

Prachtig natuurschoon in Zuid-Afrika.

Zelf rijden door Zuid-Afrika en Mozambique

Mozambique past naadloos in de cirkelroute omdat u na een safari in Zuid-Afrika’s Krugerpark over kleine lokale grensovergangen door kunt steken naar Mozambique. U rijdt daarna eerst door het nog zeer oorspronkelijke binnenland van Mozambique en dan komt u bij de kust uit. Die bestaat uit eindeloze zandstranden, wuivende palmbomen en de altijd warme Indische Oceaan. Dit is een prima plek voor een rustperiode van enkele dagen of een weekje. Het is hier bovendien wat warmer dan in Zuid-Afrika dus zeker in en om onze zomervakantie (wanneer het op het zuidelijk halfrond ‘winter’ is) is een Safari & Strand reis met een strandverblijf in Mozambique een goede keus.

Rondreizen Zuid-Afrika Mozambique - Wit zandstrand, wuivende palmbomen en warme Indische Oceaan

Na een rit door het binnenland komt u uit bij de prachtige kust!

Na uw strandverblijf vervolgt u dan de route langs de kust zuidwaarts. Wij vermijden daarbij de chaotische hoofdgrensovergang tussen Zuid-Afrika en Mozambique, maar rijden door naar weer een kleine grenspost die u rechtstreeks naar het onafhankelijke landje Swaziland brengt. Ook hier verlopen de grensformaliteiten relatief gemakkelijk en Swaziland is zeker ook een bezoek waard. U bezoekt hier een natuurreservaat en uiteindelijk komt u dan weer in Zuid-Afrika voor het vervolg van de oostelijke cirkelroute. Het is dus eigenlijk een rondreis door Zuid-Afrika, Mozambique én Swaziland. Langs deze route kunt u in vaste accommodatie verblijven, maar kamperen (of een combinatie) is ook mogelijk.

Rondreizen Zuid-Afrika Mozambique - Olifant bij het kamp in Hlane Royal Natal NP

In Swaziland verblijft u in een natuurpark, waar u op safari kunt.

Deze korte beschrijving gaat uit van een route ‘met de klok mee’ maar andersom rijden is uiteraard ook mogelijk – het is maatwerk. Wel raden wij deze route alleen aan indien u voldoende tijd heeft (zo’n 3 weken) en op voorwaarde dat u niet opziet tegen de soms slechte wegen in Mozambique. U heeft bij voorkeur een voertuig met vierwielaandrijving (4×4) nodig voor het gedeelte door het binnenland van Mozambique.

Rondreizen Zuid-Afrika Mozambique - Uitzicht zwembad baai bij Naara Eco Lodge

De wegen in Mozambique zijn soms slecht, maar als je aan het eind van een lange rit dan bij een dergelijke bestemming aan komt is dat al snel vergeten.

Vliegen tussen Zuid-Afrika en Mozambique

Houdt u niet zo van rijden, ziet u op tegen de slechte wegen in Mozambique of moet het strandverblijf per sé aan het einde van de reis vallen? Dan kunt u aan het einde van uw rondreis door Zuid-Afrika naar Mozambique vliegen. Bekende strandcentra zoals Inhambane/Tofo, Vilanculos of Nampula zijn allemaal goed te bereiken vanuit Johannesburg met een lokale vlucht. Na de vlucht wordt u dan opgehaald en naar uw hotel gebracht, per weg transfer of soms per boot. Inhambane/Tofo is de bekendste strandbestemming in Mozambique. Er zijn hier veel accommodatiemogelijkheden, ook kleinschalig en relatief goedkoop, en er zijn ook veel duikscholen. Het is erg populair bij Zuid-Afrikanen die hier vakantie komen vieren.

Rondreizen Zuid-Afrika Mozambique - Terras met uitzicht op strand en Indische Oceaan bij Baia Sonambula

Langs de kust zijn er vele leuke en kleinschalige accommodaties, direct aan het strand en met prachtig uitzicht op zee!

De meer noordelijke bestemmingen zoals de Bazaruto Archipel zijn exclusiever, stiller en veel duurder. Het is er spectaculair mooi. Dit deel van Mozambique is populair voor huwelijksreizen naar Afrika en/of luxe reizen naar Afrika voor reizigers met een hoog budget. Ook is het geschikt voor mensen die maximale privacy willen tijdens de vakantie. Neem contact op indien dit u aanspreekt.

Rondreizen Zuid-Afrika Mozambique - Aankomst met helicopter op Benguerra Island Lodge (&Beyond)

Aankomst en vertrek per helicopter op Benguerra Island (foto: &Beyond).

Waarom een Afrika rondreis boeken bij Out in Africa?

Al meer dan 25 jaar organiseren wij mooie rondreizen op maat naar alle landen in zuidelijk en oostelijk Afrika. Op de self-drive route Zuid-Afrika en Mozambique zijn wij de pioniers. Lang voordat andere organisaties de kleinere grensovergangen ontdekten, reden wij als ‘locals’ daar al regelmatig doorheen. Dat maakt onze rondreizen in Afrika op maat. Bovendien doen wij rechtstreeks zaken met onze bestemmingen, ook de kleine adresjes in Mozambique. Wilt u meer weten over ons bedrijf en de onderliggende motieven? Bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Afrika rondreis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een maatwerkreis in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.